ŠPA: Gutieres sa 30 metara za pobjedu Betisa u 91'!

Gutieresov grom ostavio Pamplonu u mraku: Betis je živ! Ekipa iz Andaluzije fantastičnom golom u 90.minutu stigla do celog plena protiv Osasune – 2:1.

Fudbal 21.10.2016 | 23:45
ŠPA: Gutieres sa 30 metara za pobjedu Betisa u 91'!
Živ je Betis, umro nije. Posle brodoloma u sudaru sa Real Madridom ekipa iz Andaluzije je ponovo oživela ambicije. I to na najslađi mogući način. Strelac iz levice Gutiresa u 90.minutu ostavila je Pamplonu u mraku, a ekipu Osasune na samo šest osvojenih bodova posle devet kola Primere – 1:2.

Ulogu u trijumfu Betisa imao je i nekadašnji vezista PartizanaDarko Brašanac. On je ušao u igru u 64.minutu i sasvim korektno obavio posao. Prvo poluvreme  obećavalo je mnogo više vatre. Na snalažljivost i instinkt pravog napadača Hoakin je doveo goste u vođstvo.

Osasuna je uzvratila udarac u 48.minutu, imala bod u džepu do zaostavnog vremena, mogla možda i do sva tri. Ali Betis je imao velikog junaka. Namestio je loptu iskusni Čileanac na nekih 35 metara, odapeo jak šut sa nekih 30 metara po sredini gola. I probušio vrlo loše postavljenog Pereza.

Emanuel Rivije nogom je nasrnuo na našeg Darka Brašanca i zaradio crveni karton u 86. minutu vatrenog okršaja u Pamploni, što je Felipe Gutijerez surovo kaznio u nadoknadi vremena.

Sa oko 30 metara, Čileanac je "nategao" desnom iz slobodnog udarca i "probušio" nespremnog Nauzeta Pereza, posle čega je svakome od 15.044 prisutnih na "El Sadaru" postalo jasno da domaćin ostaje sa jednom pobedom i posle 9. kola Primere.

Na otvaranju runde u petak uveče, burnih: Osasuna – Betis 1:2 (0:1).

Sve je bilo "spremno" za remi kada se gostujući sastav neoprezno zaleteo ka golu crveno-plavih, sevnula je kontra Osasune koju je povukao rezervista Rivije, Brašanac – kojeg je trener Gus Pojet takođe uveo u igru u drugom poluvremenu – napravio je profesionalni faul i povukao Francuza u nameri da spreči potencijalno kobnu kontru, što je iznerviralo stamenog napadača i on je šutnuo Srbina u telo, dok je ovaj bio u padu...

Sve to iz neposredne blizine pratio je arbitar De Ćero i pokazao Brašancu žuti, a Rivijeu direktan crveni karton i to je na četiri minuta pre ulaska u nadoknadu vremena bio poziv zeleno-belima da krenu na sve ili ništa.

Uzeli su sve!

Betis je s dva poraza u nizu i samo jednom pobedom u poslednjih pet kola, nad Malagom kod kuće, stigao na mesto gde je poslednji put igrao kao drugoligaš. U Segundi, u sezoni 2014/15, Betis je bio bolji kod kuće 3:0, Osasuna takođe 3:2, ali ovog puta neuništivi Hoakin veštim golom iz kontre u 35. minutu nagovestio je drugačiji ishod.

Petros ga je izbacio u šansu sjajnim pasom sa sredine, Perez pokušao da spreči neminovno izletanjem, a Hoakin ga lobovao bez gledanja i balansa za 0:1.

Pre toga, Oriol Rijera glavom je tukao posle kornera Roberta Toresa, ali su defanzivci Betisa izbili loptu sa gol-crte umesto Antonija Adana, koji je ipak bio savladan početkom drugog poluvremena.

Alehandro Berenger je vešto pokušao iskosa sa leve strane, levom nogom, da kazni Adanovo "čekanje centaršuta", usledio je oštar udarac ali samo do "prve" stative, međutim Osasuna je imala sreće jer se lopta odbila pravo na nogu Toresa koji ju je zakucao pod prečku za 1:1.

Bila je to nagrada za konkretniju i opasniju igru Osasune od starta meča, uprkos tome što je Betis imao veći posed lopte, a treneri su pokušali izmenama da promene stvari u finišu meča, pa je Brašanac dobio šansu od 64. minuta umesto Jonasa Martina i doneo je energiju, svežinu i pretrčane kilometre gostima u tom periodu meča.

No, šanse su izostale sve do Rivijeovog isključenja, kada je Betis nekoliko puta testirao reflekse sjajnog Pereza, a na kraju se golman domaćih obrukao kod šuta iz velike udaljenosti.

PRIMERA, DEVETO KOLO

Petak

Osasuna – Betis 1:2 (0:1)
/Tores 48 – Hoakin 19, Gutieres 90/

Subota

13.00 Espanjol– Eibar

16.15 Valensija – Barselona

18.30 Sosijedad – Alaveš

20.45 Granada – Hihon

Nedelja

12.00 Selta – La Korunja

16.15 Sevilja – Atletiko

18.30 Viljareal – Las Palmas

18.30 Malaga – Leganjes

20.45 Real Madrid – Atletik Bilbao

Tabela: Atletiko 18, Real 18, Sevilja 17, Barselona 16, Viljareal 16, Atletik 15, Las Palmas 12, Eibar 11, Betis (+1) 11, Alaves 10, Sosijedad 10, Leganes 10, Selta 10, Malaga 9, Valensija 9, Deportivo 8, Espanjol 7, Sporting 7, Osasuna (+1), Granada 2.

Komentari / 0

Ostavite komentar