Gudurić stavio pečat, ali ovacije išle - odbrani!

Skinuvši još jedan od skalpova velikana koji im je nedostajao, košarkaši Zvezde brzo su počeli da se pakuju za put u Atinu. Za sobom su ostavili veliku pobedu.

Košarka 27.10.2016 | 18:45
Gudurić stavio pečat, ali ovacije išle - odbrani!
Prvi put, iz petog pokušaja, Crvena zvezda mts pobedila je u sredu Barselonu, u ambijentu za pamćenje.

Dvostruki šampion Evrope pao je u punoj Kombank areni, ostavši bez načina da "probije" čvrstu odbranu srpskog i regionalnog prvaka, ali i bez rešenja za trijumfalni nalet domaćina u drugoj četvrtini.

Marko Gudurić je, već po običaju, ušao u drugoj četvrtini u igru i za 10 minuta okrenuo meč "naglavačke", pokazavši da je to njegova noć.

Mladi bek, novi ljubimac Delija, ubacio je 13 poena do pauze, a do kraja 21 - sabravši drugi najbolji indeks evroligaškog kola (30). Pobeda je imala njegov potpis, a saigrači su ga nesebično "gurali" u prvi plan.

Ostavši nakratko bez Stefana Jovića pred pauzu, Dejan Radonjić poverio je ulogu organizatora igre Čarlsu Dženkinsu. Amerikanac se najbolje dosad prilagodio na to mesto, sa Gudurićem preuzeo komandu napadima i "tačdaun" dodavanjima u finišu stigao do brojke od sedam asistencija.

Već od Atine, ti ulogu bi mogao da ponese novajlija Nejt Volters, za čije će prilagođavanje biti potrebno vreme i strpljenje. "... A ja toga imam sasvim dovoljno", poručio je trener Zvezde.

I posmatrajući druge adute, Radonjić je mogao da zadovoljno trlja ruke.

Uz konstantno čvrstu odbranu, Simonović je nastavio u ritmu iz Istanbula i samouvereno postigao tri trojke, na veliko oduševljenje publike. Milko Bjelica ulivao je sigurnost ekipi konkretnim nastupom i preuzimanjem odgovornosti, donevši pod obručima jako važne poene.

Sa druge strane, kao igrač čiji se učinak često ne vidi u statistici, Branko Lazić proveo je na parketu 30 minuta i "tihim" doprinosom zaslužio ovacije navijača Zvezde. Posmatrajući uspon Radonjićevog tima prethodnih godina, oni su i te kako naučili da cene dobru odbranu i da je često slave kao golove.

"Branko Lazić", zapevala je Kombank arena dok su crveno-beli preuzimali vođstvo i slamali protivnika, pre svega dobrom igrom na svom delu terena.

"Zaista smo igrali fantastičnu odbranu", rekao je Zvezdin heroj "iz senke"

"To je bio jedini ključ za ovu utakmicu. Svesni smo da smo morali da svedemo Barselonu na što manji broj poena i u tome smo, rekao bih, uspeli", dodao je on.

U osvrtu na utakmicu, Lazić se trudio da što pre stavi tačku na priču o Kataloncima i da se okrene gostovanju Panatinaikosu, na koje Zvezda putuje već u četvrtak.

"Bitna i zaista velika pobeda. Bez obzira što su oni ušli u meč bez nekoliko igrača i u međuvremenu ostali bez još jednog, Barsa je zaista velika i uvek je veoma teško protiv nje. Zaista veliki trijumf"

Podvlačeći crtu, nekoliko puta je ponovio rečenicu "To je to". Ipak, da li je moguće u periodu od 48 sati potpuno staviti meč protiv Barselone u drugi plan i potpuno se okrenuti duelu protiv Panatinaikosa?

"Moguće ili ne teško je, ali moramo da se posvetimo Panatinaikosu. Sledeća utakmica je za dva dana moramo da zaboravimo da se oporavimo što pre", podvukao je Lazić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar