Pobjednički miting "Bijeljina pobjeđuje"

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je večeras građane Semberije da podrže Zlatka Maksimovića za gradonačelnika Bijeljine i poručio da je on čovjek koji će ovaj grad približiti Banjaluci i prekinuti politiku odvlačenja Bijeljine prema Sarajevu.

Uspješna Srpska 28.09.2016 | 09:19
Pobjednički miting "Bijeljina pobjeđuje"
"Glasajte za partije okupljene oko Maksimovića u koaliciji `Bijeljina pobjeđuje` jer treba nam uspješna porodica koja se zove Bijeljina. Nemojte dozvoliti da vas opet prevare oni koji su godinama pričali bajke, ostanite jedinstveni kao na referendumu koji se pamti kao odraz volje naroda koju ništa ne može da pobijedi", rekao je Dodik.



On je poručio da su Republici Srpskoj potrebne pobjede na izborima i na glasanjima i pozvao građane da nakon 25. septembra pobijede i 2. oktobra one u Sarajevu koji, kako je rekao, samo smišljaju kako da naude Srbima, da im se smuči, da odu ili da nestanu.



"Republika Srpska je volja naroda, važna da se Srbima nikada ne ponovi Jasenovac i druga stratišta, nas Bosna ne zanima, ali neka nam ne diraju Republiku", istakao je Dodik i dodao da je srpski narod kroz istoriju donosio slobodu i drugima.



On je hiljadama okupljenih na centralnom mitingu kandidata za gradonačelnika Bijeljine Zlatka Maksimovića i koalicije "Bijeljina pobjeđuje" čestitao referendum i ocijenio da se narod izdigao iznad pritisaka i sačuvao svoje nacionalno biće.

Dodik je rekao da nakon referenduma on bije svoju ličnu bitku sa Sarajevom u kojoj će opet pobijediti.



"Tek sam počeo i neću da odustanem, ali treba mi vaša podrška i snaga koja se mjeri i po tome koliko uspješnih lokalnih zajednica ima Republika", istakao je Dodik i poručio da Bijeljina mora biti integrisana sa Banjalukom, uz Maksimovića i koaliciju sedam stranaka koje ga podržavaju, da se prekine podaništvo prema Sarajevu.

Dočekan ovacijama okupljenih na gradskom trgu u Bijeljini, Zlatko Maksimović je poručio da je dosta nesposobne i bahate vlasti u Bijeljini i da se talas promjena u Semberiji neće zaustaviti do 2. oktobra i pobjede koalicije "Bijeljina pobjeđuje".

"Bijeljina treba da ide dalje i brže, da gradimo, otvaramo nova radna mjesta u Semberiji, da pojednostavimo birokratiju i da pomognemo poljoprivrednicima i da se za njih izborimo u Banjaluci i u Sarajevu", rekao je Maksimović.



On je istakao da ne smije više Sarajevo biti mjesto gdje se odlučuje o izvozu mesa ili uvozu poljoprivrednih proizvoda i da Semberija mora da se pita.

Maksimović je najavio da će kao gradonačelnik učiniti Bijeljinu urbanim gradom i povezati je auto-putem sa svijetom, za šta ima podršku u Republici Srpskoj, Srbiji, u bratskoj Rusiji, ali i u EU.

"Postoje opštine bez nezaposlenih. Ako mogu oni, zašto neće i Bijeljina", upitao je Maksimović i kao odgovor obećao da će u njegovom mandatu Bijeljina postati grad sa najmanjom stopom nezaposlenost u Republici Srpskoj.

On je na centralnom mitingu uoči lokalnih izbora obećao podršku penzionerima i rekao da će se prema njima odnositi časno i pošteno, a demobilisanim borcima najavio je veća izdvajanja iz lokalnog budžeta.



"Bijeljina ne smije više da bude izolovan grad jedne partije i lokalnih moćnika, zato nam treba pobjeda olovkom 2. oktobra, dotle je odgovornost na građanima, a od 3. oktobra na nama je da ispunimo sve što smo obećali tokom kampanje", istakao je Maksimović i rekao da na izborima očekuje "brutalnu pobjedu" nad protivkandidatima.

Podršku Maksimoviću na mitingu su pružili nosioci lista sedam političkih partija u Bijeljini, SNSD, SP, DNS, SRS Srpska u sigurne ruke, Pokret Uspješna Srpska, SNS i Pokret za Semberiju.



Nosilac liste SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić poručio je sugrađanima da je ova koalicija prije četiri mjeseca dokazala da može srušiti skupštinsku većinu i da će na izborima isto tako poraziti dosadašnjeg gradonačelnika i poslati ga u političku penziju.



Pokret "Uspješna Srpska"