Kolegijum o Zakonu o praznicima i apelaciji

Četrnaesta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 11. oktobra u 10 časova sa 40 tačaka dnevnog reda, a svečana sjednica povodom 25 godina Narodne skupštine Republike Srpske 24. oktobra u 12 časova. 

Republika Srpska 28.09.2016 | 20:55
Kolegijum o Zakonu o praznicima i apelaciji
Izmjene i dopune Zakona o praznicima nisu uvrštene, jer Vlada tek treba da pripremi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima Republike Srpske, odnosno da pronađe najbolje rješenje koje treba da obezbjedi provođenje odluke Ustavnog suda BiH.

Imajući u vidu kompleksnost problematike, a u očekivanju izvještaja Republičke komisije za provođenje referenduma, Vlada će pripremiti Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima Republike Srpske po hitnom postupku i zatražiti dopunu dnevnog reda 14. sjednice ili zatražiti održavanje posebne sjednice, kaže Nedeljko Čubrilović.

Komentarišući najavu upućivanja apelacije Ustavnom sudu BiH zbog obilježavanja 1. marta kao "dana nezavisnosti BiH", koju je pokrenuo Milorad Dodik, Čubrilović je rekao da je na sjednici kolegijuma data mogućnost svim parlamentarnim strankama da se priključe ovoj inicijativi SNSD-a.

To je isto kao da smo mi u nedjelju građanima Republike Srpske postavili pitanje da li su za sprovođenje odluke Ustavnog suda BiH i kakav bi onda rezultat bio, rekao je predsjednik Napredne Srpske Adam Šukalo.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar