Odlučujuća bitka fudbala i kancera...!

Rus čeka dozvolu za povratak... Kapiten Ajntrahta nada se da će u januaru opet istrčati na teren, posle nekoliko meseci borbe sa opakom bolešću.

Fudbal 21.10.2016 | 23:00
Odlučujuća bitka fudbala i kancera...!
Sećate li se Marka Rusa? Sreda, 19. oktobar, biće veliki dan za kapitena Ajntrahta koji će imati novo testiranje tokom višemesečne borbe sa rakom testisa. Fudbaler koji se dugo bori sa opakom bolešću, nada se da će se u januaru vratiti profesionalnom fudbalu.

A sve je počelo krajem prošle sezone, kada je Rus pao na doping testu. Posle pobede nad Darmštatom (2:1) u Bundesligi 30. aprila klub je dobio obaveštenje da su u njegovom uzorku pronađene neobično velike količine hormona rasta. To je značilo samo jedno: ili je u organizmu prisutno povećano dejstvo lekova ili boluje od maligne bolesti.

Ispostavilo se ono najgore. Na dan utakmice baraža za ostanak u Bundesligi protiv Nirnberga, klub je saopštio da Marko Rus boluje od ozbiljnog tumora i da hitno mora na operaciju. Uprkos saznanju, fudbaler je insistirao da odigra prvi meč u Frankfurtu, na kojem je postigao autogol u prvom poluvremenu. U nastavku je dobio i žuti karton, što je značilo da ne može da nastupa u revanšu, pa je četiri dana nakon utakmice uspešno operisan, posle čega je podvrnut hemoterapiji.   

Lokalni momak Marko Rus je produkt omladinske škole Ajntrahta, a za prvi tim je debitovao 2006. godine. Posle kratke epizode u Volfzburgu u saezoni 2011/12 vratio se u Frankfurt gde je bio konstantno standardan. Početkom prošle sezone dobio je kapitensku traku, a u septembru ove godine klub mu je produžio ugovor za još dve sezone, što dosta govori o ogromnom međusobnom poverenju.

Naravno, treba još vremena da prođe dok se Marko Rus oporavi od hemoterapije, ali je 31-godišnji fudbaler posvećen povratku na teren koji se očekuje tokom januara kada će Ajntrah otputovati na pripreme u Abu Dabi. 

Jedno je sigurno - Marko Rus ima veliku podršku pravih ljubitelja fudbala koji se nadaju njegovom povratku.

„Ispitaće celo moje telo i ako mi lekari daju zeleno svetlo, počeću da radim sa kondicionim trenerom. Biće teško, očekujem probleme prilikom povratka, ali je moj cilj da se tokom zimskog trening kampa vratim u konkurenciju. Nadam se da ću biti spreman za drugi deo sezone i da ću biti od koristi treneru Kovaču“, poručio je Marko Rus.

Nadamo se lepim vestima...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar