ŠPA: Eibar ispustio 3:0, Espanjol izvukao bod! Barsa s penala do pobjede na Mestalji!

Fudbaleri Espanjola i Eibara odigrali su nerešeno 3:3 u Barseloni u prvom subotnjem meču devetog kola španske Primere. Ekipa Barselone savladala je Valensiju u uzbudljivom meču na Mestalji, golom Lionela Mesija iz penala u 94. minutu – 3:2 (1:0).

Fudbal 22.10.2016 | 19:15
ŠPA: Eibar ispustio 3:0, Espanjol izvukao bod! Barsa s penala do pobjede na Mestalji!
Domaći tim je do vrednog boda stigao u sudijskoj nadoknadi vremena.

Eibar je prokockao tri gola prednosti stečena u prvom poluvremenu, pogotke su postigli Enrih i Kike, a pomogao im je i Rejes autogolom.

Ipak domaći su uspeli da se vrate u igru golovima Peresa i Pjatija sredinom drugog poluvremena, da bi potom ostali sa igračem manje u 84. minutu, jer je drugi žuti karton zaradio Kaisedo. Ipak, Espanjol je uspeo da se dokopa boda u samom finišu susreta preko Baptistaa.

Espanjol je vezao treći remi, ali i dalje se nalazi nadomak opasne zone sa samo osam osvojenih bodova, dok je Eibar na osmom mestu sa 12 bodova.

Ekipa Barselone savladala je Valensiju u uzbudljivom meču na Mestalji, golom Lionela Mesija iz penala u 94. minutu – 3:2 (1:0).

Ajmen Abdenur oborio je Luisa Suaresa, a Argentinac uspeo da savlada specijalistu za jedanaesterce na golu 'Slepih miševa' Dijega Alvesa za trijumf svog tima.

Gledali smo sjajan fudbal u Valensiji, pun preokreta, šansi i uzbuđenja na obe strane, pa ne bi bilo nezasluženo ni da je susret završen bez pobednika, ili pobedom domaćina.

Barsa je povela u 22. minutu, takođe preko Mesija, ali se mora istaći da je glavni arbitar, zajedno sa pomoćnikom napravio veliku grešku jer je Suares, koji se nalazio u ofsajdu, zaklanjeo pogled golmana domaćina.

Gosti su do poluvremena imali još nekoliko odličnih prilika da dupliraju prednost, ali je Alves svaki put pravio neverovatne parade, dok se Mark-Andre ter Stegen istakao u poslednjim trenucima igre zaustavivši udarac Danijela Pareha.

Drugi deo igre počeo je fenomenalnom šansom za Ivana Rakitića, međutim – Hrvat odbijenu loptu posle šuta Nejmara da Silve umesto u praznu mrežu šalje u spoljni deo stative.

Samo 60 sekundi kasnije, Munir el Hadadi, pozajmljeni igrač Barse, postiže pogodak protiv svog matičnog kluba, kada je lepo ispratio dodavanje Pareha s boka i pogodio bliži ugao gola gostiju. Nije ekipa Čezarea Prandelija stala posle izjednačenja, nastavila je s pritiskom, a takav pristup isplatio joj se četiri minuta kasnije.

Nani je poslao divnu loptu na visinu penala, a Rodrigo zakucao loptu u mrežu. Ipak, nije dugo trajala ni prednost Valensije jer je njihova odbrana popustila pod naletima 'Blaugrane' već u 62. minutu.

Alves je ponovo uspeo da odbrani opasan udarac, ovoga puta posle pokušaja Serđija Busketsa glavom, ali je na njegovu nesreću odbio pravo do Suaresa koji je šalje u gol za izjednačenje.

Tempo susreta opao je posle novog poravnanja, delovalo je da neće biti pobednika na Mestalji, ali se sve to promenilo u trećem minutu nadoknade. Abdenur je oborio Suaresa za 'čist' penal, koji Mesi, iako ga je Alves pročitao, pretvara u tri boda za Barsu.

Prilikom proslave gola došlo je do manjeg incidenta jer je Nejmar pogođen flašicom u glavu, na šta je Mesi burno reagovao, a bilo je određenih čarki između igrača i na centru posle poslednjeg zvižduka.

Primera – deveto kolo:

Espanjol – Eibar 3:3 (0:3)
Peres 64, Pjati 73, Baptistao 92 – Enrih 23, Rejes 27 (ag), Kike 44
Valensija – Barselona 2:3 (0:1)
El Hadadi 52, Rodrigo 56 - Mesi 22, 90+4(p), Suares 62
18.30 Real Sosijedad – Deportivo Alaves
20.45 Granada – Sporting Hihon

nedelja:

12.00 Selta Vigo – Deportivo La Korunja
16.15 Sevilja – Atletiko Madrid
18.30 Malaga – Leganes
18.30 Viljareal – Las Palmas
20.45 Real Madrid – Atletik Bilbao

petak:

Osasuna – Betis 1:2 (0:1)

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar