"Novak igra savršen tenis, Federer je dar od Boga"!

Legendarni teniski trener Nik Bolitijeri ponovio je da je Novak Đoković najsavršeniji teniser kojeg je video, čak i ispred Rodžera Federera!

Tenis 21.10.2016 | 22:45
"Novak igra savršen tenis, Federer je dar od Boga"!
Bolitijeri, koji je tokom karijere trenirao brojne legendarne tenisere i teniserke, kaže da je švajcarski teniser dar od Boga, a za Rafaela Nadala je rekao da će se teško vratiti na vrh.

Trenutno je u fokusu borba za prvo mesto između Novaka Đokovića i Endija Marija, a Bolitijeri je njh dvojicu nazvao „životinjama“.

„Pogledajte kako se pripremaju za sezonu, oni su bukvalno životinje“, rekao je legendarni Bolitijeri o Novaku Đokoviću i Endiju Mariju.

On dodaje da se polako pojavljuju mladi igrači, ali da niko ne igra savršen tenis kao srpski igrač.

„Nekoliko mladih igrača nadolazi, ali u ovom trenutku ne vidim nikoga ko može da se približi Đokovićevom tenisu. On je najsavršeniji teniser kojeg sam video u poslednjih 60 godina. On nema slabosti, mentalno, fizički, jači je i od Rodžera Federera koji je jednostavno dar od Boga. Ako želi da osvoji ponovo Gren slem, Federer će morati da izlazi na mrežu češće nego ikada ranije. Tenisu je potrebno da on ponovo pobedi“, dodao je Amerikanac.

On je takođe govorio i o Rafaelu Nadalu za koga kaže da je ispunio u potpunosti svoj potencijal.

„Igrač sa takvim gruipom, sa tako laganim reketom, neverovatno je sve što je osvojio, ali sada plaća cenu fizičkog tenisa jer je to njegov stil. Neće mu biti lako da se vrati na vrh zbog jednostavnog razloga – kada vas se protivnici više ne plaše, onda ste u nevolji. Oni nemaju šta da izgube.“

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar