BL: Ajntraht sa tri gola slavio u Hamburgu!

Raspad sistema! Ceo stadion zviždao Kostiću, navijači okrenuli leđa HSV-u! Autogol, crveni, bez šuta na gol... Naravno, Hamburg nije pobedio!

Fudbal 21.10.2016 | 23:30
BL: Ajntraht sa tri gola slavio u Hamburgu!
Vratio se Niko Kovač na Folkšpark stadion i - zaključao ga. Bivši prvotimac Hamburgera, sada u ulozi šefa struke Ajntrahta utišao je navijače na severu Nemačke i ostavio ih zabirnute za sudbinu slavnog kluba, koji posle još jedne blamaže ističe jednu od glavnih kandidatura za ispadanje u Cvajtu.

Predvođen Kovačem na klupi, Ajntraht je i rezultatski i igrački zgromio nekadašnjeg prvaka Evrope (1983), kome definitivno ne pomaže smena na klupi, jer Markus Gizdol ni iz trećeg pokušaja nije uspeo da osvoji bodove. Štaviše, nije ni dao gol, a da stvari po njegov tim budu gore, nije ni šutnuo u okvir - 0:3.

Ajntraht je prekinuo mini-seriju od tri meča bez pobede, međutim, nastavio je da dere kožu HSV-u, pošto od njega nije izgubio na poslednjih devet duela. Za to može da zahvali najpre Luisu Holtbiju koji je deset minuta pre kraja prvog dela postigao autogol (da nije, loptu bi u mrežu sproveo Mijat Gaćinović), kao i Denisu Dikmajeru pošto je na početku drugog isključen zbog drugog žutog kartona.

Sa takvom postavkom na terenu, bilo je jasno da HSV ne može da uzvrati udarac. Niti je to bilo relano, s obzirom da ne može ni da stvari šansu i, narodski rečeno, raspada se. To su fudbaleri Ajntrahta znali da iskoriste i golovima Tarašaja i Harisa Sefereovića reše pitanje pobednika. Za njihovu najbubedljiviju pobedu u Hamburgu još od 1969. kad je bilo 4:1.

Navijači Hamburga prilično teško podnose ovu krizu i traže žrtve. Prema njihovoj oceni, jedan od krivaca je i - Filip Kostić. Našeg reprezentativca publika na Folkšpark stadionu je ispratila uz dosta negodovanja. Prilikom izmene u 72. minutu čuli su se zvižduci sa svih tribina, kao izraz nezadovoljstva partjom igrača plaćenog 14.000.000 evra. Isto važi i za ostale igrače Markusa Gizdola, jer je publika po okončanju susreta u znak protesta celom timu okrenuli leđa.

Mijat Gaćinović je odigrao svih 90 minuta u dresu Ajntrahta, pred kraj meča postigao je gol poništen zbog ofsajda.

BUNDESLIGA, OSMO KOLO

Petak:

Hamburger - Ajntraht 0:3 (0:1)
/Holtbi 35 ag, Tarašaj 60, Seferović 68/

Subota:

15.30 Leverkuzen - Hofenhajm
15.30 Herta - Keln
15.30 Ingolštat - Borusija Dortmund
15.30 Darmštat - Volfzburg
15.30 Frajburg - Augzburg
18.30 Bajern Minhen - Borusija Menhengladbah

Nedelja:

15.30 Lajpcig - Verder
17.30 Šalke - Majnc

TABELA: Bajern 17, Keln 15, Lajpcig 15, Herta 14, Ajntraht (+1) 14, Borusija Dortmund 13, Hofenhajm 13, Majnc 11, Bajer 10, Ajntraht 11, Borusija Menhengladbah 11, Frajburg 9, Augzburg 8, Verder 7, Volfsburg 6, Darmštad 5, Šalke 4, HSV (+1) 2, Ingloštad 1.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar