Uređaj koji omogućava slanje poljubaca

Na tržištu su polako počeli da se pojavljivljuju uređaji koji pokušavaju da oponašaju ljudski dodir, a jedan od njih je i Kissenger.

Informacione tehnologije 04.01.2017 | 08:31
Uređaj koji omogućava slanje poljubaca
Naučnici univerziteta City University of London napravili su uređaj koji preko pametnog telefona omogućuje razmenu poljubaca s drugom osobom. Uređaj s veštačkim usnama od silikona imitira pravi poljubac u obraz ili usta koristeći senzore koji registriraju jačinu poljupca.

Gadget se povezuje s aplikacijom za dopisivanje koja korisnicima omogućuje slanje poljupca. Kada se poljubac pošalje, Kissenger meri jačinu kojom je korisnik poljubio senzore, kako bi isti osećaj mogla dobiti osoba s druge strane.

Ovaj uređaj će naći primenu i u istraživanjima o potencijalnim ljubavnim ili seksualnim odnosima između ljudi i robota, a psiholozi nameravaju da ga iskoristiti pri testiranju poljubaca kako bi ustanovili da li ispitanici mogu da razlikuju poljubac voljene osobe od poljupca neznanca.

Kissenger je trenutno u fazi prototipa i za sada je kompatibilan samo sa iOS uređajima, a s telefonom se povezuje preko ulaza za slušalice.



B 92
foto:you tube

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kiss my ass!

04.01.2017 07:51

Mogu li i guzovi da se ljube? Da predlozim aplikaciju u skupstini RS!? Imah puno kojima treba!

ODGOVORITE
Name

Vrcaljka

06.01.2017 14:04

Uskoro i duvanje u "flautu" na daljinu xD

ODGOVORITE
Name

Homoseksualnost

07.01.2017 20:36

Arapi su majstori u tome. Pricao mi Amerikanac gay da niko nije kao oni. Ne ljube oni samo u zadnjicu nego lizu anus i idu jezikom unutra. Od toga muskarci gay lude. Poslije dolazi Fadi ~ Majkl. Ocekujem da ce Saudijci razviti projekat. Arapima, a i Irancima bi to olaksalo dostup do musterija. .

ODGOVORITE