Mitrović: Nema vremena za slavlje, sledi PAO!

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da ekipa nema vremena da proslavi veliki trijumf nad Barselonom jer se već okrenula duelu sa Panatinaikosom.

Košarka 28.10.2016 | 08:45
Mitrović: Nema vremena za slavlje, sledi PAO!
"Da ne bude da je floskula, ali smo već dobili izveštaje našeg skauting tima za Panatinaikos. To najbolje odslikava kako razmišljamo u ovom trenutku. Dobili smo krila, zabeležili prvi trijumf nad Barselonom i dobili dodatno samopouzdanje", rekao je Mitrović.

On se posebno bio zadovoljan igrom odbrane u meču sa katalonskim velikanom.

"Kako smo odigrali u odbrani najbolje govori da smo prilimi 65 poena od tako kvalitetnog protivnika. Odigrali smo zrelo svih 40 minuta", rekao je Mitrović i dodao da ga ga raduje dolazak plejmejkera Nejta Voltersa jer će crveno-beli imati više igrača u rotaciji.

Milko Bjelica rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Barselonu u trećem kolu Evrolige i ocenio da je dobra igra u odbrani bila ključ trijumfa.

"Zasluženo smo pobedili. Ovo je velika pobeda za nas igrače, za navijače, za sve nas. Imali smo problema na startu, prvih 15 minuta smo tražili ritam u odbani i napadu, a sredinom druge četvrtine došli su nam i laki poeni iz agresivne odbrane. Jakom igrom u odbrani smo naterali protivnika da padne u napadu i odbrani", rekao je Bjelica.

Na pitanje kako je bilo voditi borbe protiv centarske linije Barselone, Bjelica je rekao da je stručni štab dobro pripremio tim.

"Teško je čuvati igrače kao što su Ante Tomić i Džoi Dorsi - fizički možda najdominantniji igrač u ligi, ali uz pomoć trenera i stručnog štaba, koji nas je odlično spremio, smo dobro odigrali i te prednosti i mane protivnika pretvorili u svoje prednosti", rekao je Bjelica.

Barselona je u prvom kolu Evrolige posle preokreta u finišu utakmice stigla do pobede nad Uniksom, dok je Zvezda na isti način poražena od Darušafake.

"Dejan nam je rekao da je Barselona na gostovanju tri minuta pre kraja gubili od Uniksa sa 10 razlik, ali da su to preokrenuli i da su to dobili. I nama se desilo nešto slično protiv Darušafake. Mislim da smo bili svesni toga i naučili smo lekciju, stičemo iskustvo", rekao je Bjelica.

Zvezdu već sutra očekuje naredni meč u Evroligi, pošto će gostovati u Atini ekipi Panatinaikosa.

"Moraćemo da što pre ovo zaboravimo. Moramo da budemo svesni da danas putujemo. To je sistem takmičenja ove godine. Fizički je naporno. Cilj nam je da koliko-toliko odmorimo, odradimo trening i spremimo se za tim koji ima novog trenera", zaključio je Bjelica.

Utakmica Panatinaikosa i Crvene zvezde igraće se u petak od 20.15.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar