Najavljeno renoviranje Bakingemske palate

Bakingemska palata, zvanična rezidencija kraljice Elizabete Druge u Londonu, biće renovirana prvi put od Drugog svetskog rata. Za to će biti utrošeno 369 miliona funti (431 milion evra), najavili su danas zvaničnici.

Putovanja 19.11.2016 | 10:37
Najavljeno renoviranje Bakingemske palate
Radovi koji se finansiraju iz uplata poreskih obveznika sastojaće se u izmeni cevi i električnih kablova, starih više od 60 godina, saopštili su danas zvaničnici Palate na konferenciji za štampu.

Ministarstvo finansija je odobrilo ove radove i još treba da budu odobreni u parlamentu. Ako budu odobreni, radovi će početi u aprilu 2017. i trajaće najmanje deset godina, da bi u međuvremenu kraljica i njen suprug princ Filip mogli tu da borave.

Smatra se da su ove izmene neophodne za obezbeđenje zgrade od mogućih požara ili poplava.

Zvaničnici Palate su rekli da je tačno da je iznos veliki, ali su izrazili nadu da će javnost prihvatiti trošak za ovu zgradu, koja je simbol nacije.

"Mi shvatamo odgovornost koja dolazi sa prijemom ovih sredstava zaista vrlo ozbiljno. Istovremeno, uvereni smo da sa ovom investicijom u Bakingemsku palatu sada možemo da izbegnemo mnogo skuplje i potencijalno katastrofalno urušavanje zgrade u budućnosti", rekao je novinarima Toni Džonston Bart, koji vodi domaćinstvo palate.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar