Španac otvorio dušu: Mihajlović je terorisao igrače! Kod Montele uživamo!

Milanov napadač tvrdi da je atmosfera bolja od dolaska italijanskog trenera što se vidi i po rezultatima...

Fudbal 22.10.2016 | 13:00
Španac otvorio dušu: Mihajlović je terorisao igrače! Kod Montele uživamo!
Milan posle dugo vremena ima dobar početak sezone. Rosoneri mimo očekivanja dele drugu poziciju na tabeli sa Romom i najprijatnije su iznenađenje na startu šampionata. Novi trener Vinćenco Montela je prilično dobro otvorio mandat na San Siru.

Narednog vikenda ga očekuje najteži mogući zadatak - derbi sa Juventusom. Jedna od udarnih snaga Rosonera će biti špansko krilo Suso koji je nezamenjiv od početka sezone. On je i jedno od Montelinih otkrića. Vratio ga je sa pozajmice u Đenovi, a Suso se nametnuo dobrim igrama na pripremama i na startu sezone. Milan je dobio neočekivano pojačanje u igraču kojeg je Mihajlović precrtao prethodne sezone. Što mu Španac ne zaboravlja…

“Sa prethodnim trenerom je vladala atmosfera terora u trening centru u Milanelu. Montela je doneo iskrenost i smirenost”, rekao je Suso u intrevjuu za Tutosport.

Španski ofanzivac je otrkio da ga je Mihajlović precrtao posle samo jedne šanse na startu prošle sezone posle čega je u zimskom prelaznom roku otišao u Đenovu gde je igrao odlično i obezbedio povratak na San Siro kada je smenjen srpski stručnjak.

“Da bi igrač pokazao svu svoju vrendnost, on mora dobije šansu da igra i da to uradi na terenu. Ja sam kod Mihajlovića dobio šansu u samo jednoj utakmici. Protiv Emolija, na početku sezone. Mihajlović je zahtevao da igram “trekvartistu”, iako to nije moja uloga i zamenio me je posle sat vremena. Od tada, nikada više nisam dobio šansu kod njega”, rekao je Suso.

Španac sada uživa kod Montele uz Donarumu i Bonaventuru je jedini u timu koji je počeo svih osam prvenstvenih mečeva.

“Montela je bio jako važan u mom izboru da se vratim u Milan i borim se za šansu. Pogotovo zbog njegove filozofije fudbala. Sviđa mi se njegov stil, voli da imamo loptu u nogama i da napadamo što je kao stvoreno za mene. Montela je promenio neke stvari u svlačionici. Naučio nas je da razmišljamo od utakmice do utakmice. Sada delimo drugo mesto na tabeli, a da samo pobedili Udineze kod kuće bili bismo na dva boda od lidera. Ali Montela nas je naučio da ne razmišljamo dugoročno, o Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Iako po kvalitetu zaslužujemo da budemo u vrhu. Pohvale zaslužuje i uprava kluba koja je skinula pritisak sa Montele i mladih fudbalera kojima obiluje ovaj tim”

Rosonere sada očekuje trenutak istine u derbiju protiv Juventusa. San Siro je rasprodat posle dužeg vremena i čeka na pobedu protiv vladara italijanskog fudbala. Montelinmladi tim polako osvaja poverenje navijača.

“Lakše će nam biti da se pripremimo za Juventus nego za Kjevo. Protiv Juventusa se lako motivisati. Jasno je da su oni jak tim i da možemo da izgubimo od njih. Taktičku su veoma dobri, ne ostavljaju mnogo prostora, nećemo imati previše šansi… Ali pred punim stadionom, nemamo razloga da se bojimo. Moramo da igramo kao što smo igrali i do sada”, rekao je Suso. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar