Koje sobe u hotelu su najbezbjednije?

Koje korake je potrebno preduzeti za što bolju bezbednost na putovanju?

Putovanja 24.11.2016 | 08:45
Koje sobe u hotelu su najbezbjednije?
Magazin Travel + Leisure prvo se pozabavio ovim pitanjem istražujući koje je najbezbednije sedište u avionu, a sada su na red došle i hotelske sobe.

Rob Voker, direktor odseka za putničku bezbednost kompanije “International SOS” u Londonu, navodi da je, ukoliko putujete u SAD, najbolje da rezervišete sobu koja se nalazi između prvog/drugog i šestog/sedmog sprata.

Zašto?

Te sobe dovoljno su udaljene od glavnog ulaza da budu van nišana lopova, a s druge strane dovoljno blizu tla da možete da skočite ukoliko dođe do požara, napada ili bilo kakve vrste nesreće, piše Biznis insajder.

“Obično su ulazi glavna meta bilo koje vrste napadača (pljačkaša, terorista...), tako da je savet da se udaljite od glavnog hola. Takođe bi trebalo izbegavati hotelske restorane, jer su ove vrste prostorija česta meta, kao i sobe u koje nije lako (ili nemoguće) ući sa ulice”, rekao je Voker.

On je dodao da bi bilo savršeno ukoliko se soba nalazi u blizini požarnih stepenica, kao i da se pre putovanja putnici raspitaju o stopi kriminala u određenim delovima grada koji posećuju.

Ono što nikako ne bi trebalo uraditi jeste da ostavite vrata otvorena prilikom unošenja kofera jer je to savršena prilika da se uljez uvuče u sobu.

Kada se smestite u sobu, proverite ima li nekih oštećenja ili rupa na zidu jer bi kroz njih neko mogao da vas posmatra i na taj način ugrozi vašu privatnost. Isto važi za ključaonice, pa bi najbolje bilo zalepiti flaster preko njih.

Voker savetuje i da vam uvek pri ruci bude torba u kojoj ćete držati pasoš, papirne maramice, flašicu vode i punjač za telefon, koju će biti zgodno zgrabiti ukoliko budete morali hitno da napustite sobu.

B 92
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

X

24.11.2016 21:10

Najbolje nigdje ne putovati.

ODGOVORITE