Kriza u Parizu: Zatvoren Ajfelov toranj

Dok se istovremeno bori da oživi turizam nakon terorističkih napada, nasilnih protesta i zagađenja vazduha, Pariz se susreće sa još dva problema koji utiču na smanjenje broja turista.

Putovanja 14.12.2016 | 13:18
Kriza u Parizu: Zatvoren Ajfelov toranj
Naime, Ajfelova kula je zatvorena zbog štrajka radnika, prenosi AP.

Sindikat je organizovao štrajk naklon što je kompanija SETE, koja upravlja Ajfelovom kulom, odbila 51 zahtev radnika, koji su se odnosili na platu i radne uslove.

Broj turista koji posećuju Ajfelovu kulu je pao sa 7 miliona na 6 miliona ove godine. Direktorka SETE, An Janik je rekla za AP da je kompanija izbegla višak zaposlenih, ali da “ne mogu da priušte dodatna zapošljavanja“.

Ona navodi da su radnici “izolovani od stvarnosti“ i dodaje da nije sigurna da oni zaista razumeju trenutnu situaciju.

Razočarani turisti su ostali ispred zatvorene kule, nakon što su im zaposleni iz kompanije objavili da ne mogu da je posete.

Mnoge druge atrakcije u Parizu, uključujući i park blizu Ajfelove kule i Marsova polja, su takođe zatvorene, zbog invazije pacova.

Pariz je uvek imao problem sa glodarima, delimično jer je izgrađen na velikoj reci, ali stručnjaci kažu da do sada ovaj problem nikada nije ovako ozbiljan.

Trenutno oko 6 miliona pacova trčkara po centru Pariza. Ovi pacovi se izgleda uopšte ne boje ljudi, koji se sapliću o njih na pešačkim stazama.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar