Ozvaničeno: Zubizareta vodi Marselj!

Olimpik imenovao novog sportskog direktora!

Fudbal 28.10.2016 | 08:30
Ozvaničeno: Zubizareta vodi Marselj!
Amerikanac Frenk Mekort je ubrzo pošto je postao vlasnik Olimpika iz Marseja, krenuo da "sređuje" po klubu.

Pre nekoliko dana je za trenera postavio Rudija Garsiju, a onda je na mesto sportskog direktora kluba imenovao legendarnog golmana reprezentacije Španije Andonija Zubizaretu.

"On je uvek bio naš prioritet i njegov dolazak je druga faza našeg novog projekta. Andoni ima profil idelan za poziciju koju je preuzeo", izjavio je direktor Marseja Žak-Anri Erod.

Zubizareta (55) već ima dosta iskustva, budući da je u Barseloni obvaljao ulogu sportskog direktora, od 2010. do 2015. godine, a pre toga imao je sličnu funkciju i u Atletiku iz Bilbaa.

"Radio sam u dva španska kluba koja imaju tradiciju. Olimpik ima takođe tu strast, tu povezanost sa navijačima i ovo će biti dobra prilika da upoznam francuski fudbal",rekao je Zubizareta.

Bivši golman je u karijeri odigrao više od 400 mečeva za Barselonu i osvojio Evcropski kup i pet pehara u Primeri. Za reprezentaciju Španije nastupao je 126 puta.

U klub sa juga Francuske Zubizareta stiže s ogromnim iskustvom, a novi vlasnici Marselja smatraju da će on idealno predvoditi projekat ozdravljenja Olimpika u koji će biti uloženo 200.000.000 evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar