PDP sa velikim brojem građana širom Srpske

Partija demokratskog progresa juče je održala nekoliko predizbornih mitinga.

Partija Demokratskog Progresa 28.09.2016 | 11:54
PDP sa velikim brojem građana širom Srpske
ČAJNIČE



Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Igor Crnadak, posjetio je danas Opštinski odbor Partije demokratskog progresa u Čajniču, gdje je razgovarao sa lokalnim članovima partije o predstojećim izborima.

Izrazio je zadovoljstvo novim rukovodstvom partije, koje je ojačalo stranački kadar, diglo ugled partije i podmladili listu kandidata za odbornike.

Prepoznao je ambiciju, podržanu planom i programom, sa jasno određenim ciljevima, koji se ogledaju u tome da PDP želi najmanje 2 odbornička mjesta.

Tokom posjete obišao JU dječiji vrtić "Bajka" kojim godinama uspješno rukovodi kadar Partije demokratskog progresa.

Veljko Andrić, predsjednik opštinskog odbora, izrazio je zadovoljstvo posjetom potpredsjednika partije, i istakao važnost posjete jednog ministra istočnom dijelu Republike Srpske.

TESLIĆ


U kino dvorani u Tesliću, održan je centralni predizborni skup Partije demokratkog progresa na kojem su se, pred punom dvoranom, uz slogan „Teslić može bolje“ predstavili kandidati na lokalnim izborima za skupštinu opštine.

Skupu se obratio i predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović pozivajući građane da izađu na izbore i biraju promjene.

Kandidati su predstavili svoje programe i obećali građanima konkretna rješenja za probleme koji ih muče, a ne prazna obećanja. Pred kandidatima je veliki posao i velika odgovornost, ali ovakav odziv na tribinu im daje motivaciju da nastave sa borbom za razvoj Teslića.

Izuzetna posjećenost tribine obećava uspijeh Partije demokratskog progresa na lokalnim izborima i pokazuje da su građani odlučni da mijenjaju postojeće stanje.

LOPARE

Partija demokratskog progresa /PDP/ održala je centralnu predizbornu tribinu u Loparama na kome je prisustvovao počasni predsjednik PDP koji je srpski član predsjedništva BiH Mladen Ivanić. Predizbornoj tribini prisustvovalo je oko 400 članova i simpatizera ove stranke koji su siguran pokazatelj da će PDP u ovoj lokalnoj zajednici i u narednom periodu biti neizostavan činilac lokalne vlasti.

Na tribini su predstavljeni program rada PDP, kandidati sa odborničke liste kao i kandidat Saveza za Lopare za načelnika opštine Lopare Rado Savić.

Predsjednik Opštinskog odbora /OO/ PDP i nosilac odborničke liste kandidata za odbornike u Skupštini Lopara Milenko Ristić poručio je da su građani prepoznali dobar dosadašnji rad i to potvrdili večerašnjim prisustvom.

„PDP zajedno sa SDS na čelu ove lokalne zajedno je već osam godina. Zahvaljujući PDP kao čvrstog činioca vlasti koji je osigurao sigurnost i stabilnost, ova lokalna zajednica se razvijala u svim svojim segmentima što je narod prepoznao“, rekao je Ristić.

„Uvjeren sam da ćemo nakon lokalnih izbora biti dio skupštinske većine i donositi odluke koje su od interesa za sve građane opštine Lopare“, poručio je Ristić.

„Očekujem odličan izborni rezultat i pobjedu Saveza za Lopare, jer su zajedno u prethodnom periodu napravili dobre rezultate“, poručio je Ivanić i ovom prilikom se zahvalio građanima Lopara koji su na izborima 2014. godine prepoznali značaj politike PDP i pružili podršku njegovoj kandidaturi za srpskog člana predsjedništva BiH. On je istakao da PDP nudi stabilnost, razvoj i ekonomiju.

Na predizbornom skupu se obratio kandidat Saveza za Lopare za načelnika opštine Rado Savić rekao je da je PDP bio pouzdan i siguran partner u lokalnoj vlasti. „Naši kandidati su snažni i zajedno ćemo nastaviti izgrađivati Lopare nakon izborne pobjede 2. oktobra“, rekao je Savić.

UGLjEVIK



Opštinski odbor PDP-a Ugljevik lomljenjem slavskog kolača u prisustvu članova, simpatizera i zvaničnika stranke obilježio je krsnu slavu – Krstovdan.

Slavlju je prisustvovao počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić koji je nakon rezanja slavskog kolača čestitao krsnu slavu članovima i simpatizerima, te rekao da će nakon lokalnih izbora PDP dobiti još veći značaj i veliku podršku građana Ugljevika.

„Očekujem da će PDP nakon lokalnih izbora biti snaga koja će odlučivati kojim će pravcem Ugljevik dalje ići“, rekao je Ivanić novinarima. On je izrazio uvjerenje da će kandidati PDP za odbornike SO Ugljevikk dobiti veliku podršku Ugljevičana.

Krsnu slavu čestitao je nosilac liste PDP-a za Skupštinu opštine Ugljevik Dragomir Bato Sekulić i istakao je da mladi ljudi prilaze našoj partiji i da je evidentno da je PDP u usponu.

„Ponosam sam što mogu istaći da je PDP u usponu i da je to trend širom Republike Srpske. Ovdje u Ugljeviku smo zajedno sa načelnikom Vasilijem Perićem radili i gradili. Prisustvom u velikom broju na slavi partije i na našim predizbornim skupovima narod Ugljevika pokazuje da je prepoznao partiju koja će i dalje činiti okosnicu vlasti“, rekao je Sekulić.

GRADIŠKA



Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je večeras na predizbornom skupu ove partije u Mjesnoj zajednici Brezik Laminci kod Gradiške da je PDP pokazao kako se na pravi način vodi predizborna kampanja, jer su građani te opštine poručili da čvrsto stoje uz PDP i kandidata Saveza za Gradišku za načelnika opštine Zorana Latinovića.

"Gradiška je bastion PDP-a i Saveza za promjene i politički protivnici nemaju šta da traže na izborioma 2. oktobra u ovoj opštini", rekao je Borenović.

On je istakao da očekuje pobjedu na izborima, što će omogućiti da Gradiška postane još jači grad.

Nosilac odborničke liste PDP-a za Skupštinu opštine Gradiška Milan Švraka rekao je da su građini Brezik Laminaca i cijele opštine Gradiška prepoznali PDP kao sigurnog partnera.

"Očekujemo dobar izborni rezultata PDP-a, a to nam je potrebno kako bi sve ono što građani traže od nas mogli da ispunimo u naredne četiri godine", rekao je Švraka.

Latinović je istakao da je u protekle četiri godine stabilizovan budžet opštine Gradiška i da su realizovani značajni infrastrukturni projekti, što je dobar temelj za nastavak razvoja opštine.

On je rekao da očekuje sigurnu izbornu pobjedu "Saveza za Gradišku" i da će stranke koje čine taj savez na izborima osvojiti većinu i u lokalnom parlamentu, kako bi Gradiška u naredne četiri godine imala stabilnost i mogla da realizuje zacrtane strateške ciljeve.

KALINOVIK



Kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Kalinovik Slobodan Đorem /SDS/ poručio je večeras da će se, ukoliko mu građani daju povjerenje, fokusirati na iznalaženje novih radnih mjesta i zadržavanje mladih da ne napuštaju Kalinovik.

"Ukoliko mi građani daju povjerenje, od opštinskog budžeta bih napravio razvojni, a ne potrošački. Realizovao bih niz projekata u oblasti poljoprivrede, infrastrukture, drvne industrije i drugo", poručio je Đorem.

On je rekao da ovaj gradić propada ekonomski, demografski i u svakom drugom smislu i pored ogromnih resursa kojima raspolaže. Postojeća politička situacija, kaže, vodi u ambis i treba je mijenjati.

Prema njegovim riječima, 95 odsto mladih u Kalinoviku želi da napusti to mjesto jer nemaju perspektive, radnih mjesta i ne mogu da zasnuju porodice jer nemaju ni minumum ekonomske sigurnosti.

"Struktura stanovništva sve više i više postaje staračka i radno nesposobna", naglasio je Đorem.

On smatra da aktuelna vlast u Kalinoviku nije realizovala nijedan razvojni projekat, izuzev nekih sitnih, malih kozmetičkih projekata, od kojih stanovništvo nema nikakve ekonomske koristi.

Nosilac odborničke liste PDP-a na lokalnim izborima za Skupštinu opštine Kalinovik Dragan Banjanin rekao je da očekuje da ova stranka na predstojećim lokalnim izborima osvoji dva odbornička mjesta u lokalnom parlamentu.

Prema njegovim riječima, u vrhu prioriteta PDP-a na području Kalinovika jeste zapošljavanje čime bi bio spriječen odlazak mladih sa područja opštine.

"Veliku pažnju posvetićemo i razvoju poljoprivrede, jer se na ovim prostorima može živjeti od tog resursa. Naši ciljevi su i smanjenje troškove opštinske administracije i kriminala na području opštine", naglasio je Banjanin.

DERVENTA


Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je večeras da je PDP u Derventi uvijek bio jak i da očekuje da ova stranka ponovi izborni rezultat od prethodnih izbora i osvoji najmanje četiri odbornička mjesta.

"Ovo je jedna od prvih opština gdje smo dogovorili saradnju unutar Saveza za promjene, što pokazuje da se radi o iskrenoj saradnji PDP-a i SDS-a, ali i ostalih članica saveza. Nade Planinčević je budući načelnik i ima stopostotnu podršku PDP-a da vodi opštinu, vjerujemo u dobrom pravcu", rekao je novinarima Borenović, koji je večeras prisustvovao centralnoj tribini Opštinskog odbora PDP-a Derventa.

Nosilac odborničke liste PDP-a Derventa Milan Đukić rekao je da je partija dala značajan pečat razvoju opštine i da očekuje dobar izborni rezultat.

"Program je uvijek baziran na ekonomiju, više radnih mjesta, infrastrukturu, izdvajanje najmanje šest odsto budžeta za podsticaje u poljoprivredi, stvaranje fonda `treće dijete`, na uštedama, smanjenju plata opštinskim funkcionerima za 20 odsto, te objavljivanje na internetu svih plaćanja iz budžeta većih od 500 KM", rekao je Đukić.

Zajednički kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Nade Planinčević rekao je da je večerašnja tribina potvrda pobjede u Derventi.

"Jasno smo definisali politiku, uradili kvalitetnu analizu stanja i imamo rješenja za sve probleme. Želimo da Derventom vlada skupština i narod, a ne SNSD i Milorad Simić", rekao je Planinčević novinarima.

Tribini su prisustvovali predstavnici članica Saveza za promjene na lokalnom nivou.

Glavni izborni štab, PDP-a

Komentari / 0

Ostavite komentar