Nova strategija ili novo lutanje u magli?!

Nastavljena je 14. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske. Pred poslanicima je bila nova Vladina strategija o razvoju malih i srednjih preduzeća. Opozicija kritikuje vlast zbog velikog trošenja novca bez vidljivih efekata.

Republika Srpska 18.10.2016 | 22:50
Nova strategija ili novo lutanje u magli?!
Vladina Strategija razvoja malih i srednjih preduzeća u Srpskoj za period 2016-2020. godine potrošila je veći dio vremena skupštinske rasprave. Strategija je vrlo bitan dokument, slažu se poslanici i vladajuće većine i opozicije, ali se ne slažu o efektima i uspjehu Vlade u provodjenju ranijih strategija.

Opozicija Vladu kritikuje, jer gotovo ništa nije ispunjeno ni iz prošlih strategija. Podsjećaju da je iz budžeta u prethodnih nekoliko godina potrošeno oko 600 miliona maraka za razvoj malih i srednjih preduzeća, a da efekata apsolutno nema.

Ministar finansija nije govorio o strategiji, ali jeste o Vladinom dokumentu po kojem u periodu 2017-2019. godine nema povećanja koeficijenata na plate zaposlenih u javnoj upravi, ali postoji smanjenje ukupnog izdvajanja iz budžeta na plate zaposlenih u javnoj upravi. I pored toga, Zoran Tegeltija tvrdi da neće biti ni otpuštanja, ni smanjenja plata. Nije objasnio na koji način.

Skupština je raspravljala o još nekoliko strategija za naredne četiri godine. U dnevnom redu je i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za prvu polovinu godine.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Cezar

18.10.2016 22:55

Mali proizvodni biznisi, ne mogu se razvijati bez velikih drzavnih firmi koje su imale tehnologije. A vlast je te velike drzavne firme unistila. Sremite se na trazenje korjenja po sumi. I korjenje je slatko kad se dobro gladno. U pauzama dok trazite korjenje, obavezno dodjite glasati. Gradjanska duznost je najvaznija. Morate svojm miljenicima dati legitimitet.

ODGOVORITE
Name

Mohikanac

19.10.2016 10:12

Strategija je sljedeca, dizanje kredita i preskakanje rata i sta nam ko moze. Ko se bude bunio sa strane imamo referendum.

ODGOVORITE