Video: Kažu da u Francuskoj raste novi Žuninjo!

Majstor slobodnjaka, podseća i na Kaku - hoće ga Juventus! Cena je već sada 25.000.000 evra, a sezona se tek zahuktava...

Fudbal 04.12.2016 | 13:00
Video: Kažu da u Francuskoj raste novi Žuninjo!
Svakom istinskom fudbalskom zaljubljeniku pomen Žuninja Pernambukana izaziva posebnu emociju. Svi pamte neponovljivog majstora slobodnih udaraca, Brazilca čije su lopte imale oči, bile laserski navođene do mete - protivničke mreže!

E, pa najveći poznavaoci fudbalskih prilika kažu da naslednik čuvenog Lionovog asa raste i razvija se u Francuskoj! Tačnije, u Monaku. U pitanju je nova zlatna koka KneževaGabrijel Bošilja, čija su tri od ukupno četiri pogotka ove sezone došla upravo iz slobodnih udaraca!

Momak koji je prošlog leta stigao iz Sao Paula za 7.000.000 evra prošao je dug put od drugog tima Monaka, preko pozajmice Standardu iz Liježa do prve postave kluba sa Azurne obale i sada je njen neizostavni deo.

O Bošiljinim igrama ove sezone bruji cela Evropa, nedavno je Marselju smestio teledirigovanu loptu koju teško da bi ijedan golman odbranio, a francuski mediji javljaju da se za njegovo zdravlje raspituje - Juventus. 

Tačnije, desna ruka Bepea Marote Fabio Paratići otkrio je da je Bošilju pratio još iz vremena kada je mladi brazilski reprezentativac nastupao u Sao Paulu, a da se posle eksplozije u Francuskoj ponovo našao na visokoj poziciji u tefterima. 

Ljudi koji se detaljno bave fudbalskim analazima tvrde i da Bošilja stavom na terenu dosta podseća i na legendardnog Kaku. A ako je 20-godišnji ofanzivni vezista, koji se takođe dobro snalazi na obe krilne pozicije, bar delom sublimacija Žuninja i Kake - biće među traženijom robom u Evropi sledećeg leta. Možda čak i ove zime. 

Monako ga sada već ceni na 25.000.000 evra. 



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar