PL BiH, najava 13. kola: Krupa na zemlji, derbi u Mostaru, Radnik u Zenici u nedjelju!

Lider na tabeli Premijer lige BiH, ekipa Zrinjskog dočekuje Sarajevo, drugoplasirana Krupa oprezna pred dolazak još jednog debitanta, Metalegea.

Fudbal 21.10.2016 | 20:00
PL BiH, najava 13. kola: Krupa na zemlji, derbi u Mostaru, Radnik u Zenici u nedjelju!
U subotu će biti odigrano pet mečeva 13. Kola Premijer lige BiH, a derbi se igra Pod Bijelim brijegom gdje šampion Zrinjski dočekuje Sarajevo.

"Plemići" će pokušati da se pobjedom učvrste na liderskoj poziciji na tabeli, ali i osvete bordo ekipi za poraz u njihovom prvom duelu ove sezone.

"Sve su utakmice važne. S Sarajevom je specifična utakmica, za nas veoma važna. Oni su nas jedini pobijedili u dosadašnjem dijelu prvenstva. Očekuje nas jedna teška utakmica. Sarajevo je unaprijedilo svoju igru dolaskom Janjoša za trenera, neće biti lako, ali pokušaćemo odigrati maksimalno i doći d eventualno do tri boda koja bi nas učtvrstila na čelu tabele“, rekao je pred ovaj meč trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Gosti ipak neće doći bez ambicija.

"Liga 12 je pokazala da je svaka utakmica derbi za sebe. Zrinjski je nkoliko godina na okupu, igra dobro. Mi ne idemo spuštenog koplja tamo, zašto ne očekivati neki dobar rezultat? Mislim da je Sarajevo uvijek bilo nezgodan protivnik za Zrinjski, daćemo maksimum i nećemo se predati“, poručio je pomoćni trener Sarajeva Senad Repuh.

Drugoplasirana Krupa dočekaće još jednog debitanta u PLBIH, Metalege u subotu od 15 časova na stadionu Krupi na Vrbasu.

Krupa je u sjajnoj formi i pokušaće da dođe do četvrte pobjede u nizu, dok je Metalege u potpuno drugačijoj situaciji. Ekipa iz Jajca već šest utakmica ne zna za trijumf, oo toga je četiri puta poražena i nalazise na desetom mjestu na tabeli sa samo tri boda više od posljednjeplasiranog Čelika.

“Sama situacija, poslije 12. kola koja pokazuje da je Krupa na drugom mjestu nas je dovela u neku drugu opciju. Većina medija i ljudi iz fudbala su počeli Krupu da pozicioniraju za evropska takmičenja. Sve je to krenulo sa gostujućom pobjedom u Travniku ali smo i dalje na svom čvrsto zacrtanom putu, da održimo ovaj dio rezulatata, da Krupu pozicioniramo u ligi za šest, gdje bi kroz takav status mogli da afirmišemo što više mladih igrača jer je to naš prvi i jedini cilj”, istakao je trener Krupe Slobodan Starčević.

“Dolazim nam ekipa Metalege koja u proteklom periodu ima loš rezultatski skor, ali isto tako znamo je to jedna kvalitetna ekipa sastavljena od kvalitetnih pojedinaca, koji imaju više iskustva u igranju Premijer lige BiH. Svjesni smo da ćemo imati visoko motivisanog protivnika, koji će pokušati da protiv Krupe ostvari pobjedu. Smataram da ako nastavimo sa disciplinovanom, odgovornom i efikasnom igrom, koju smo plasirali u proteklih 12 kola, mislim da ćemo pobjedom sebe pozicionirati na drugom mjesto, što bi bio veliki rezultat, s obzirom da nam dolaze tri teške utakmice”, dodao je on.

Krilni napadač Krupe Uroš Mirković najavio je borbu za sva tri boda i nastavak pobjedničke serije.

“Naš prevashodni cilj je opstanak, borimo se za to, imali smo tri vezane pobjede, očekujemo da nastavimo u istom ritmu. Na treningu dajemo maksimalno od sebe, svaki trening je za nas utakmica, trudimo da u svaki trening uđemo što bolji, koncentrisaniji, disciplinovaniji i da na utakmici to pokažemo. Jako poštujem ekipi Metalege, ona je kvalitetna ekipa, očekujem da budu naoštreni i disciplinovani u ovoj utakmici, ali mi idemo na pobjedu i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo“.

Zanimljiv duel očekuje se i u Tuzli gdje će Sloboda dočekati Široki Brijeg. Biće drugi u nizu od tri uzastopna međusobna duela, pošto su u srijedu odigrali meč osminea finala Kupa BiH, a naredne srijede ih očekuje revanš.

„Moramo oporaviti igrače, svjestan sam šta znači igrati svaka tri dana. Mi imamo svoj cilj a to je ostaviti Širokog četiri boda iza nas“, jasan je trener Slobode Vlado Jagodić.

Širokobriježanima je cilj da se vrate bar sa bodom kući.

"Nadam se da će biti dobra utakmica, čvrsta sa jedne i druge strane, nema tu nepoznanica. Učinićemo sve da se iz Tuzle vratimo neporaženi", rekao je trener Širokog Brijega Denis Ćorić.

PLBIH, 13. kolo:

Subota

Krupa – Metalege (15.00)

Mladost – Vitez

Sloboda – Široki Brijeg

Zrinjski – Sarajevo (16.00)

Željezničar – Olimpic (19.00)

Nedjelja

Čelik – Radnik (15.00)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar