Lejdi Gaga objavila album "Joanne"

Nakon dve godine, jedna od najpopularnijih pop zvezda današnjice – Lejdi Gaga vraća se s novim albumom “Joanne“.

Zabava 21.10.2016 | 16:55
Lejdi Gaga objavila album "Joanne"
Lejdi Gaga je danas predstavila svoj dugo očekivani studijski album “Joanne“. Na albumu se nalazi 11 novih pesama uz tri dodatne pesme na deluks izdanju. „Ovim albumom želim da iznenadim fanove... Ovo je bilo jedno neverovatno iskustvo – poput traženja duše“ – rekla je Gaga. Pretpostavlja se da je naziv albuma “Joanne“ inspirisan imenom Gagine tetke, a i restoran u Njujorku koji je u vlasništvu njenog oca se takođe tako zove – dok Gagino puno ime glasi: Stefani Joanne Angelina Germanotta.

Produkcijom su se pozabavili Blood Pop (poznatiji kao Blood Diamonds), iskusni Mark Ronson, ali i sama Lady Gaga. Tokom rada na albumu Ronson je predložio da se u kreativni proces uključi frontmen psihodeličnog benda Tame Impala – Kevin Parker, ali i Josh Homme (član benda Queens of the Stone Age), koji je svirao gitaru na pesmi “John Wayne“. S druge strane, na Gagin lični poziv, indi folk muzičar Father John Misty je svirao bubnjeve. Na izdanju gostuje jedino Florence Welch (Florence and the Machine) i to na pesmi “Hey Girl“.

Prvi singl sa albuma, “Perfect Illusion“, objavljen je 9. septembra, a prateći video-spot na YouTube/VEVO kanalima ima preko neverovatnih 36 miliona pregleda:


B 92
foto:you tube

Komentari / 0

Ostavite komentar