Čengdu: Dva dana i pobjeda u dva seta - Viktor u 2. kolu!

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira u kineskom Čengduu.

Tenis 28.09.2016 | 10:15
Čengdu: Dva dana i pobjeda u dva seta - Viktor u 2. kolu!
Troicki je u noći između utorka i srede, u nastavku duela koji je prekidan zbog kiše, pobedio 17-godišnjeg Norvežanina Kaspera Ruda 6:3, 7:6 (7-4).

Viktor Troicki pridružio se Dušanu Lajoviću u drugom kolu turnira u Čengduu.

Srpski teniser učinio je to dan kasnije, pošto je kiša prekinula njegov meč prvog kola protiv Norvežanina Kaspera Ruda u utorak.

Posle odlaganja duela, Viktor je nastavio tamo gde je stao pre prekida. Vodio je 6:3, 3:2, a onda je nešto teže nego što se očekivalo priveo meč kraju u svoju korist protiv 258. igrača sveta. Drugi set dobio je rezultatom 7:6 (7:4).

Srpski reprezentativac je vodio 4:2, ali je Norvežanin uspeo da stigne do izjednačenja, nakon čega je Troicki spasavao set. Imao je Rud tri set lopte koje nije uspeo da iskoristi, pa je odluka pala u taj-brejku, gde je srpski teniser pokazao zbog čega je za 226. mesta bolje plasiran na ATP listi.

Troicki, koji je šesti nosilac u Čengduu, za prolaz u četvrtfinale igraće sa Kipraninom Markosom Bagdatisom, koji je posle dosta muke i čak tri odigrana taj-brejka savladao Pabla Karena Bustu iz Španije.

Troicki protiv Bagdatisa ima negativan skor - 1:5, a jedinu pobedu ostvario je još davne 2010. godine, u finalu turnira u Moskvi.

Turnir u Čengduu igra se za nagradni fond od 840.915 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar