Tramp ide na Rotšilde

Donald Tramp je obećao da će ukinuti Federalne rezerve i vratiti zlatni standard kada uđe u Belu kuću u januaru.

Svijet 05.12.2016 | 22:50
Tramp ide na Rotšilde
Jedan od Trampovih izbora za sekretara finansija, Džon Alison, je nagovestio da će on sprovesti zlatni standard kada se trenutna šefica Federalnih rezervi, Dženet Jelen, povuče 2018. godine.

Conservativedailypost.com izveštava:

Tokom kampanje, Tramp je često dovodio u pitanje budućnost političke nezavisnosti Federalnih rezervi. U skladu sa tim komentarima, Alison želi da ukine Federalne rezerve i da se vrati na zlatni standard.

U stvari, Alison preuzima taj retorički jedan korak dalje. Dok deluje kao šef Cato instituta, Alison je objavio nekoliko teza koje ukazuju da su Federalne rezerve zastarele i da treba da budu ukinute jer ograničavaju vlast naroda i omogućavaju milijarderima da vode banke na globalnom nivou.

“Ja bih se rešio Federalnih rezervi jer je nestabilnost u ekonomiji prvenstveno uzrokovana FED-om,“ napisao je Alison 2014. godine.

Alison tvrdi da bi Federalne rezerve, koje ugrožavaju stabilnost finansijskog sistema, želele da se tržište pusti da se samo reguliše.


SAD nikada nisu imale stalan, tekući problem sa inflacijom dok nisu stvorene Federalne rezerve 1913. godine.

Federalne rezerve sistematski kažnjavaju one koji pokušavaju da spase svoj novac. Inflacija je porez, a vrednost svakog dolara svakim danom pomalo opada.

Sistem Federalnih rezervi je dizajniran tako da zarobi ljude. Namera bankara je bila da zarobe američku vladu u beskrajnoj spirali dugova iz kojih nikada nije mogla da pobegne, a većina Amerikanaca to ne razume. U stvari, većina Amerikanaca ne razume odakle dolazi novac ili kako se on vrednuje.

Poenta je da Federalne rezerve treba da budu ukinute da bi se smanjio nacionalni dug, stvorila radna mesta, i da bi se narodu vratila veća moć.

Ogromna većina ovih predloga su direktno u ravni sa željom Donalda Trampa da poništi propise finansijskim institucijama.

To bi obezbedilo stabilnija sredstva za tržišta kao i omogućavanje da se monopolizacija banaka sruši, umesto što se dopušta da manje od deset ljudi kontroliše sve svetske banke.

Federalne rezerve su u srcu većine ekonomskih problema sa kojima se SAD suočavaju. Beskrajno zaduživanje i štampanje novca će dovesti do masovne inflacije, a kamatne stope ne mogu zauvek ostati niske. Vrlo je moguće da ponovo dođe do kolapsa tržišta ukoliko se ne naprave drastične promene.

Trampov sastanak je više nego značajan, gotovo je revolucionaran. Ni jedan predsednik se nije usudio da oduzme vlast Rotšildovima i drugim milijarderskim pripadnicima elite koji kontrolišu sve svetske banke.

Moguće je da su ovo koraci ka eliminaciji jedne od najkorumpiranijih bankarskih šema koje su ikada postojale u Americi.

Treba li Donald Tramp da radi na tome da se ukinu Federalne rezerve?

Webtribune.rs

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Аналогија

05.12.2016 21:55

То су исто покушали уадити Линкон и Кенеди и завршили су како су завршили...

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

06.12.2016 04:11

To sam mislio isto da kazem. Kenedi se spremao da ukine Federalne Reserve i svoju namjeru je platio zivotom. Ubijek je prije toga od Tajnih i javnih vladara iz senke. Boze, CUVAJ zato PRESJEDNIKA Trampa u dobrom zdravlju i dugom zivotu da moze uspjesno zavrsiti djelo zapoceto!

Name

Hm

06.12.2016 09:51

Vremena se mijenjaju.

Name

Da ne bi

05.12.2016 23:20

Samo me zanima gdje ce da nadju to zlato dal ce ici i sakupljati od kuce do kuce il ce imigrantima iz Meksika cim.ih ulove da vade zlatne zube i skidaju nakit il ce da dovedu Koperfilda da izvlaci zlato iz sesira. Il ce da se obrate za pomoc najvecem Trampovom pristalici on ima u steku kilo zlata da im da a za uzvrat ce u Laktase da dodje kofercic od kuma Donalda. Sad ozbiljno malo,toliko dolara je u opticaju da je teoretski nemoguce obezbijediti tu kolicinu zlata

ODGOVORITE
Name

adzenda

06.12.2016 09:50

Ajde ne lupetaj.