Klop: Murinjov tim igra isto kao VBA!

"Mi smo fudbalski nastrojeni, dok je Junajted fizički jači i često igra na snagu, a uvek možete da iskoristite nešto iz prethodnog duela", ističe Nemac pred današnji meč sa Lutalicama.

Fudbal 22.10.2016 | 12:30
Klop: Murinjov tim igra isto kao VBA!
Menadžer Liverpula Jirgen Klop okarakterisao je igru Mančester Junajteda na nedavnom derbiju kao dobar trening za naredni duel koji Crveni igraju protiv Vest Bromvič Albiona. Liverpul će večeras (18,30) ugostiti ekipu Tonija Pjulisa i to prvi put nakon što je odigrao utakmicu bez primljenog gola koju je Žoze Murinjo “ubio” svojim defanzivnim pristupom.

Nemački trener uveren je da je taktika Portugalca bila dobra priprema za okršaj sa timom koji je dva puta odoleo njegovoj ekipi prošle sezone.

“Znamo da moramo da se pazimo od problema koji su nas pratili prošle sezone, mada ih i sada imamo. Mi smo fudbalski nastrojeni tim, dok je Junajted fizički jači i često igra na individualnu snagu. Imaju visoke igrače, ali smo se dobro nosili sa njima i ne sećam se da su bili u prednosti u odnosu na nas. Treba da budemo ponovo spremni na iste situacije. Uvek možete da iskoristite nešto iz prethodnog duela, ali mislim da ćemo igrati malo drugačije protiv VBA”, ističe Klop.

Nemac podvlači važnost igre u skoku gde im Junajted nije naškodio iako je jači.

“Važno je znati kako treba braniti centaršuteve i lopte u petercu. Biće nam to bitno i protiv VBA jednako kao i u ponedeljak protiv Mančestera, ali nas očekuje veliki posao”, najavljuje Klop.

Inače, Nemac nije želeo da komentariše optužbe Murinja da je Liverpul igrao defanzivnije od njega na minulom velikom derbiju. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar