EL - Atomska košarka: Prštalo u Vitoriji, Spanulisovih 15 asistencija!

Ipak, Vasilis nije oborio rekord Evrolige koji drži Jović sa 19 završnih dodavanja!

Košarka 28.10.2016 | 10:15
EL - Atomska košarka: Prštalo u Vitoriji, Spanulisovih 15 asistencija!
Fantastičan meč u Vitoriji! Olimpijakos je uspeo da slavi na teškom gostovanju protiv Baskonije s 95:90, a meč je obeležio Vasilis Spanulis koji je upisao 15 poena i 15 asistencija.

Ipak, to nije rekord Evrolige jer njega drži plejmejker Crvene zvezde Stefan Jović koji je na gostovanju Bajern Minhenu pre godinu dana imao čak 19 asistencija.

Da ga Janis Sfaropulos nije držao van igre skoro celu poslednju deonicu možda bi Spanulis pripretio Jovićevom rekordu. Vasilis je samo u prvih 10 minuta imao sedam asistencija. Ipak, Spanulis je postao drugi najbolji asistent ikada u Evroligi -  preskočio je Tea Papalukasa, sada ih ima 984, a ispred njega je Dimitris Dijamantidis sa 1255.

Tok meča je bio takav da su se protivnici međusobno držali na pristojnoj distanci i nisu imali šansu da se odvoje. U poslednjoj četvrtini bolje je počeo Olimpijakos. Trojke su pogodili Met Lodžeski, Erik Grin i Danijel Heket i odvojili su crveno-bele iz Pireja na osam razlike malo više od pet minuta pre kraja.

U poslednjem minutu Baskonija je prišla na tri poena razlike, ali su igrači domaćeg tima sve promašili kada je bilo najvažnije. Erik Grin je to kaznio na pola minuta pre kraj. Uzeo je loptu i dao trojku s kojom je rešio meč.

Najefikasniji u timu Baskonije bio je Tornike Šengelija sa 20 poena, a u crveno-belom dresu poenterski se najviše istakao Mancaris sa 17 poena.

Viđen je fantastičan meč, prepun dobrih koševa i dinamike. Sve što želite od košarke.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar