Suspenzija Salihoviću, mijenja ga Tadićeva

Glavni državni tužilac Goran Salihović suspendovan je do okončanja disciplinskog postupka.

Bosna i Hercegovina 28.09.2016 | 11:01
Suspenzija Salihoviću, mijenja ga Tadićeva
Prvostepena Disciplinska komisija donijela je odluku u utorak popodne, nakon što su članovi Komisije izvršili uvid u sve dokaze koje je Kancelarija disciplinskog tužioca dostavila VSTS-u. Salihović na ovu odluku ima pravo žalbe, ali njegova žalba ne odlaže izvršenje.

Komisija je, zaključila da se, "disciplinska odgovornost Gorana Salihovića ne može na pravi način utvrditi, a da se on privremeno ne udalji od vršenja dužnosti tokom postupka“.

Glavni državni tužilac je, podsjećamo, posljednjih dana intenzivno istupao u medijima, tvrdeći da je disciplinska tužba protiv njega podnesena nakon što je uputio poziv za ispitivanje predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku u takozvanom slučaju „referendum“.

OBMANA JAVNOSTI

No, da je u pitanju bio pokušaj obmane javnosti, dokazuju brojne činjenice. Upravo je Salihović, o čemu je Žurnal intenzivno pisao, posljednjih mjeseci bio glavni zaštitnik Milorada Dodika i njegovih stranačkih kolega.

Tako je bilo i u slučaju referendum.

Krajem prošle sedmice Goran Salihović, pod pritiskom javnosti, formira spis zbog neprovođenja odluke Ustavnog suda BiH, a u vezi sa zabranom referenduma u RS-u. Iako je znao da je još 13. avgusta predsjednik RS svojim Ukazom objavio Odluku o održavanju referenduma, glavni državni tužiac prošlog petka donosi naredbu o provođenju istrage protiv „n.n.osobe“.

Tek nakon što je postao svjestan da je Kancelarija disciplinskog tužioca donjela odluku u podizanju tužbe protiv njega, Salihović u ponedjeljak popodne donosi narednu o provođenju istrage protiv Milorada Dodika, pokušavajući tako da od sebe napravi žrtvu.

Ubrzo je, nakon podizanja izvijestio javnost da je postupak protiv njega pokrenut zbog Milorada Dodika. Što je, u suštini, tačno.

Disciplinski postupak protiv Gorana Salihovića pokrenut je zbog toga što je on mjesecima pokušavao zataškati slučajeve koji su u direktnoj vezi sa čelnim ljudima Republike Srpske, što je u disciplinskoj tužbi detaljno obrazloženo.

PAVLOVIĆ BANKA

Prvi predmet koji se stavlja na teret Goranu Salihoviću je “Pavlović banka”. Postupajući tužilac u tom spisu Mirza Hukeljić, potvrdio je glavnoj disciplinskoj tužiteljki Aleni Kurspahić da mu je Goran Salihović zabranio da sasluša predsjednika RS-a Milorada Dodika, iako je, prema provedenoj istrazi, utvrđeno da je Dodikova vila na Dedinju kupljena sumnjivim kreditom u Pavlović banci.

Upravo je Žurnal, podsjećamo, prije dva mjeseca objavio da je glavni državni tužilac preko novinara Mate Đakovića obavjestio predsjednika RS-a da od tog predmeta neće biti ništa. Koliko su Salihović i Đaković involvirani u ovaj slučaj, dokazuju i njihovi kasniji postupci.

Naime, nakon što smo objavili transkripte razgovora Mate Đakovića i Milorada Dodika, u kojima su glavne teme predmeti u Tužilaštvu BiH i obećanja glavnog državnog tužioca da će „sve biti u redu“, Goran Salihović je, ponovo, organizovao sastanak sa novinarom RTRS-a na kojem mu je detaljno obrazložio šta su pripadnici SIPA-e sve snimili.

Sastanak Đakovića i Salihovića, prema saznanjima Žurnala, održan je u Živinicama i tada je pomenuti dvojac dogovarao način odbrane u ovom slučaju, koji će, vjerovatno, nakon suspenzije glavnog tužioca biti i predmet krivične istrage.

BOBAR BANKA

Osim predmeta Pavlović banka, Salihović je slično postupao i u predmetu Bobar banka. Postupajući tužilac u ovom slučaju Dubravko Čampara potvrdio je disciplinskom tužiocu da on uopšte nije vodio istragu, već da je samo potpisivao dokumente koje su ranije pripremali Salihovićevi saradnici Hasan Pleh i Emil Pinkas, koji uopšte nemaju tužilačka ovlaštenja.

Tu su još i predmeti „kilogram zlata“ za koji se vezuje Milorad Dodik, te „vila Nikole Špirića“.

U oba ova spisa na Salihovićevo insistiranje donesena je naredba o neprovođenju istrage. Salihoviću se još stavlja na teret da je planirao da bez dokaza uhapsi predsjednicu Suda BiH Meddžidu Kreso, direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragana Mektića, te direktora SIPA-e Pericu Stanića.

BILALIĆ

Do navedenih sazanja došlo se prilikom obavještajnog nadzora nad osuđivanim ubicom iz Lukavca Almirom Bilalićem. Naime, nakon što su pripadnici Granične policije BiH, na bosansko-srbijanskoj granici, pretresli vozilo Almira Bilalića, ovaj osuđivani kriminalac, kojeg policijske agencije dovode u vezu sa međunarodnom trgovinom narkoticima, pomoć je zatražio od Mirsada Memića, šefa obezbjeđenja glavnog državnog tužioca Gorana Salihovića.

Tokom presretnutog razgovora, Memić obavještava Bilalića da „uskoro sa šefom kreću u Lukavac“, te da ne govore ništa telefonom. To je bacilo sumnju na poslove glavnog državnog tužioca, pa OSA, u skladu sa naredbom Suda BiH, počinje sa nadzorom nad njegovim šefom obezbjeđenja, inače službenikom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Tokom nadzora utvrđeno je da su pratioci Gorana Salihovića spavali u Bilalićevom motelu u Lukavcu, ali i da je sam glavni tužilac imao niz kontakata sa ovim kriminalcem. Upravo je Almir Bilalić bio spona između glavnog državnog tužioca i Darka Jeremića, osumnjičenika u predmetu Bobar banka koji je na dan policijske akcije pobjegao u Srbiju.

Bilalić je, naime, preko svojih bijeljinskih kriminalnih veza stupio u kontakt sa Jeremićem, o čemu je informisao i Salihovićevog pratioca Mirsada Memića. Memić sve to prenosi Salihoviću, a nakon tog kontakta Jeremić se vraća u BiH. Iako je mjesecima bio u bjekstvu, Tužilaštvo BiH za njega ne traži pritvor.

Kada je shvatio da su ove njegove aktivnosti zadokumentovane, Salihović počinje planirati hapšenje čelnika pravosudnih, obavještajnih i policijskih agencija koje su dokumentovale njegove sumnjive poslove.

Prvo svojoj pratnji, kako saznaje Žurnal, naređuje da odmah uhapse bilo kojeg službenika OSA-e ili SIPA-e koji se zateknu u blizini motela u vlasništvu Almira Bilalića, a potom sa svojim saradnikom Hasanom Plehom razmatra mogućnost hapšenja predsjednice Suda BiH, direktora OSA-e i SIPA-e i ministra bezbjednosti u SM BiH.

„Šta misliš da im stavimo na teret trgovinu uticajem. Kasnije ćemo tražiti dokaze“, preložio je Salihović svom saradniku Plehu.

No, nakon što je Žurnal objavio detalje o Salihovićevoj povezanosti sa nezakonitim poslovima, glavni tužilac mijenja strategiju.

Prvo počinje tražiti pomoć od bh političara, potom bezuspješno lobira kod međunarodnih zvaničnika, da bi na kraju počeo sa pritiscima na članove VSTS-a. Kada je shvatio da je njegova suspenzija neminovna, Salihović ekspresno, na dan podizanja disciplinske tužbe, otvara istragu protiv Milorada Dodika, pokušavajući od sebe napraviti žrtvu politike.

PRODUŽENA RUKA POLITIKE

Tužilaštvo BiH pod njegovim vođstvom bilo je produžena ruka politike.

Dovoljno je samo navesti da od njegovog dolaska na čelo ove institucije nije optužen nijedan zvaničnik ni SDA niti SNSD-a.

Jedino ko je odgovarao bili su politički protivnici Dragana Čovića.

Mnogi spisi su nestali, a jedan od najbitnijih je predmet protiv Kemala Čauševića, bivšeg direktora UIO osumnjičenog za kriminal vrijedan najmanje 3 milijarde maraka.

Gordana Tadić umjesto Gorana Salihovića

Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine je na vanrednoj, telefonskoj sjednici koja je održana 28. septembra 2016. godine donijelo odluku da će dužnost glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine obavljati Gordana Tadić, za vrijeme spriječenosti glavnog tužioca Gorana Salihovića da obavlja tu funkciju.

Gordana Tadić će zamjenjivati glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gorana Salihovića do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi protiv njega i kojeg je Prvostepena disciplinska komisija privremeno udaljila od obavljanja dužnosti glavnog tužioca i tužioca Tužilaštva BiH s danom 29. septembra 2016. godine.

Gordana Tadić je zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovina i šef Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Tadićeva ima 20 godina tužilačkog staža, od kojih je dvije godina zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Prilikom odlučivanja uzeto je u obzir tužilačko iskustvo, kao i iskustvo rukovođenja na poziciji zamjenika glavnog tužioca.

Odluka VSTS-a BiH se temelji na članu 5. Zakona o Tužilaštvu BiH, kojim VSTS BiH određuje ko će od zamjenika glavnog tužioca obavljati dužnost u slučaju njegove spriječenosti.

Izvor: Žurnal.info/N1

Komentari / 84

Ostavite komentar
Name

Mirko

28.09.2016 09:10

Pocelo je........ Ko je ono Dodiku uputio poziv????

ODGOVORITE
Name

bl

28.09.2016 09:14

E sada jos da suspenduju i Miodraga Bajica koji je zastitnik Dodikovog kriminala u RS.

ODGOVORITE
Name

Milos

28.09.2016 09:15

Ode Dodin zastitnik i drugar!? Sta ce sada Dodo i Mato Djakovic!?

ODGOVORITE
Name

Zna se

28.09.2016 10:22

Sad na referendum sa pitanjem da li ste za to da telering ide svaki dan il samo pomalo da se Mato ne zamori mnogo

Name

Dan nezavisnosti

28.09.2016 09:17

29. Septembar, Dan Nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dan Nezavisnosti BH Pravosuđa. Entitetski praznici će ubrzo, kada se Dodik i Izetbegović pridruže "raji" u novom luksuznom zatvor. Čović će da pobjegne u Argentinu, njemu nema "praznika".

ODGOVORITE
Name

e

28.09.2016 09:17

A žao mi čovjeka

ODGOVORITE
Name

zoka

28.09.2016 09:19

Mektic je potpuno u pravu. Covjek moli za naloge da bi hapsio kriminalce a niko ih ne izdaje. Sta bi on trbao, da hapsi bez naloga pa da prekrsi ustav. Bravo!

ODGOVORITE
Name

SIPA

28.09.2016 09:21

Tako, samo nastavite, jer u RS-u je pravosuđe očigledno pod jakim uticajem vlasti.

ODGOVORITE
Name

re

28.09.2016 10:03

Kakve veze ima suspenzija glavnog tužioca Tužilaštva BiH sa pravosudnim institucijama u Republici Srpskoj. Ovaj čovjek je pod uticajem SDA odugovlačio tužilačke istrage ratnih zločina počinjenih od strane pojedinih vojnih i političkih vođa, iz reda Bošnjaka. Ledići, Čemerno, Jošanica kod Foče, Trnovo itd.

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

28.09.2016 10:34

Ма , шта он зна каве везе има... Њему је битно да је институцију Републике Српске попљувао, задовољио дневну дозу фрустрација, против мрске им Републике Српске. Живио Стаљан !

Name

Re

28.09.2016 10:50

Et sad ispade opstrukcije zbog zlocina a ne zbog baje i ostalih. Nadojenost mrznje nikad iz tebe , zato i ne vidis kako stvari stoje u Rs i BiH.

Name

Miri

28.09.2016 09:23

Ma bravo od vrha se pocinje a ne od sitne ribe samo tako nastavite nemojte biti papci kao I oni prodate duse

ODGOVORITE
Name

ACHTUNG DICHTUNG

28.09.2016 09:27

Stara mudra izreka: " Možeš kako hoćeš, nećeš dokle hoćeš."

ODGOVORITE
Name

samo tako

28.09.2016 09:28

A ko je sad novi glavni tuzitelj. Sigurno kolega od Salihovica.

ODGOVORITE
Name

re

28.09.2016 12:18

Njegova imenjakinja (koja slucajnost) a jos i zemjaci.Mozda su i sta vise od toga ko ce ga znati.Ali polako sve ce se zanati.

Name

Gok

28.09.2016 09:36

Beka je sa srecom puno posla metkicu i neka afere krenu dodiku nije lako on bi sad najradje plako gotovi su kriminalci lopovi krecemo

ODGOVORITE
Name

Dragan

28.09.2016 09:42

Gde krećete? Ko ste to 'vi'? Kada neko u govoru upotrebljava množinu, a iznosi svoje stavove, to je simptom par ozbiljnih poremećaja. Moj ti je predlog da nešto čitaš. To smiruje čoveka, a i opismeniš se.

Name

koka

28.09.2016 09:58

Do sada je bilo JA od sada bit če MI -to ti pretstavlja broblem-

Name

Dragan

28.09.2016 11:24

@koka: A da pređemo na engleski? Ovaj tvoj jezik ne razumem.

Name

koka

28.09.2016 13:41

Opet,,, dijaspora,malo sam stariji da bi sad učio engleski ,sa ruskim nemam problema ,pa ako si raspoložen izvoli,

Name

re Dragan smarac

28.09.2016 13:48

Hajde crveni ekavicaru da nisi ti jedan od njegovih prekodrinskih rektalih alpinista, filovan novcima ovdasnjeg osiromasenog naroda i to pretezno srpskog, da nam pricas kako nas cuva i brani, i kako smo mi koji ne mislimo lopovskom i pohlepnom logikom izdajnici, dok se vi nasom mukom ozderavate i locete po Bg restoranima i glumite elitu, nema vise ljeba preko pogace sa grbe ovog naroda koji samo jos nije kugu prezivio u zadnjih 20 godina kolike su ga nesrece snasle, a takvi poltroni i pohlepnici, sirasi i sluge koje cekaju kost bacenu sa stola od gospodara kao ti su jedna od najvecih. Gotovo je sa Bg kvazi zastupnicima Srba iz RS, ukidaju vam se basnoslovne apanaze uskoro, opet cete zvjerlati po kafanama beogradskim da vam neko plati vinjak dupli, bijednici, alkosi, prevrtaci i smecari ljudski "braco" nasa u izgnanstvu, necete nas vise "braniti",mi cemo se snaci i bez vas, a vi gledajte gdje cete i od koga vinjak uzicati, klosarcine. I da na kraju da ti pojasnim ko smo: MI smo pro bono Srbi s ove strane Drine koji volimo svoje i vidimo ko mu zlo zeli i to zamisli, bez ijednog dinara da trazimo zauzvrat!

Name

ŽIKA Ž

28.09.2016 09:37

DUGO SE ČEKALO! OVO JE INFORMACIJA ZA ČAST!

ODGOVORITE
Name

pravda

28.09.2016 09:40

Ide tp sve kako trena kockice se slazu ima ljudi koji znaku radit posao i ne mogu se kupit pravda je spora ali stize Mehticu i ostali bravo i naprije a ima vec neko ko ce udarit upravo taj zavrsni ekser

ODGOVORITE
Name

ja pa ja

28.09.2016 09:41

MEKTIČU SVAKA ĆAST

ODGOVORITE
Name

domi

28.09.2016 09:43

Vidi se u ocima ,koji je to bandit!

ODGOVORITE
Name

tihi pogled

28.09.2016 09:43

Sto se lozite, Salihovic je kolateralna steta, i sva prica se ovde zavrsava, kao sto je to bio i Milorad Barasin. Niti ce neko nekog hapsiti niti ce neko nekog suditi. Vratimo se unazad, svi su obecavali niko nista nije ispunio.

ODGOVORITE
Name

Pasha

28.09.2016 09:45

Drzi se lopove iz Laktasa

ODGOVORITE
Name

JP

28.09.2016 09:50

Jos da im se oduzme sve steceno na lopovski nacin da se nahrane gladni i oni sto po kontejnerima kopaju.Samo naprijed i odlucno.

ODGOVORITE
Name

FOČAK SRBIN

28.09.2016 10:27

Bojim se draga moja Sanja da ćeš i ti braniti RS kao i ovaj što "gineš" za njega.Kad se ginulo švercovao je cigarete po srbiji,ja prođoh sva ratišta nigdje ga ne sretoh,i opet će tako biti!!!

Name

Sanja za Dodika do smrti

28.09.2016 09:51

Miševi iz SDS-a nikad nisu imali m...a ni snage ni kvaliteta da pobijede PLEMENITOG GOSPODINA Milorada Dodika na izborima pa zato hoće da ga hapse jer ga drugačije ne mogu pobijediti. Oni podržavaju ove balavce što žive u irealnom svijetu Atifa Dudakovića i zauzimanja Banja Luke. Ja sam žena ali ću uzeti pušku u ruke i braniti Predsjednika REPUBLIKE SRPSKE do zadnje kapi svoje krvi!!!

ODGOVORITE
Name

Prezime

28.09.2016 10:07

Kako se prezivaš i gdje živiš, sigurno je tužilaštvo zainteresirano za tvoje usluge...

Name

Dragan

28.09.2016 10:09

Samo da on i njegova ekipa vrate pare, pa ih vodi sve kući...i uživajte.

Name

putuj

28.09.2016 10:10

Putuj Sanja i ne naginji se kroz prozor.. Sanja Sanja ohhh Sanja...

Name

re

28.09.2016 10:12

Ne nemoj bogati ti pa ima mu*onja stas ti grdna rano moja ???

Name

za Sanja

28.09.2016 10:16

Kakva ti i puska,lati se ti motike,to je tvoj maksimum, nek te cak tvoj ponosni Dodik zaposliti u vocnjak u Bakincima da mu okopavas vocke.

Name

re sanja

28.09.2016 10:17

hehheheh ti si snsd bot,stižu sendviči u 12 časova,ne sekiraj se lol

Name

Re

28.09.2016 10:23

SCH 295..je tvoja šifra.Ako ti ovde nema pomoći ima u Beču sanatorijum za mentalno oboljele osobe..

Name

Payo

28.09.2016 10:23

Hahahhahaha on pokra boga oca al ces ga ti braniti samo zato sto cuva rs, samo ne znam od koga cuva... Kako si slijepa...

Name

JP

28.09.2016 10:35

Kreni da ne zakasnis,vec je pet do dvanaest.

Name

Re

28.09.2016 10:45

Sanja Sanja ti bi nekog branila i ratovala. Jadna li si mili Boze. Dovoljno bi ti bilo da ti se g... samo jednom smrzne a kamoli nesto drugo

Name

Vuk

28.09.2016 11:03

Na kojim si drogama Sanjice , da ne kažem šta ćeš ti držati.

Name

PRIJEDORČANIN

28.09.2016 11:11

Kaži Sanja koliko košta.

Name

ре Сања

28.09.2016 11:45

Сестро Српкињо, ја нисам симпатизер политике СНСД-а а најмање Милорада Додика, али те подржавам у твом храбром изношењу онога шта мислиш. Успјела си изазвати реакције и демаскирати ове мушке мороне који лају ко пси без ланца. Жива ми била Сестро Српкињо.

Name

za Sanju

28.09.2016 12:15

Bolje uzmi u ruku nesto drugo vjeruj mi nece ti dodik biti na kraj pameti kad osjetis tu car.

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

28.09.2016 15:48

@за Сању Изгледа да ти то редовно у рукама држиш, како описујеш још и уживаш у томе...држи и даље.

Name

CtrlDel

28.09.2016 09:52

Goran je referendumski "svat" ...

ODGOVORITE
Name

Бијељина

28.09.2016 10:15

Колико год мрзили Додика, он је стварно Баја.

Name

jaja

28.09.2016 09:53

Misliš da je ovo izmektićarenje?

ODGOVORITE
Name

LJILJAN

28.09.2016 10:05

SMECE NA SMECE...gadi mi se ...mis mali sad treba prosetati po Rajvosu,...ispljuvati

ODGOVORITE
Name

Dudaković, Godinjak i drugi

28.09.2016 11:28

Nama se ne gadi, naprotiv. To je naš spasitelj

Name

Djordja

28.09.2016 10:08

Neko mora te smradove pozatvarat inace spasa nam nema zivio Mektic ako to sve zavrsis kako treba narod ce te slavit mislim na posten narod bagru ne racunam nikad

ODGOVORITE
Name

Tuzilastvo BiH

28.09.2016 10:13

Goodbye Goran, welcome Milorad!

ODGOVORITE
Name

mislim

28.09.2016 10:34

A sta ce biti njegov naslednik neki lopov sve mafija i glupi narod.

ODGOVORITE
Name

re

28.09.2016 11:03

Njegovi nasljednici ce biti jedan od njegovi zamjenika. Gordana Tadic il Mulis Mihajlevic. Znaci kolege sa posla. Isto samo drugo ime.

Name

onakojajesam

28.09.2016 10:42

Salihović je nastavio neslavnu prošlost predhodnika:Marinka Jurčevića i Milorada Barašanina, koji su funkciju morali završiti prije isteka mandata. Salihović je žestoko inkorporiran u politiku i korupciju, i valda neće završiti odlukom DV. Nadam se da će biti pokrenut krivični postupak.

ODGOVORITE
Name

ре

28.09.2016 11:09

Све то може бити обрнуто. Ако не остане на мјесту главног тужиоца помјериће се на неко од тужилачких мјеста у кантоналним тужилаштвима. Увијек се сјетим, процеса против г-дина Мирка Шаровића. Гњавише га неколико година и на крају држава плати одштету преко 100 хиљада марака, а г-дин дође на мјесто министра. Код нас је јавна пракса да се појединци и прије суда пресуде и етикетирају као наводни криминалци,а на крају се испостави супротно. Треба сачекати окончање поступка пред правосудним институцијама.

Name

bbb

28.09.2016 10:52

Baš grehota što ga skinuše.Bio je pravi BH patriota.Njemu nije smetalo jeli kriminalac Bošnjak,Srbin ili Hrvat on ih je sve branio.Ali se ja ne brinem za njega,sad će on češće kod Mate u emisiju pa kad sa Ćeranićem i Galijaševićem oplete po protivnicima biće veselo.

ODGOVORITE
Name

onakojajesam

28.09.2016 11:04

Nikoga on nije branio.On je jednostavno bio eksponent režima.Postavljen da ne bi podizao optužnice i da bi svaka prijava i istraga završavala u ladici. Jedan mali prekršajni sudija, žedan vlasti i položaja, i zahvalan onim koji su ga postavili na funkciju, za koju nije imao kvalifikacija.

Name

Ozna

28.09.2016 11:18

Bake i Baja su ovo odradili maestralno.Na izborima pobjedjuju ubjedljivo.To ti je ono ,,psi laju karavani prolaze,,.

ODGOVORITE
Name

onakojajesam

28.09.2016 11:29

Tačno.Kao sto je Čović u Tuzli sinoc podrzao kandidata SDA. To su manipulatori i lažovi, koji po sistemu spojenih posuda , drže narod u stanju konstantne traume i mržnje.

Name

Siki

28.09.2016 11:34

Spremi se Kemo i ekipo iz Pandore

ODGOVORITE
Name

sipa

28.09.2016 12:01

Kako se sredi stvar oko Causevica nema veze sto su milijarde u pitanju i sve kriminalce od Dodika i njegovh Bakira i njegovih do Covica i njegovih Spasi GORAN SALIHOVIC zato je on i postavit na to mjesto politicki covjek sram da ga bude.NJega prvog pa za njim ove sve nabrojane odmah u prdekanu.

Name

Dragan

28.09.2016 12:46

Biće vječna legenda ko to završi.

Name

Драги

28.09.2016 12:40

Не постоји квалитетна алтернатива данашњој власти. Савез за промјене не нуди ништа суштински ново, већ искључиво већ виђено.

ODGOVORITE
Name

SNSD poltronu

28.09.2016 13:47

Ako je za tebe ništa to što kažu da će lopove u zatvor (sve što pokušaju sa državnog nivoa imaju opstrukciju sa republičkog a sve nam propada a niko ne odgovara, pavlović banka, bobar banka, banka srbske itd) , da će prestati da se zapošljavaju samo oni koji njima daju podršku itd onda si ti stvarno b.dala

Name

borac

28.09.2016 13:47

Tacno ali ovo sad je nevidjeno.

Name

Re SNSD poltronu

28.09.2016 19:08

Opozicija to samo priča i to polako, tako da nema efekta. Oni se kao zalažu za zakon o porijeklu imovine ali tako sporo da se ne usvoji za vrijeme njihovog života da i oni mogu sačuvati stečeno i još više steći. Meni su jako neuvjerljivi. Nema tu snage za promjene. Dogovoriće se oni ako se promijeni vlast, isto kao u Srbiji Vučić sa demokratama. Ko je odgovarao i vratio stečeno-niko.

Name

Vidis

28.09.2016 12:59

Vidis Mile da su glavni tuzioci Goran, Gordana itd a ti i dalje kazes Bakir ti pakuje i poziva i samo Bosnjaci tuze, sude i kakve sve lazi. Ja nemam nista protiv imena i drugih vjera ako je posten za razliku od tebe orangutanu jedan, sto ovaj narod patis i jos vise zavadjas.

ODGOVORITE
Name

hipo banka

28.09.2016 13:09

Sto nas ostavi Gorane.. ko će sad da štiti naš kriminal...

ODGOVORITE
Name

Koma

28.09.2016 19:04

Nije nas ostavio, vidiš da kažu da se ne može utvrditi odgovornost. I neće, budi siguran jer su uvezani ko crijeva. Aovi veliki predmeti se nikad neće riješiti. Ko će ih riješiti, recite mi jedno postojeće ime u sudu i politici koje se istinski zalaže za to.

Name

borac

28.09.2016 13:49

A Dodik i njegova pravosudna bagra ganja Gligorica.STJ!!!

ODGOVORITE
Name

mislim

28.09.2016 13:49

Nemam nikakvu slavu ni idola ali ko bi razbio ovu BihiRS bandu zaduzio bi i djecu da ga vjecno slave.

ODGOVORITE
Name

za sanju

28.09.2016 13:53

Izgleda sanja da ti zivis i neradis ali dobro zivis od milinog kolaca za razliku od nas koi krpimo kraj sa krajem mozda ces cak i pomisliti da smo nesposobni a mile ako ti je dobar vodi ga kuci i pitaj se dokle je tvoje vrijeme pjescani sat brzo curi i pitam se koliko si normal i na kakvoj si dozi kad tako razmisljas shvati jedno dosta vas je bilo

ODGOVORITE
Name

Partiski neutralan

28.09.2016 14:07

Baja se izvukao tu je Covic

ODGOVORITE
Name

Partiski neutralan

28.09.2016 14:11

Gordana je Coviceva sve sto je Salihovic sklonuo protiv Baje ova ce da zapali pa navali narode a za saobracajnu kaznu gone sirotinju u zatvor.

ODGOVORITE
Name

Re

28.09.2016 21:40

To bi isto bilo kao kad bi rekao da je Peđa Kojović Dodikov čovjek, niđe veze

Name

Skeptik

28.09.2016 18:51

Ako se ne počnu da pljušte optužnice u narednih nekoliko dana ili nedelja, nema ništa od ovoga. Mijenja ga višegodižnja desna ruka i još, ko slučajno, zemljakinja iz Živinica.

ODGOVORITE
Name

borac za zajedništvo i pobjedu pravde

29.09.2016 08:24

Zemljakinja, protiv koje postoji do danas nepokrenuta tužba u sarajevskom sudu od 2013.g. dok je bila na funkciji zamj.gl.tužioca tuzlanskog tužilaštva kada je zajedno sa kant.tužiocem Dž.Čejvanovićem zataškala istragu , a u pitanju je osnovana sumnja na ubistvo sa predumišljajem.

Name

baka za gospodina sanju

28.09.2016 19:31

I treba ti obuci suknju sinko,kad se moras prestavljati kao zensko.Takvi su sinko,kad se stvarala RS raznosili ronhil vojnicima,a kad zapuca bile im mokre gace(zbog sefa ronhila).Eeeeee bijedni sinko,bijedo Bozija.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

29.09.2016 07:05

GORANE ZORANE, GORANE ZORANE,..

ODGOVORITE
Name

dott

29.09.2016 08:52

Gordana je iz Zivinica, rodica Mate DJakovica, pa ce te vidjeti da se nista nece promijeniti sto se tice Baje, a nece ni protiv svog komsije Gorana.

ODGOVORITE
Name

Миливоје

29.09.2016 10:57

Некорумпиран правосудни систем је стуб правне и нормалне државе. То смо наслиједили од турских времена, дубоко је то усађено у нашим генима и тешко ћемо постати држава у којој ће бити пријатно живјети.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

30.09.2016 06:51

Milivoje jarane slažem se samo bih dodao da je država svi mi zajedno pa prosjek od toga. Svi kukamo a koristimo šta možemo. Dok se u glavama nešto ne promijeni ne može biti bolje, to će reći da treba ići u totalnu kontru.

Name

Hm

29.09.2016 20:06

Mislio je da može šta god hoće.

ODGOVORITE