Prvak Evrope protiv prvaka Kine - "plus 43"!

CSKA bez Teodosića i Hajnsa deklasirao Sičuan Blu Vejlse na početku mini-turneje.

Košarka 29.09.2016 | 13:15
Prvak Evrope protiv prvaka Kine - "plus 43"!
Prvi meč na kineskoj mini-turneji, u organizaciji Evrolige, protekao je u "surovoj" dominaciji CSKA.

Šampion Evrope pobedio je najbolji tim tamošnje CBA lige rezultatom 92:49, iako pored povređenog Kajla Hajnsa (zvanično najboljeg defanzivca Evrolige) nije igrao ni srpski "čarobnjak" Miloš Teodosić.

Nando de Kolo ubacio je 18 poena, a Vitalij Fridzon i Nikita Kurbanov po 11.

Sičuan Blu Vejlsi imali su koliko-toliko podnošljiv zaostatak samo na kraju prve četvrtine (29:19), da bi već na poluvremenu (49:27) postalo jasno da ih čeka veoma ubedljiv poraz.

Predvođeni Amerikancem Majkom Herisom, prišli su na 53:36, ali je CSKA onda "dao gas" i igrao bez popusta do poslednjeg sekunda utakmice. "Armejci" su u četvrtoj četvrtini dozvolili Sičuanu da ubaci samo sedam poena.

"Bilo je očigledno da smo ozbiljno pristupili utakmici. Mi smo tim koji uvek poštuje igru, a ovog puta smo imali dodatnu odgovornost, kao reprezenti Evrolige. Naravno, protivnik je počeo pripreme mnogo posle nas i daleko je od našeg nivoa spremnosti", džentlmenski je prokomentarisao trener CSKA Dimitris Itudis.

On je pojasnio da je Teodosić propustio meč zbog "lakše povrede" i dodao da je Kori Higins tokom duela sa Blu Vejlsima povredio koleno, pa ostaje da se vidi o koliko se ozbiljnom problemu radi.

Drugu utakmicu Moskovljani će odigrati u petak protiv Gvangdong Tajgersa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar