Katarski san mladog Srbina

Vladimir Petrović iz Loznice samo je jedan od mladića iz ovog kraja koji je prvu priliku za posao dobio na gradskom bazenu kao spasilac i instruktor plivanja, a onda je, zahvaljujući tom iskustvu i fakultetskoj diplomi, karijeru nastavio na Bliskom istoku.

Zanimljivosti 18.12.2016 | 16:40
Katarski san mladog Srbina
Posle šanse dobijene u UFK „Lagator“, Vladimir se dokazao i u Kataru.
 
Sada se vratio u zavičaj da sa rodbinom proslavi Svetog Nikolu i novogodišnje praznike, a gde će nastaviti dalje, odlučiće u narednim danima.



"Upravo mi je istekao prvi ugovor, ovde sam došao da provedem odmor u krugu porodice, ali posao u Kataru me čeka. U međuvremenu su mi se otvorila još neka vrata pa ponude za posao dobijam iz Dubajia, Kuvajta i Omana. Analiziram ih i uskoro ću odlučiti gde ću nastaviti karijeru", kaže Vladimir.



Kao student druge godine novosadskog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja sa položenim kursom spasilačke službe, on je raspust i letnju sezonu proveo na kupalištu u Loznici kao spasilac. To iskustvo mu je bilo temelj za građenje buduće internacionalne karijere.

Četiri godine je radio na bazenu, sa kolegama osnovao spasilačku službu koja nije delovala samo na kupalištu, već, po potrebi, i na terenu, a pokrenuli su i školu plivanja kroz koju je prošlo mnogo dece.



Sledeći primer drugara koji je posle fakuleta otišao u Japan, Vladimir je odlučio da se i sam oproba izvan Srbije. Prijavio se na kasting, a posle nekog vremena snovi su počeli da se ostvaruju u „Ric-Karltonovom“ objektu u Dohi, gde dobija zaduženje da organizuje rekreativne i sportske aktivnosti za decu i goste hotela.

Kao instruktor plivanja, pokreće školu, na oduševljenje brojnih mališana.



"Posebno sam ponosan na projekat sa osnovnim školama u Dohi gde sa kolegom i zemljakom Nikolom Petrovićem decu nižih razreda vikendom obučavamo o kulturi ponašanja na otvorenim vodama i bazenima i kako reagovati u kriznoj situaciji na vodi. To je izuzetno koristan program i bilo bi ga dobro primeniti i kod nas. Ovde smo brzo postali priznati i cenjeni zbog toga kako radimo svoj posao, što nam prija jer svoju karijeru gradimo na sjajnim osnovama koje nam otvaraju mogućnosti za rad bilo gde u svetu. Potajno, međutim, maštamo o povratku i primeni ovog iskustva u našoj zemlji", iskren je Vladimir.

Izvor: Blic
Foto: Privatna arhiva

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

blbl

18.12.2016 23:36

Svaka cast momak. Samo napred .

ODGOVORITE