Branka - jedina žena koja radi u pilani

Branka Veštica ne bira mnogo posao.

Republika Srpska 07.11.2016 | 08:50
Branka - jedina žena koja radi u pilani
Dok se druge žene šminkaju, uljepšavaju, lakiraju nokte i friziraju, Prijedorčanka Branka Veštica iz naselja Novi Orlovci, svaki radni dan provodi u pilani u Ljubiji kod Prijedora.

Iako je jedina žena u kolektivu, rame uz rame sa muškim kolegama ravnopravno obavlja sve poslove. Njene kolege kažu da je najpreciznija i najbrža u pilani.

"Morala sam da se zaposlim, a posla nije bilo, pa sam prihvatila ovaj u pilani. Nije mi teško, radim na slaganju drvenih asortimenata, to je muškarcima dosadno, a treba malo preciznosti. Živ se čovek na sve navikne", priča Branka.



Ona je prijepodne proizvodni radnik u pilani, a popodne domaćica. Kada završi smjenu, odlazi kući, kuva ručak, brine o kući i porodici. Majka je dva sina, od kojih je jedan student.

"Život nas tjera da radimo svašta. Dijete mi je na fakultetu u Novom Sadu, ali izdržaćemo. Kao i u svakom poslu, ima teških i lijepih dana. Takav je život, ne žalim se", kaže Branka.

Ovu hrabru i dostojanstvenu ženu život nije štedio, jer je prije dvije decenije zbog ratnih dešavanja s porodicom u Prijedor izbjegla iz Ključa. Tu je počela sve iz početka i sa suprugom, koji takođe radi u proizvodnji drveta.

(Večernje novosti)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Бојан Нишевић

07.11.2016 09:27

Није једина. Има и у Омарској, жена ради на машини. Ја видио.

ODGOVORITE
Name

rs

07.11.2016 17:38

Pa nisi morala slati dijete u NS.Ima mnogo blizih skola u RS i jeftinije bi prosli....sta ima od toga sto ce studirati u NS osim veceg troska???

ODGOVORITE
Name

Da

07.11.2016 19:16

Svaka joj cast,hrabra i vredna zena.

ODGOVORITE