Tahiti: Hiljadama kilometara daleko od stvarnosti

Prelepe plaže u uvalama Tahitija su vulkanskog porekla, a njegovo kristalno plavo more je prava atrakcija za ljubitelje podvodnog sveta i ronjenja. Možete se oprobati i u sakupljanju crnih bisera i priuštiti sebi odmor u hladu palmi, hiljadama kilometara daleko od stvarnosti.

Putovanja 22.11.2016 | 11:13
Tahiti: Hiljadama kilometara daleko od stvarnosti
Posebna atrakcija su školjke s crnim biserima koji imaju svetsku reputaciju, a sakupljanje crnih bisera je posebno organizovano izletima do specijalnih uvala.

Tahiti je inače najveće ostrvo celog arhipelaga na kom se nalazi i glavni grad Francuske Polinezije - Papeete.

Jedan je od najlepših gradova južne polulopte. Kada je reč o ronjenju i kristalno čistom moru, vidljivost je savršena čak do 40 metara dubine pa je tako moguće videti brojne vrste podvodnog sveta koje samo tu žive - morske kornjače, šarene tropske ribe, morske pse pa čak i kitove od 15 metara.

Tahićanska tradicionalna muzika i ples, uz spektakularne zalaske sunca, jesu nešto što se nikada ne zaboravlja.

Tahiti možete upoznati na razne načine, od posete pijaci u srcu grada koja zauzima posebno važno mesto, gde možete da kupite ručno rađene proizvode, vanilu, ulja, tropsko voće, cveće, bisere… do kružnih tura na kojima ćete ostati bez daha ugledavši skrivene vodopade i divni pejzaž obale.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar