Otkrivena tajna! Evo zašto Grujić nije prešao u Čelsi - faktor Murinjo!

Marko Grujić je u transferu vrednom šest miliona evra u januaru iz Crvene zvezde prešao u Liverpul, ali je u zimskom prelaznom roku mogao da završi i u Londonu. Dugo je bio na radaru Čelsija, ali do dogovora nije došlo zbog neizvesne sudbine Žoza Murinja na "Stamford bridžu"!

Fudbal 27.10.2016 | 17:00
Otkrivena tajna! Evo zašto Grujić nije prešao u Čelsi - faktor Murinjo!
Dva engleska velikana su bila svesna potencijala Marka Grujića, pa su se žestoko borila za njegov potpis. Imali su jake adute u svojima redovima, a to su dva harizmatična trenera. Na jednoj strani je bio Jirgen Klop, a na drugoj Žoze Murinjo.

Bitku za talentovanog vezistu je dobio Nemac na klupi Liverpula, i to samo zbog sigurnijeg statusa. Naime, Grujićev transfer u Čelsi je otpao upravo zbog Murinjove neizvesne sudbine na klupi "plavaca" prouzrokovane krizom rezultata, zbog koje je Čelsi bio u sredini tabele.

Grujićev prelazak na "Stamford" je definitivno otpao kada je krajem decembra Portugalcu Roman Abramovič uručio otkaz. Tu krizu u Čelsiju je iskoristio Jirgen Klop, koji je telefonom zvao mladog Beograđanina i ubedio ga da se preseli u Liverpul.

Tadašnji fudbaler Crvene zvezde je u zimskom prelaznom roku potpisao za "crvene", koji su ga do kraja sezone ostavili u redovima crveno-belih kako bi Grujić ispunio san i osvojio titulu.

Mladi i potencijalni "A" reprezentativac Srbije od početka sezone je na raspolaganju Klopu i odigrao je dva meča u Liga kupu. Posebno je bio inspirativan protiv Totenhema, kada je asistirao Staridžu kod prvog pogotka. Grujić je odlično igrao i u pripremnom periodu, ali u Premijer ligi šansu dobija na kašičicu.

On je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije, a prošle godine je sa omladincima osvojio zlato na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar