Šta se „guglalo“ u 2016. godini

U 2016. godini, korisnici interneta širom sveta najviše su pretraživali pojmove „Pokemon GO“, „ajfon 7“ i Donald Tramp, dok su se Evropljani najviše interesovali za sport, objavio je pretraživač „Gugl“.

Zanimljivosti 16.12.2016 | 15:06
Šta se „guglalo“ u 2016. godini
Britanci su najveći broj pretraga posvetili evropskom prvenstvu u fudbalu, a potom slede Pokemon Go i Dejvid Bouvi, pokazuju podaci koje je objavio Gugl.

Napominje se da su u pretraživaču često ukucavali i „Kako da glasam na referendumu o EU“, „Kako da dobijem irski pasoš“, „Šta je EU, član 50, jedinstveno tržište...“

Nemcima je, takođe, na prvom mestu fudbal, na drugom igrica Pokemon GO, a na trećem „ajfon 7“. Politiko prenosi da su se u Nemačkoj građani potom najviše interesovali za Bregzit i partiju krajnje desnice AfD.

Francuze je, sudeći prema rezultatima pretraživanja, najviše interesovala politika – na prvom mestu Tramp, a potom Nikola Sarkozi i Emanuel Makron.

U Poljskoj su građane najviše interesovao evropski fudbal i dve igrice – Pokemon GO i Sliter, ali su se u prvih 10 mesta našli Donald Tramp i njegova supruga Melanija.

Španci su i u pretragama na Guglu ostali verni sportu, koji je zauzeo prvo i drugo mesto, dok je treće osvojio Pokemon GO. Interesovalo ih je i „Šta će se dogoditi ako Tramp pobedi“, kao i „Šta ako Engleska napusti EU“.

U Italiji su prednost dali Pokemonima, a tek potom sportu. Zanimljivo je da u je u pretragama koje počinju sa „zašto“ Italijane više zanimalo „Zašto se mačke plaše krastavaca“ nego „Zašto se dogodio puč u Turskoj“.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar