Maja Sar pjeva fado na srpskom

Sarajevska kantautorka Maja Sar u Portugaliji: Sa vrhunskim instrumentalistima koji sviraju tradicionalnu portugalsku fado muziku snimila sam pesmu "Jednom zauvijek".

Zabava 29.09.2016 | 08:44
Maja Sar pjeva fado na srpskom
SARAJEVSKA kantautorka Maja Sar nastupila je na koncertu u Setubalu u Portugaliji, u organizaciji evrovizijskih fanova, gde je oduševila pesmom "Korake ti znam" kojom je predstavljala BiH na "Evrosongu" 2012. Boravak u toj zemlji iskoristila je da sa vrhunskim fado muzičarima snimi novi singl "Jednom zauvijek", koji je napisala na muziku Boška Jovića.

- Bilo je ovo putovanje za pamćenje, koje je izrodilo nešto sasvim posebno i drugačije - fado na našem jeziku - rekla je Maja. - Sa vrhunskim instrumentalistima koji sviraju tradicionalnu portugalsku fado muziku snimila sam pesmu "Jednom zauvijek". To je moja razglednica za ceo život i jedva čekam da publika čuje pesmu.

Prelepi predeli Portugalije oduševili su Maju i njene saradnike pa su odlučili da tamo snime i kadrove za spot, koji će upotpuniti ovu posebnu ljubavnu priču, a premijera se očekuje u oktobru. Posle uspešnih koncerata u pozorištima u BiH, Maja nastavlja regionalnu turneju, a jedan od gradova u kojima će nastupiti biće i Beograd.

Novosti
foto: internet

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

dekret

29.09.2016 09:47

Jel to i vi ne priznajete BOSANSKI jezik. Maja pjeva na bosanskom a ne srpskom.

ODGOVORITE
Name

ribić

29.09.2016 10:17

Ovu sa portala zabacili udicu sa naslovom, a @dekret odmah zagrizao. Pusti ih...

Name

Taksirat

29.09.2016 11:04

Bas me interesuje kako to pjeva na srpskom "Jednom zauvijek". Koje li lakrdije, Nadrealisti su bili mala djeca sa svojom teorijom i pretpostavkama u odnosu na ovu zalosnu praksu nasih takozvanih velikih i preskupih jezika.

Name

@

29.09.2016 11:21

Oni "ukrali" bosanski jezik, a ti ocekujes da ga priznaju,..pogledaj im jezika i pisma prije 19st. pa uporedi sa poveljom Kulina Bana iz 12st. koja je razumljiva i danas,....sve ce ti biti jasno

Name

@@

29.09.2016 14:17

Pogledaj malo vizantijske, i latinske istorijske izvore. Od 8. veka pa nadalje. Svuda se pominje doseljavanje SRBA na Balkansko poluostrvo od Une pa sve do Peloponeza, kao i HRVATA od Kranjske pa do Rame. Nigde nećeš naći ništa o doseljavanju Bosanaca, Bošnjaka i slično. Bosna kao država nastaje kasnije na teritoriji koju po istorijskim izvorima nastanjuju SRBI i HRVATI. Vi ste gori i od Makedonaca u izmišljanju istorije u pokušaju da budete nešto što niste i što nikada nećete biti i čitav svet vam se zbog toga smeje.

Name

@@@

29.09.2016 20:11

Koje izvore? Mislis crkvene i jedne i druge koje ste cuvenom mitomanijom prilagodili, hahahaha, pa to je lakrdija. Pronadji, istrazi, pa uporedi dokumente iz 12st. (povelja kad se Bosna jasno spominje kao drzava) sa vasim dokumentima prije 19st. Pardon, pa vi to nemate, u stvari ima nesto (uglavnom po crkvama,ne i drzavni dokumenti) na potpuno nerazumljivom jeziku (crkveno-bugarsko-makedonska varijanta). Bosanski iz 12st. razumijemo i ja i ti danas, prema tome jasno je ciji jezik je Vuk ukrao, kao i pismo (pogledaj bosancicu). A mozda je bolje da nista ne istrazujes, mogao bi upasti u ozbiljnu dilemu,...Drzi se ti Garasanina, i Cosica. Pozdrav

Name

@@@@

30.09.2016 06:02

Koji izvori? Evo, na primer ovaj za početak (nije crkveni i nije srpski, a ti meni nađi i jedan pre dolaska Turaka da se pominjete uopšte vi kao pleme ili narod): https://archive.org/details/earlyhistoryofsl00consrich