Lido di Jesolo kao evropski Majami

Lido di Jesolo je turistički grad u italijanskoj regiji Veneto koji ima 23.988 stanovnika.

Putovanja 26.10.2016 | 07:55
Lido di Jesolo kao evropski Majami
Grad se nalazi severoistočno od Venecije, između Kavalina-Treporti i Erakleje, na istočnoj ivici Venecijanske lagune.

Uspon Jesola

Teritorija opštine proteže se ravnicom duž jadranske obale, omeđena je Lagunom di Jesolo i rekama Sile i Piave, i predstavlja neku vrstu ostrva.

Teren uz obalu Jadrana je danas 15 kilometara duga peščana plaža (Lido), koja do pre 50 godina i uređenja nije bila duža od 500 metara.

U rimska vremena se današnji "Jesolo" zvao Ekvilium, to je bio vikus (selo) na ostrvu delte reke Piave. Uspon Jesola, počeo je raspadom Rimskog carstva, kada je većina rimskih stanovnika iz unutrašnjosti oko lagune, potražila utočište na ostrvima lagune.

Već dugi niz godina Lido di Jesolo nosi epitet evropskog Majamija, kako zbog izuzetnih turističkih usluga, tako i zbog prelepih plaža, sunca i izuzetnog noćnog života!.

Fantastična destinacija

Lido di Jesolo je zaista fantastična destinacija za odmor, koja na jednom mestu pruža toliko raznolikosti da prosto ne znate šta da odaberete. U svakom slučaju, šta god odabrali bićete očarani lepotom i bogatstvom ove regije i sigurni smo da ćete poželeti da dodjete ponovo.

Kada je reč o provodu u samom Lidu di Jesolu u letnjim mesecima ćete zabavu svakako pronaći, dok je u zimskom periodu dosta mirno. Jedan od najboljih klubova na Lidu je Il Mureto u kojem često gostuju i mnogi DJ-evi sa svetske muzičke scene. Marina klub je takođe zanimljiv klub sa podijumom za igru u neobičnom specifičnom ambijentu.

U baru ovog kluba se možete osvežiti ili pojesti lagani obrok. Spleš noćni klub okuplja ljude iz čitave regije. Poseduje veliki podijum za igru i otvoren je do ranih jutarnjih sati.

B 92
foto: internet

Komentari / 0

Ostavite komentar