Opsjednutost nakon raskida nije ljubav

Postoji razlog zbog kojeg ne možete preboleti bivšeg i to nije zbog toga što ga volite toliko mnogo. Svako od nas nekada prođe kroz raskid i znamo da je to bolno iskustvo. Ali postoji nešto što vas može naterati da se zapitate: “Jesam li ja normalna?”.

Zanimljivosti 19.12.2016 | 15:50
Opsjednutost nakon raskida nije ljubav
Danas, postoje neke prednosti koje nam dopuštaju da uvek znamo gde je i šta radi naš partner, kao što su socijalne mreže. Tu možemo lako da upadnemo u zamku špijuniranja bivšeg partnera.

Onda se zapitate da li ste normalni. Ali ne brinite, jeste. To se zove limerencija – zaljubljenost. Limerencija je novi termin koji psiholozi koriste u Americi kako bi njime objasnili zaljubljenost - ona u kojoj vam leptirići lete po stomaku, ne osećate glad i ceo dan se smejete.

Limerencija zahvata veliki broj stanovništva, a oko pet odsto ljudi su iskusili ovu ludnicu posle raskida, pa ukoliko ste raskinuli i osećate se loše, boli vas srce, opsesivno uhodite partnera na društvenim mrežama, okrivite ovaj fenomen za to, poručuju psiholozi.

Limerencija nakon izvesnog vremena obično sazreva u zrelu ljubav, koja je manje uzbudljiva od zaljubljenosti, ali je zato zdravija.

Tako da, ukoliko ste raskinuli s partnerom u kog ste ludo zaljubljene i hvatate sebe kako sve vreme visite po mrežama i uhodite ga na njima, pa onda opsesivno gledate u telefon i čekate njegovu poruku - to nije opsesija, to je limerencija.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

lujka

20.12.2016 08:05

Mije to limerentna nego lucidna osoba.Buda koja nema sta da radi visi po ceo dan na drustvenoim mrezama pametna osoba ne mora ni da trazi drugog drugi nju sam nadje a zasto neke posle raskida ne nadju dugo godina momka je najbolje objasnjenje kad vidite kroz kakav pakao lucidne ljubomore prodje vas poznanik sa njom u njihovoj vezi logicno posle da je izbegavas i na pice je pozvati ne dao bog dati se ne bi zalepila za tebe.Obavezno najboljeg od bivseg zene startaju da bi se osvetile bivsem pa ko zeli da izgubi prijatelja adobije los sex na pravom je putu.

ODGOVORITE
Name

cups

21.12.2016 14:39

Nije ljubav ali strast sigurno postoji.

ODGOVORITE