Enigma Đentile - koje su opcije? Od Bajerna do NBA!

Košarkaškom pijacom počele su da kruže razne priče...

Košarka 09.12.2016 | 10:45
Enigma Đentile - koje su opcije? Od Bajerna do NBA!
Poput groma iz vedra neba odjeknula je informacija na zvaničnom sajtu Armanija da se klub oprašta od ponajboljeg igrača Alesandra Đentilea i da će italijanski šuter otići na pozajmicu do kraja sezone.

I dalje nisu poznati razlozi ovakve odluke italijanskog šampiona, ali pretpostavlja se da je u pitanju sukob sa trenerom Jasminom Repešom. Bilo kako, italijanski reprezentativac je u potrazi za novom sredinom, a prema pojedinim pričama - Đentile ima nekoliko opcija na raspolaganju. 

Kao najrealnija navodi se ostanak u Evroligi. Međutim, ugledni milanski dnevnik Gazeta delo Sport navodi da je pred Đentileom mogućnost da ode i u NBA, ali i da pojača redove minhenskog Bajerna, koji sa klupe vodi srpski selektor Aleksandar Đorđević. 

U dnu naslovne strane Gazeta prenosi vest koja je visila u vazduhu već nekoliko nedelja:"Milano - Đentile, sad je razvod".

List piše da bi Đentile mogao da završi na pozajmici u nekom od klubova koji igra Evroligu, a da su u prvom planu Bamberg, Panatinaikos, Fenerbahče i Barselona. Međutim, katalonska novina Mundo Deportivo tvrdi da je Barsa već odbila mogućnost da uzme Đentilea, dok Turci javljaju da se Fenerbahče premišlja i da će verovatno reći -NE. 

Kao najveći kandidati navode se Bamberg, gde bi Đentile sarađivao sa sunarodnikomAndreom Trinkjerijem, ali i Panatinaikos, koji je u potrazi za jednim kvalitetnim šuterom. 

Međutim, Gazeta otkriva da je u opticaju i Bajern, ali pitanje je da li Đentile ima ambiciju da nastupa u Evrokupu.

S druge strane, pojedini mediji tvrde da je Đentile zainteresovan da ode u NBA. Prava na njegov preookeanski ugovor drži Hjuston. 

Alesandro Đentile je ove sezone u Evroligi odigrao devet utakmica u Evroligi i prosečno je beležio po 11 poena, tri skoka i dve asistencije, uz jednu ukradenlu loptu. U Armaniju je već pet godina, a prethodno je nastupao za Beneton iz Treviza.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar