Aguero i Kompani nove žrtve surovog Gvardiole?!

Pojedini mediji čak pišu i o skorom rastanku!

Fudbal 22.10.2016 | 12:00
Aguero i Kompani nove žrtve surovog Gvardiole?!
Usud je to najvećih klubova, a Mančester Siti - iako to po definiciji nije - takav status je zavredio kada je na Itihadu okupio neke od najplaćenijih fudbalera planete predvođenih trenerom kakav je Pep Gvardiola. Usud je, dakle, to što ništa ne prolazi neopaženo, a svaki detalj se predimenzionira. Sitijevi navijači se nadaju da je to i sada slučaj, jer engleski mediji naširoko pišu o Gvardiolinoj rešenosti da iz tima izbaci i dva miljenika tribine - Serhija Aguera i Vensana Kompanija.

Svi mediji povod za priču pronalaze u tome što ni Aguero ni Kompani nisu igrali za Siti u debaklu od Barselone u Ligi šampiona. I dok je Aguero bio žrtva taktike - Gvardiola je želeo veće prisustvo u vezi pa je Kevin De Brujne igrao lažnu devetku - Kompani nije bio ni u protokolu, iako se, otkrio je kasnije baš njegov zemljak i saigrač iz reprezentacije, oporavio od povrede. Doduše, toliko ih je bilo ovih poslednjih sezona da bi bilo i pomalo nelogično ako na Itihadu ne bi razmišljali i o drugim štoperima. Kompani je savršen kad je zdrav, ali to je nažalost postalo redak slučaj.

Aguero? Pitanje je da li je on uopšte slučaj, jer Gvardiola tvrdi da je Argentinac mirno primio odluku da protiv Barse bude na klupi. Međutim, ostrvski se mediji prisećaju da jePep u manje više svim klubovima koje je vodio pre Sitija insistirao na toj lažnoj devetki ili bar nešto drugačijem tipu napadača od Aguera. Žrtvovani su zato i Zlatan Ibrahimović iDavid Vilja i Mario Mandžukić. Robert Levandovski možda je i jedina klasična devetka koja je ubedila Gvardiolu da joj je mesto na terenu. Pritom, pregovori oko produženja ugovora sa Aguerom prilično su se otegli pa mediji i u tom podatku vide naznaku problema, iako se i dalje očekuje da će taj sporazum biti potpisan.

Jaja Ture i Džo Hart već su istorija na Etihadu. Kompani i Aguero su nastavak Pepoverevolucije u Mančester Sitiju. Ili su engleski mediji, tradicionalno gladni skandala, ipak previše pažnje posvetili jednoj utakmici u nešto drugačijem sastavu. Kod Gvardiole se takve stvari podrazumevaju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar