Kuca li to Šumaher mlađi na Mercedesova vrata?!

Mik Šumaher bi već 2017. mogao da obuče kombinezon Mercedesovog F3 juniorskog tima! Tako bi poput Verstapena po ubrzanom postupku krenuo ka Formuli 1.

Ostali sportovi 09.12.2016 | 11:15
Kuca li to Šumaher mlađi na Mercedesova vrata?!
Dosta toga ukazuje da bi Mik Šumaher, sin legendarnog sedmostrukog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera mogao da se priključi juniorskom pogonu Mercedes AMG Petronasa. Naravno, priča je podgrejana angažovanjem Estabana Okona u Fors Indiji naredne sezone , ali i pričom da je Paskal Verlajn mogući kandidat za popunu mestaNiko Rozberga.

Sve s tim u vezi ukazuje na činjenicu da bi Šumaher mlađi po ubrzanom programu kroz Formulu 3 mogao veoma brzo da uđe i u najbrži cirkus. U novinskim člancima, kao i u stručnoj javnosti opšte je prihvaćeno mišljenje da bi Mik Šumaher 2017. mogao da dobije vetar u leđa baš kao što se to desilo s Maksom Verstapenom uoči ulaska u Toro Roso.

Koliko se daleko ide u tabloidno ubeđivanje javnosti da je stvar već svršena govori poprilično tendenciozno obrađen podatak da se Mik Šumaher pojavio na Mercedesovoj proslavi u Zindelfingenu kod Štutgarta. Naime, Mik je na događaj organizovan od strane centralnog biroa Dajmlera i F1 tima došao u zvaničnoj jakni Mercedes AMG Petronasa! Po tome bi trebalo zaključiti da su dva i dva četitiri i u slučaju 17 godina starogŠumahera. Kako bilo, za Šumijevog naslednika sigurno ima još vremena za uspešan ulazak u najbrži cirkus...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar