Sastanak čelnika SIPA sa glavnim tužiocem

U okviru obaveznog održavanja sastanaka na strateškom nivou rukovodilaca tužilaštava i rukovodilaca policijskih organa, v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić sa saradnicima posjetila je danas Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastala se sa direktorom SIPA-e Pericom Stanićem i saradnicima.

Bosna i Hercegovina 14.11.2016 | 18:02
Sastanak čelnika SIPA sa glavnim tužiocem
Na sastanku je razgovarano o provedenim aktivnostima u proteklom periodu, rješavanju budućih zajedničkih predmeta, međusobnoj podršci u borbi protiv kriminala kao i svakodnevnoj problematici koja se odnosi na zajednički rad ovih institucija.

Tužilaštvo BiH i SIPA svakodnevno operativno sarađuju, a svaki mjesec realizuje se veliki broj operativnih i istražnih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, ratnih zločina, terorizma, korupcije, pranja novca, finansijskog kriminala i drugih kaznenih djela iz nadležnosti ovih institucija.

Realizacijom navedenih aktivnosti i procesuiranjem na stotine osumnjičenih osoba, ove dvije institucije pokazale su da ulažu velike napore u borbu za vladavinu prava.

Predstavnici obje institucije izrazili su volju za dodatnim unapređenjem saradnje, te zauzeli zajednički stav da će SIPA i Tužilaštvo BiH raditi u okviru svojih nadležnosti na stvaranju sigurnijeg okruženja za građane Bosne i  Hercegovine.

Izvor: Vecernji.ba

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

AMIDZA SELMO

14.11.2016 17:21

A DZE JE DODIK.

ODGOVORITE
Name

Dragan

14.11.2016 17:29

Pusti Dodika, hapsi islamiste! Dodik je naša briga. Završićemo mi to na izborima. Vehabije udrite i one što sa ISIL om šuruju.

Name

Boki

14.11.2016 17:35

A samo ceka da ti pitas gdje je

Name

soko 3

14.11.2016 17:31

Vreme je da se iz policiskih agencija i tuzilastva kao i sudova ociste korumpirani ljudi umjesani u afere korupcije inace nema napredka dzaba sve.....

ODGOVORITE
Name

Kao slučaj one inspektorice

14.11.2016 17:47

Kao slučaj one inspektorice inače radnika SIPE koja je podnijela lažnu prijavu protiv tužioca koji vodi postupak zlikovca Nasera Orića.To je bio pokušaj da se minira slučaj Orić

Name

Očekujemo mnogo

14.11.2016 17:34

Ogroman dio naroda u Republici Srpskoj očekuje borbu protiv organizovanog kriminala i početak rješavanja velikih korupcionaških afera.

ODGOVORITE
Name

Zvi

15.11.2016 13:56

Bobar banka neka bude početak,kome je novac otišao u Dubai,ko je Vladimir Delić i čiji novac šalje iz Dubaija za Beograd na vodi i šta je Dodik svemu tome? Između ostalog i kako je umro Gavrilo Bobar?

ODGOVORITE
Name

PREOBRAZAJ

15.11.2016 14:18

SIPA TREBA EXPESNO DA RASCISTI SVOJE REDOVE OD HULJA KOJE PRENOSE INFORMACIJE VLADAJUCIM KRIMINALNIM POLITICARIMA I ONDA KRENE U STVARNI OBRACUN SA KRIMINALOM. KRAJNJE JE VRIJEME DA SE OTVORI ISTRAGA O OSOBADJAJUCOJ PRESUDI MILORADA DODIKA PRIJE 11 GODINA NA KRIMINALNOM OSNOVNOM SUDU U BANJOJ LUCI. TREBA SE OBJELODANITI KO JE MILETA OSLOBODIO I ZASTO,KOJA JE ULOGA BILA MILANA TEGELTIJE,SPASANA KELEMANA,BAICA IZ SPEC..TUZILASTVA,KOLIKO JE NOVAK KONDIC PLATIO POMENUTE I CIJIM PARAMA,KAKAV JE SNIMAK POSTOJAO I ZASTO JE IZGORILA ARHIVA POMENUTOG SUDA.

ODGOVORITE