Leonardo juri dva rekorda! Prva meta Kleo, a naredna Ugo!

Brazilac iz Partizana već stigao Petra Škuletića i Dijaru na klupskoj listi igrača s najviše golova u nizu.

Fudbal 21.10.2016 | 23:15
Leonardo juri dva rekorda! Prva meta Kleo, a naredna Ugo!
A sad napad na - rekord(e)! Brazilski ofanzivac Leonardo da Silva Soza poslednjih mesec dana donosi Partizanu tačno ono što mu je potrebno - pobede. Najviše zahvaljujući njegovom učinku crno-beli su smanjili početni zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu i primakli se Vojvodini (ali su i dalje treći na tabeli Superlige), a ako se zna da se ispod šest vezanih prvenstvenih i jedne pobede u Kupu Srbije potpisao nekadašnji prvotimac kiparskog Enozisa, ukrajinskog Metalurga, azerbejdžanske Gabale i ruskog Anžija, dobija se konkretna slika koliko znači ekipi Marka Nikolića.

Najviše u produkciji golova. Postigao ih je ukupno sedam, ali je poslednjih pet dao u nizu (četiri u ligi, jedan u kupu), čime je stigao Petra Škuletića i Lamina Dijaru na klupskoj listi strelaca ako se računaju uzastopni pogoci u svim takmičenjima i pod uslovom da se kao početna tačka uzme period igranja u Srbiji kao samostalnoj državi (posle razdruživanja sa Crnom Gorom).

Naredna meta Leonarda je Danko Lazović (pogađao za Parni valjak na šest vezanih susreta u leto 2014), a ako savlada golmana Radničkog iz Niša, pa zablista na gostovanju Radniku iz Surdulice i u prvom kolu drugog dela prvenstva (protiv Bačke u Humskoj) poravnaće se sa svojim zemljakom, Gabrijelom Kordovom Kleversonom. Popularni Kleo je na prelazu iz sezone 2009/2010 u takmičarsku 2010/2011 pogađao na osam uzastopnih susreta (čak deset preciznih hitaca!), što u Superligi, što u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

To je jedan rekord koji juri Leonardo.

„Momci koje ste naveli su veliki igrači i bili su ljubimci Grobara. Ja sam stigao relativno skoro, sami znate da dugo nisam igrao i samim tim mi je i taj mali rekord nagrada za rad. Lopta je okrugla, fudbal nepredvidiv i zato ovo smatram kao nešto izuzetno lepo, ali i kao vrstu opomene. Kada ste gore, svi vas vole, a kad niste, svi vas zaborave za dva dana. Hvala svima na podršci i rečima“, rekao je crno-beli „broj 42“ u razgovoru za klupski sajt.

Leonardo ima šansu da postane vlasnik rekorda kad se računaju samo golovi u šampionatu naše države bilo kako da se ona zvala od 1990. do danas. Lestvicu je prošle sezone visoko podigao Ugo Vijeira (Crvena zvezda) tako što je na devet uzastopnih utakmica dao čak 11 golova. Na taj način Portugalac je srušio prethodni rekord Damira Čakara (sezona 2000/2001) koji je kao napadač Sutjeske mrežu rivala pogađao takođe na devet vezanih utakmica, ali se zaustavio na devet golova.

Na putu do Čakara i Vijeire, Leonardu stoje još: Darko Pančev (Crvena zvezda), Savo Milošević (Partizan) i Petar Divić (Crvena zvezda). Svi su na sedam uzastopnih prvenstvenih utakmica dali bar po jedan gol. Aktuleni Partizanov vezista je, trenutno, na koti četiri, zahvaljujući golovima protiv Crvene zvezde, Metalca, Mladosti i Voždovca.

„Novine su tu da pišu, a moje i mojih saigrača je da budemo koncentrisani samo na teren i fudbal. Volim Partizan i želim da ostavim dubok trag u njemu. Najveća nagrada bi mi bila da moje odlične partije prati i odlična igra Partizana, jer se samo u tom slučaju moj rad isplati. Ne želim da iskačem iz kolektiva, osim po brojkama, jer nisam sam na terenu, ima nas jedanaest. Ako ne primim dobru loptu i savršen pas, ni ja u krajnjem učinku ne bih bio dobar. Zaista mislim da u Partizanu svi moraju biti „svi za jednog, jedan za sve“. Hvala svima, daćemo sve od sebe da kao tim nastavimo pobednički niz“.

Uverava Leonardo da „nije poleteo“ posle nagrade za najboljeg igrača septembra, ukrašene golgeterski vrlo dobrim periodom sezone, u koju je ušao nepripremljen, jer mu je posle šest meseci pauze trebalo malo vremena da „dođe do daha“.

„Slava zna da bude dobar sluga, ali i loš gospodar ako ne znate da sve izbalansirate kako treba. Ne mogu da krijem: zaista sam srećan što je Partizan mojim golovima upisao šest uzastopnih pobeda. To nam svima mnogo znači, posebno ako se osvrnemo na loš start sezone. Prija, ali obavezuje. Mnoge lepe stvari su mi se dogodile za poslednje dve nedelje. Iskreno, koliko prijaju, sa druge strane sa sobom nose veliku dozu odgovornosti. U nekoliko intervjua sam već isticao koliko je važan timski  rad i da je lepo kad se izdvojite kao pojedinac, ali da u svakom trenutku morate biti svesni da je fudbal kolektivna igra i da iskakanje ili pomisao da ste bolji od drugih na kraju mogu skupo da vas koštaju“, zaključio je Leonardo da Silva Soza.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar