"BiH se neće moći podijeliti bez rata"

"Ukoliko ruski predsednik odluči da geostratešku poziciju svoje zemlje ojača novim ratnim žarištem, ovaj put na Balkanu, boljeg izvođača radova od Dodika ne može poželeti", ističe za Danas Senad Pećanin, novinar i politički analitičar iz Sarajeva.

Bosna i Hercegovina 28.09.2016 | 07:19
"BiH se neće moći podijeliti bez rata"
Prema rečima našeg sagovornika, "veći i drskiji izazov i državi BiH i visokom predstavniku međunarodne zajednice od održavanja referenduma, uprkos odlukama Ustavnog suda BiH, Dodik trenutno nije mogao napraviti".

"Njegove svakodnevne verbalne provokacije nakon referenduma sada izgledaju banalno i sledeći logičan korak mora biti još žešći: srpska čizma na granicama `jedinog srpskog dobitka u ratovima devedesetih`. A to znači zapadna srpska država na nekih par stotina metara zračne linije od zgrade Predsedništva BiH u Sarajevu, Baščaršije i Vijećnice", napominje Pećanin za Danas.

On podseća da ima onih koji tvrde da novi rat u BiH nije moguć.

"Ali, oni moraju znati da utemeljenost takve tvrdnje leži na pretpostavci da su Bošnjaci spremni da bez rata prihvate novu geopolitičku realnost po kojoj im je namenjena pozicija evropskih Palestinaca. Istorija nas uči da su se raspadale i mnogo snažnije i važnije države od BiH, pa ne vidim zašto ne bi bilo moguće da takvu sudbinu doživi i Bosna. Ali, siguran sam da se BiH ne može raspasti mirnim putem. Onaj ko računa i ide na podelu države mora znati da je `izabrao rat`", smatra sagovornik.

Pećanin napominje da je "višegodišnje zapadno popuštanje Dodikovoj paralizi funkcioniranja države konačno došlo na naplatu".



"Umesto da su omogućili institucijama države da ga uhapse zbog drske pljačke, kriminala i korupcije sada bi ga hapsili, a ne znaju kako, zbog politike. Kad su strani tužitelji došli do dokaza da je Dodik pepeljare za zgradu Vlade Republike Srpske u Banjaluci plaćao po 6.000 evra - na njegov zahtev izbacili su strance iz Odjela za organizovani kriminal Tužilaštva BiH. Svaka mera Zapada protiv Republike Srpske sada bi bila kontraproduktivna. Jedina razumna meta mogli bi biti Milorad Dodik i krug njegovih najbližih političkih, kriminalnih, policijskih i medijskih saradnika. Referendumom održanim uoči izbora postigao je dva cilja: oslabio je opoziciju u Republici Srpskoj i ojačao Bakira Izetbegovića i njegovu lopovsko-nacionalističku vlast u Federaciji BiH", zaključuje Senad Pećanin za Danas.

U Tužilaštvu BiH formiran je predmet u kojem se već oko 20 dana sprovode određene aktivnosti u vezi sa neizvršavanjem odluke Ustavnog suda BiH. Prikuplja se određena dokumentacija, a određene osobe biće pozvane u Tužilaštvo, saopšteno je juče iz ove pravosudne institucije.

Glavni tužilac BiH Goran Salihović izdao je obavezujuće uputstvo u kojem je odredio tim koji radi na ovom predmetu. Ovim uputstvom predmet je označen kao prioritetan i postupajućem tužiocu biće obezbijeđeni svi potrebni tužilački resursi za efikasan rad na predmetu.

Kako je Danas već izvještavao iz izvora bliskih vlasti u Sarajevu, za Dodikom biće raspisana poternica ne bi li se priveo, odnosno uhapsio zbog održavanja referenduma. To praktično znači da će Dodiku biti onemogućeno kretanje izvan granica Republike Srpske.

Izvor: Danas.rs

Komentari / 139

Ostavite komentar
Name

celostonac

28.09.2016 05:36

Odakle sad ovaj celavi metuzalem.Idi stoko odakle si i dosao.

ODGOVORITE
Name

S sandzak

28.09.2016 06:52

Došao studirati i brzinski napredovao. Grabio. Mora da sanja još jednu funkciju, lider političke stranke.

Name

Mir

28.09.2016 16:09

Ja sam pripadnik vrs i nikad vise a vjerujem i muslimani i Hrvati borci veterani nezele ga nikad vise a vi balavci sto vojsku niste ni služili niti pušku znate rasklopiti ratovali bi. Srbin sam nesmeta mi bih sta nam smetaju Hrvati ili muslimani. Uhranim tele ili bika musliman kupi mi idemo kod njih po namještaj kupujemo skupa sigurno možemo bolje živjeti a jedino ove lopuze prvo ovog mog tj dodika ma na banderu sa njim a tako i ostala govna. A nama običnim ljudima sto da smetamo jedni drugima sto da mi smeta džamija ili katolička crkva a ove lopuze imaju lance pumpi trgovina kafića e to me boli a ne džamija

Name

re Mir

28.09.2016 19:39

Zbog takvih kao ti ima smisla živjeti u BiH, raditi i sarađivati. Mi nismo ovdje dovedeni da se koljemo i ubijamo - kad mogu crkve i džamije zajedno da stoje u istom gradu, možemo vala i mi u istoj državi. Nismo bijesni, nismo gladni, vijekovima je bilo tako i ne znam što da se koljemo sada. Pozdrav od muslimana Bosanca iz Hercegovine

Name

mitar

28.09.2016 05:44

Nisi ti normalan da bog kaze, cim ti predvidjs i pozivas rat sazreo si za jagomir, rat ti bio u kuci hajvane

ODGOVORITE
Name

ako neznas

28.09.2016 07:08

Nepoziva covjek na rat mitre nego upozorava,da ga mogu izazvati ovi sto nas vode.Jer oni ce i po cijenu rata pokusati da sacuvaju svoje pozicije,da nebi odgovarali za kriminal i pljacku.Pa ako se narod nemoze rijesiti ovih par sovinista koji prijete ratom i uvlace strane sile da se ovdje vjezbaju na nama onda to i trba ovim narodima.Pogledaj te bliski istok sta su im donijeli dobro ovi sto donose takozvana ljudska prava.resimo se nasih nacionalista sto prije to bolje.

Name

Emso

28.09.2016 05:47

Dok se vi pripremate ode duda preko crte pa gledajte odakle vijetsr puse .....

ODGOVORITE
Name

Dragan

28.09.2016 05:57

U kući ti bio rat! Ja pušku ne uzimam ni za čiji interes.

ODGOVORITE
Name

Miras

28.09.2016 06:01

Narode, Nikome nije do rata. Niko nece ni za cije interese ratovati. Godine su pred nama. Polako. Sve cemo se dogovoriti i niko nikoga nece ostetiti, tlaciti, ponizavati. Sve vise ljudi shvata da je najbitnije biti covjek. Okrenimo se poslu i napredku. Samo sto manje politikanstva i podbadanja jednih drugih. Pozdrav za sve narode.

ODGOVORITE
Name

Sarajevo

28.09.2016 07:45

Upravo tako. Svaka cast.

Name

re

28.09.2016 19:37

Ma nema covece oruzja kojim bi se vodio rat. Smesni su komentatori ovde...

Name

haha

28.09.2016 06:01

Joj kakvo je to zanimanje analiticar, koji si ti da se pitas?

ODGOVORITE
Name

alooo šupak

28.09.2016 06:04

Ne baljezgaj bezveze i u prazno,ko ti spominje rat u ovoj referendumskoj demokratiji.Srpski narod ima pravo referendum sprovesti i odluciti koji datum da slavi jer to je demokratsko pravo svakoga i mislim da je Narod iznad Ustava BiH.A ti i takvi kao sto si ti,neserite vise o ratu,mamu vam j.bem bezobraznu.Supci jedni,zasto plasite i zavadjate ovaj narod bezveze,ti i Bakir,Sefer i drugi,konjine jedne blentave.Aloooo šupak nema rata u Bosni,ćelava guzico remetilacka

ODGOVORITE
Name

Re

28.09.2016 06:54

Eto dodo ne zeli kavgu a svaki mu je potez kontra zakona. Retorika huskacka. Obrisi prvo svoj supak pa komentarisi debilu. Idi tamo na rtrs na jos koju dozu ispiranja tog jadnog mozga.

Name

Kiklop

28.09.2016 09:14

Nema rata= nema podjele BIH. Podjela=rat

Name

Khal Drogo

28.09.2016 06:07

Баш по овом обрасцу су се понашали ови исти у периоду 1990-92, газили и сатирали сваку вољу српског народа, уз поруке, "ако вам се не свиђе, разгулите, у супротном, ми смо већина, има да слушате или рат" Знамо крвави епилог такве ароганције. Данас је државна заједница коју неки БиХ зову јвећ подељена. Административно, али важнија је подела у главама људи. Анимозитет је све већи, и анимозитету доприносе агитатори и хушкачи попут овог лика, који би са једне стране да имају тапију над БиХ а са друге да шаљу огавне поруке и увреде према Српској, а некад и Србима ђутуре. А видимо опет воле и да прете и призивају рат. Како год, данас је БиХ "де јуре" државна заједница, "де факто" је протекторат, а може се рећи и кондоминијум администрације САД (канц.ОХР) и ЕУ. Неки покушај од државе (без шанси да буде успешан покушај), трајаће док то буде воља важнијих играча, и остаће оно што је и била, место вечног неразумевања које повремено прелази у отворену мржњу.

ODGOVORITE
Name

re

28.09.2016 06:53

Zbog takvih ko ti nam i jest ovako. Ja sam bosnjak u Bijeljini i lijepo zivim aa komsijama a i oni sa nama.To sto manjina budalastih sa svih straana zeli,nadam se da nece uspjeti.

Name

re Khal

28.09.2016 07:03

Refrendum 1992 je bio ponudjen svima. Nedeljni refrendum je dokaz koliko su srbi politick neosvijesceni. Da su tad Srbi izasli na referendum svojim glasom NE razdruzivanju, su mogli oboriti referendum. Jer bojkot jednog ide u prilog drugom, gdje se pravno gledajuci bojkot smatra kao tiho pristajanje na trenutno stanje. Nedeljni refrendum je pokazao svijest osvijescenih ljudi, da RS, bas kao i FBH nemogu samostalno djelovati, jer su vezani brakom, i to i pred Bogom i sudom.

Name

zex

28.09.2016 07:03

Nikad srece u BiH

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

28.09.2016 08:34

@Кхал Одично друже, све си рекао.

Name

Bajko Malboranko

28.09.2016 06:08

Medjunarodna zajednica je odlucila da Baja udje u istoriju. Pa traze bilo sta u 5 do 12. Do juce im.je odgovaralo to.sta sve ovaj baljezga o manje vise svima sa kojima je ikad imao kontakt. A sad bi da ga hapse pa je referendum daj sta das. On to zna i na pressu je najavio da je skupio tim advokata al ako budu kao sto su mu eksperti Ceranic Lazanski.i Galijasevic bice mu bolje da se na sud ne pojavljuje jer se za narednih 20 god nece vratit. A kad se vrati i kao Beco iz Kuduza bude pitan za glavni grad i on ce da kaze da mu je glavni grad bio Foca

ODGOVORITE
Name

Savo Jovic

28.09.2016 06:11

Blic nasao ravog sagovornika! Mozte popusiti Dodiku!

ODGOVORITE
Name

laky

28.09.2016 07:20

Tako je ..100%..

Name

Putin

28.09.2016 06:16

Strasno sta ovi iz Sarajeva pisu.Bas ste interesantni Rusiji.Bolje bi vam bilo da promijenite toga Bakira 25 godina vam Izetbegovici sole pamet i kradu vas.A sto se tice rata njega niko nezeli osim vas u Sarajevu jer se nikada niste pomirili sa Dejtonskim sporazumom niti ste ga prihvatili.Milijarde pomoci ste dobili i to pokrali.Uzimate sebi za pravo da birate Hrvatima predstavnika u vlast Komsic.Zatim nedate drugima pravo da slave datum koji zele 09.01.sta vi hocete i ko ste vi Bosnjaci.Vi ste samo jedan od tri naroda koji cine BIH.Moj Vi Bosnjaci imate istoriju od Otomanskoga carstva 500 godina ali prije toga ovdje su gospodo bili Pravislavci i katolici zato mjesto da cutite i uzivate posto prvi puta u istoriji imate drzavu vi se nesto busate i svojatate.Cuj ti analiticaru i moja je Bosna vise nego Bakirova znas svi moji korijeni i prije otomanskoga carstva su odavde a i poslije.I nece Srbi rat nikada ga nismo ni zeljeli .Radovan je molio Aliju da nepocinje zar ste to vec zaboravili a ne tako davno je bilo prije 25 god.Samo usijane glave u Sarajevu hoce da ratuju to je istina.

ODGOVORITE
Name

Bošnjak-Prijedor

28.09.2016 07:33

Nevezano za ovaj tekst bi Vas zamolio da mi objasnite kakve veze ima ko je prije 500 ili više godina ovdje bio. Nerazumijem to usporedjenje Sa današnijim vremenom. Volim Vas da to nebude neka floskula vec da mi stvarno objasnite kakve to politicke ili druge veze ima Sa danas i sad

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

28.09.2016 09:10

Има и текако. Ствар је у томе , што ви који сте за вријеме турске окупације, односно калифата, који је само муслиманима гарантовао права, хришћани су имали улогу робова... због повластица примили ислам, себе сте називали Турцима, равноправним са оним у Анадолији... Ваша ствар.Па сте од тада неколико пута мјењали националонст, како вам је кад одговарало... Данас ви тврдите да имате већа права и тапију на ову земљу од Хрвата и нас Срба, због те тапије итекако је битно.

Name

blbl

28.09.2016 06:24

On je vec dogovorio sa Putinom da ga primi u Rusiju jer je znao kakve ce reakcije biti polije ove ankete.

ODGOVORITE
Name

roki

28.09.2016 07:19

Kmeljo jedan,mislis ako ode Dodik da cemo opet zivjeti u bratstvu i jedinstvu?ti si budala..mira nema dok ne bude-svako sebi..

Name

Pajo

28.09.2016 20:58

Komentatori, nepismeni ste za medalju!

Name

Pajo

28.09.2016 06:32

:Odmah tražiti od Tužilaštva BiH da se podigne predmet protiv ovog čovjeka jer prijeti agresijom na RS koja je jedan od temeljnih oslonaca BiH! Kleveće gospodu Dodika i Izetbegovića, zamolio bih da preda prilikom hapšenja zbog rušenja ustavnog poretka i podstrekavanja na rat i dokumentaciju koju je prikupio da potkrijepi svoje navode! Inače suditi mu za klevetu i nanošenje duševnog bola!" Dakle ovako bi mogla glasiti reakcija na ovaj potpuno neargumentovan i neprofesionalan tekst koji bi trebalo s gnušanjem odbaciti, a ne reciklirati po medijima u RS!

ODGOVORITE
Name

re

28.09.2016 07:14

Odma podici i optuznicu protiv tebr jer podrzavas rusenje ustavno pravnog poretka BiH.

Name

re

28.09.2016 07:50

Ti i ovaj ste isti. Jer momentalno i ti si analiticar isto kao i on. Ti analiziras njega a on politicku situaciju. Ti podrzavas referendum sto se protiv zakonito odrzao a on nije rekao da podrzava rat. Ko vise rusi ustavno pravnu poredak ti il on?

Name

meha

28.09.2016 07:53

Pajo glup si k'o noc

Name

Tuga i jad

28.09.2016 06:35

A Bakir i Bošnjaci su cveće?! Tužno je kako pojedini Srbi za radi svoje male koristi su skloni svu krivicu za trenutno stanje prebaciti isključivo na druge Srbe. Nisu Srbi počeli pravno i političko urušavanje Srpske, nego Bakir i Bošnjaci. Šta su Srbi trebali da rade? Da pozdrave ukidanje simbola za koje se ginulo? Očito po nekim Srbima tako je trebalo.

ODGOVORITE
Name

dejo

28.09.2016 06:36

Siguran sam da je na listi ne samo Dodik već mnogi drugi organizatori referenduma ali zbog izbora nisu objavljeni. već u ponedjeljak će se znati dosta toga.

ODGOVORITE
Name

Gojko

28.09.2016 06:38

Ma nemoj mi reći, ti ćeš hapsit predsjednika, jesi li tilud!

ODGOVORITE
Name

nitulim

28.09.2016 20:57

Gojko smiri se bice sve uredu.

Name

cirkus

28.09.2016 06:41

Ma daj, koji politički analitičar! Momak je prava završio. Onda sam i ja pol. Analitičar i kažem, libo patka Putina za Balkanom.

ODGOVORITE
Name

BOŽE, DOKLE VIŠE IDIOTLUKA

28.09.2016 06:42

JOŠ JEDNA KVAZI NOVINAR-ANALITIČAR HUŠKAČ KOJI OPET PRIZIVA RAT DOSTA JE BOŠNJAČKIH ŽALOPOJKI I ŽELJE DA NE RADE NIŠTA I UŽIVAJU , BiH SE RASPALA I NIKO JE NIKAD VIŠE NEMOŽE SASTAVITI JER SE DRUŠTVO RAZGRADILO PO NACIONALNOJ, SOCIJALNOJ, KULTURNOJ I VJERSKOJ LINIJI. A IMAMO I MABASADORE.

ODGOVORITE
Name

aha

28.09.2016 20:56

Tebi se mozak razgradio.

Name

realist

28.09.2016 06:49

A jel to bošnjaci žele pretnjom rata da nas drže u zajedničkoj državi da sa njima gradimo zajedničku državu dok nas oni svakodnevno pljuju.Srebrenička laž je najbolje demaskirana zahtjevom Karadzića da se otkopa pet posto bošnjaka u Srebrenici i ako budu svi bošnjaci ali nezavisna komisija USA,RUSIJA,KINA,BRITANIJA da učestvuju mi smo spremni da nas zovete kako hoćete al Hag ni a čuje ZAŠTO.Niko nas ratom neće naterat da živimo sa vama niti sprečiti da se odvojimo jer smo i sada bez vas nezavisni-niko ne dođe u Sarajevo na posao i doviđenja-uzmemo Srbijanske dinare prekinemo platni promet i doviđenja.

ODGOVORITE
Name

re

28.09.2016 07:11

I sta je bilo kad si se probudijo? Mislim sa tim pasosima i Srpskim dinarima?

Name

role

28.09.2016 07:17

Naravno..Pasos izdat u MUP REPUBLIKE SRPSKE..Pasos,moze pisati,Tunguzija..

Name

te

28.09.2016 07:35

Ovako to zvuci. Dodjem ti ja u Sarajevo dobar dan, pokupim papire sa stola, neke pobacam u smece i dovidjenja. Uzmem hiljadu Srpski dinara,preko veze dobijem Srpski pasos i mismo odcjepljeni od BiH.

Name

te re

28.09.2016 08:20

Nisi ocijepljen vec samo stranac u R BIH

Name

re realis

28.09.2016 07:01

Nikad se necete odvojiti-- Ako isprovocirate rat zavrsit ce te ko srbi u Hrvatskoj...na traktorima....Pokusaj odvajanja je RAT.

ODGOVORITE
Name

miki

28.09.2016 07:15

Naravno da cemo se razdvojiti.Da ste ljudi kao sto niste,ostali bi zajedno prije 20 godina..Hehe,zar nas toliko volite?Mirom ili ratom,cao lojavi..

Name

Srbo

28.09.2016 07:29

Nemoj da prejudiciraas ishod moguceg rata,Srba je 8 miliona a muslimana 1,5 miliona....mozda ce neki koji danas zive na 23% biti zbrisani i zavrsiti u Turskoj Zato svi sarajevski politicari imaju nekretnine po Istambulu i turskoj obali ,prave sebi rezervne polozaje a obican narod kojeg guraju u rat ce ostaviti na cijedilu

Name

koLektor

28.09.2016 07:32

Majstore, mi smo razdvojeni već dvadeset godina! Još samo da vi to shvatite u svojim glavama...

Name

Varte-eliminator

28.09.2016 07:32

Da ste htjeli zajednicki zivot ostali bi svi zajedno da zivimo u Jugoslaviji ali vas Alija je zrtvovao mir za drzavu Bosnu...naravno dacemo se odvojiti Zivjela Republika Srpska Zivjela Sloboda

Name

Re miki

28.09.2016 07:41

Ostali bi zajedno prije 20 godina? Slovenija i Hrvatska su se vec izdvojile iz Jugoslavije, bombarduje se Dubrovnik, bombarduje se Vukovar. Jugoslavija se covjece najvise voljela u Bosni, a ti jarane pricaj i misli sta hoces. Pa i danas je sjecanje na Jugoslaviju najprisutnije u BiH. Dodiku je poziv upucen nekoliko dana pred lokalne izbore. Bolju kampanju nije mogao imati. Igraju se lideri sa nama, smrtnicima, samo sto mnogi nisu svjesni da je NOVAC u pozadini svega.

Name

re srbo

28.09.2016 07:42

Ima i Turaka 80 milijona. Kad vec uplices Srbiju i Bosnu? A tices reci ima i Rusa 200 milijona a jacu reci i Amerikanaca isto toliko. I tako do posljednjek covjeka na svjetu! Uzdaj se use i u svoje kljuse.

Name

re.

28.09.2016 07:47

Ma ko kaže da hoćemo zajednicki zivot.Necemo zajednicki zivot sa vama Srbima i ne želimo to.Mi nedamo Bosnu da se cijepa i da je vi uzmete sebi jedan dio,e to mi ne damo sto neznaci da hocemo sa vama da zivimo.Vi idite u Srbiju ako zelite a ako pokusate nesto siguran sam da ce vam se desiti Hrvatska Krajina odnosno oluja.Ti sto velis da vas ima 8 miliona mislio si na Srbiju i RS,tacno je to da vas ima oko 7 m.ali u Srbiji i Bosni ima usto tkoliko i Muslimana a ne 1,5 m.

Name

seljak

28.09.2016 07:53

Naravno da ćemo se odvojit, i veće mu*onje od vas su napadale 1992 - 1995, hvo, hrvatska vojska, nato, sandzaklije... Pa smo se odbranili. Odbranicemo se opet. Niste nam ni do koljena u ratnickom mentalitetu. Ma ni do clanka.

Name

Te Miki

28.09.2016 08:08

A jel znas gdje ides? I u Srbiji si Bosanac, doslo i covjek drugog reda.

Name

re.seljak

28.09.2016 08:09

Pitaj banjalucke miseve kako se bjezi iako ste sve dobili od JNA,kad je 5 korpus krenuo.Ovaj put,ako se nedaj Boze desi,zaustavit ce se na Drini a ne u BL.

Name

za 're'

28.09.2016 08:16

Pa nije Bosna tvoja prcija pa da je ti svojatas kako ti drago. Isto je nasa (cak i vise) kao i vasa. A to da necete zajednicki zivot to nam je jasno i dobro da ima bar neko ko ne glumi. A ako ti se ne svidjas ovakvo stanje u Bosni i ti si slobodan da se spakujes pa put Turske, Bliskog Istoka itd...siroko ti polje.

Name

re svima

28.09.2016 08:17

Banja Luka se selila 95-te , nato vas je spasio . Krajisnici jedva cekaju ! Zivio Dudakovic !

Name

Varte-eliminator

28.09.2016 08:51

Obicno oni koji prete i prizivaju rat su obicni slabici i kukavice a oni koji sute pokazu u ratu veliku hrabrost i pozrtvovanje. Tako danas imas iz sarajeva stalne pretnje kako ce oni ratovati,kako ce srbe poslati na traktorima u srbiju itd Uvjeren sam da bi se ovi koji prete i prizivaju rat prvi razbjezali i opet bi iz sarajeva bilo kmecanja help basnia help

Name

BMW

28.09.2016 12:09

Pa zasto niste zauzeli Prijedor?Nije Vam NATO prijetio da ce vas bombardovati sto je kasnije Alija lagao.Slusao sam ja tada razne stanice pa i BBC.Bilo je govora da ovi nece da stanu,hoce da zauzmu Prijedor.A analiticar s kojim su razgovarali rece da nema od toga nista jer je naredeno da se povuce "hrvarska artiljerija"-Citaj artiljerija snaga za brzo djelovanje.Ova artiljerija je bila kljucna kod padanja svih gradova tada u Visokoj krajini.I u ofanzivi na Vozucu je radila ova artiljerija iz rejona Gostovica.Ali Srbi su zatucani,rodeni sa svim potrebnim znanjem.

Name

OBICAN GRADJANIN

28.09.2016 13:32

TI GOSPODINE STO SMATRAS DA CE SRBI ZAVRSITI KAO SRBI IZ HRVATSKE, KO SI TI DA TAKO PROCJENJUJE JESIL TI RELEVANTAN OUPSTE ZA TAKVU DIJAGNOZU , JEL TI MISLIS DA SE I PROSLI RAT VODIO NA BOJNOM POLJU , SVE SU BILE KALKULACIJE I PROFIT POJEDINACA , BICE ONAKO KAKO VELIKI KAZU , A MI CEMO BITI ZRTVE SVI KAO I PROSLOM PROKLETOM RATU. NEDAJ BOZE SAMO RATA , JER MI SMO OBICNE MARIONETE OD KOJIH TREBA ODREDJEN BROJ DA POGINE RADI OSTVARENJA CILJEVA VELIKIH MOCNIKA SA ZAPADA I RUSIJE I ZATO NEDAJ BOZE NI TEBI KAO BOSNJAKU , NI NAMA SRBIMA . A ZAO MI JE AKO NISI IZVUKAO POUKU OD PROSLI PUT ILI SI BIO SUVISE MALI PA NISI NI SVJESTAN STA BI TE SNASLO. I NEDOZVOLI DA TE NOSI ADREALIN NEGO KORISTI SVOJU GLAVU.

Name

zumba

28.09.2016 07:14

Mislim da je Dodik najbolji analicar srpskog ponasanja.Ubijedio ih je da je najbolje da rade sto on kaze. Kazu da muz zadnji sazna da ga zena vara.Tako ce i Srbi saznati gdje ih on vodi,inat se placa,debelo.

ODGOVORITE
Name

re

28.09.2016 07:39

Druze ti si oposjednut dodikom i srbima,svaki dan i noc visis ovde na nasem portalu,,,posveti se malo zeni,djeci,rodbini....kad nadjes komsiju na zeni nemoj da se cudis

Name

Sudac?

28.09.2016 07:37

ZAR OPET BRAČO?

ODGOVORITE
Name

Slovenac

28.09.2016 07:41

Kako ja vidim stanje u BiH najbolje svako sebi kad nemozete skupa

ODGOVORITE
Name

Re Slovenac

28.09.2016 08:15

Kako ti vidis e tose vidi da ne vidis nista u BiH ili se pravis memo.stvari su i te kako jasne,samo treba zakon sprovoditi. Kad si vec Slovenac pogledaj malo kako je i Sloveniji kad se radi o sudskim presudama.

Name

Pamet

28.09.2016 19:35

Jest, pa da dobijemo krpice od drzava, od kojih ce i SLO biti veca povrsinom, a Namibija bogatija. To nam ne treba, racunam da u Bosni jos ima normalnog svijeta koji ima malo soli u glavi da shvata da nam samo zajedno moze biti bolje, i ako se okanimo nacionalizma svake vrste. Mi nismo doseljeni ovdje 1991. kako to neki misle i hoce prikazati. Mi smo ovdje svi svoji na svome, i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, pa nema razloga da rasturamo svoju kuću. U pamet se, ljudi!

Name

dijaspora

28.09.2016 07:46

Nije ni ovako lose mi dodzemo preko ljeta 2 mjeseca i vi nama sve sredite za dnevnicu od 30 eura a radi se od 7-18 casova ako slusate i dobri ste dobojete i pivo plus cevape PS.prosle godine ste plakali kad smo krenuli nazad obecali ste da vise necete i mi vam vjerujemo vidimo se ponovo na ljeto i cuvaj tese

ODGOVORITE
Name

Diasporac

28.09.2016 08:07

Pa odkud 30 eura , nismo mi zapad. Ja placam svoje 30 km to skupo kod tebe.

Name

re dijaspora

28.09.2016 08:42

Trebas Karadzicu i Mladicu spomenik podici,da njih nije bilo motika bi ti bila svakodnevnica a dnevnica 10 evra.

Name

Re

28.09.2016 08:56

Ko kaze da je lose ima i vas koji radite kod nas za 10 eura cijeli dan dobijete i pivu i kahvudoduse bez ratluka samo sto to traje cijele godine.Ali da nebude vise tako razicemo se pa cete vi gospodo postovati drzavu u koju dolazite jer i mi postujemo vasu.Ako ne niko vam nebrani da zivite tamo gdje vam je bolje.Ovo je bar lako podijeliti 49%-51%.To je prva ponuda ako krenete gospodo muslimani ili handjar divizijo vraticemo i ono sto smo vam dali zbog mira Drvar Grahovo Glamoc i da nenabrajam dalje.

Name

Azem

28.09.2016 11:01

Posto sam i sam "dijasporac" smetaju mi ovakvi natpisi puni nadmenosti radi kojih nas dijasporce ne vole ni "nasi" ni "njihovi". Prvo, zemljace, nije sramota raditi. Sramota je zivjeti na tudjoj grbaci, a ti mi mirises na takvog ako mozes doci dva mjeseca na odmor u BiH. Drugo, ako si vec neki veliki Bosnjo, pa daj zaposli nekog Bosnju povratnika bar ta dva mjeseca. Moci ces se osjecati "kao gazda" jer drugi radi za tebe a jos ces i sevapa zaraditi jer vecina povratnika u RS zive na pragu siromastva jer ne mogu da se docepaju posla. Konacno, mozda su oni kako velis plakali kad si ti odlazio, ali iz iskustva znam da je tebi bilo mnogo teze opet otici i cekati godinu dana ta dva mjeseca odmora.

Name

Vesna

28.09.2016 13:34

Dragi dijasporac ili kako se već zoveš, normalno da dodjes ovamo preko ljeta da se malo pohvalis komšiluku. A kako tamo živiš i kako te tamo komšiluk gleda nije bitno.Tamo si samo jedan Tschuschen i nista više.

Name

re dijasporac

28.09.2016 18:45

Ajde ti u školu za mentalno retardirane idiote.

Name

Петар

28.09.2016 07:48

Да ли су најбољи извођачи радова разбијања БиХ, они који траже централизацију БиХ, укидање РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, и залагање за политику један човјек један глас, гдје СРБИ а и ХРВАТИ не би мали никаква права или они који се залажу за досљедну примјену Устава из Дејтона. Немој да будемо лицемјери треба да сагледамо реално стање ствари. Био рат народ унесрећен потписано примирје, направљен компромис дакле, а то је да нема унитарне Босне а нема ни одвајања Републике СрпСке из БиХ .Само треба добра воља и договор народа, странци су ти који подржавају нереалне захтјеве само једне стране и изазивају нестабилност. Погледајте мало другу страну медаље.

ODGOVORITE
Name

Богдан

28.09.2016 11:27

хОЋЕТЕ ЛИ ВИ ДА СХВАТИТЕ ДА НИТИ ИМА УНИТАРНЕ бИХ НИТИ ИМА УКИДАЊА рс..АЛО ВАМА ДРУГЕ ДРЖАВЕ ГАРАНТТУЈУ ПОСТОЈАЊЕ ТЕ ВАШЕ бих....дОДК ЈЕ ВРЕЂАО сРБЕ ИЗ сРБИЈЕ И СТВАРНО НАМ ЈЕ МУКА ДА ВАС ТРПИМО ...ЖАО МИ ЈЕ НАРОДА АЛИ БИРАЛИ СТЕ дОДИКА ИСПАШТАЈТЕ ....сРБИЈА ПРСТОМ НЕ ТРЕБА ДА МРДНЕ ...тачка

Name

tihi pogled

28.09.2016 07:48

Nekima ni poslije 21 godinu od zavrsetka rata nije jasno da je BiH podijeljena.

ODGOVORITE
Name

Ado..Brcak....

28.09.2016 08:02

A nekima nije jasno da se BOSNA vec 1000 godina ne moze podijeliti...Kad je covjek sam sa sobom pa jos se pogleda u ogledalo - mislima i idejama nikad kraja.

Name

re

28.09.2016 08:09

Pogledaj u pasos !

Name

CtrlDel

28.09.2016 08:15

Ne zna se sta je gore: "Zivjeti u cjelovitoj BiH, ili misliti da si se odvojio i da imas svoj grunt "

Name

re ado

28.09.2016 08:57

Sine dragi,ko ti je predsednik te tvoje bih,koji je zvanicni jezik u toj tvojoj bih,koja je zajednicka himna te tvoje bih

Name

Srpko

28.09.2016 13:13

Jos kako je podijeljena i bit ce skroz rasparcana dok i hrvati uzmu svoje. Nemas ti veze sa zivotom. Ostat ce vam bascarsija pa tamo klanjajte!

Name

RadikalNO

28.09.2016 08:05

Svugdje u normalnom svijetu je referendum najveće demokratsko pravo građanja... A vas u Federaciji a i u Srpskoj j**o Dodik. Treba ga hapsiti za kriminal i lopoviju a ne zbog referenduma. A što su narod i opozija u Srpskoj ispala ponovo glupa, to je njihov problem. Pristalica sam SDS-a od njegovog osnivanja. Ali kad na TV vidim Bosića kako nešto žvaće odmah gasim TV.

ODGOVORITE
Name

Re

28.09.2016 08:54

Odlično napisano, u stvari pun pogodak.

Name

ja

28.09.2016 08:12

U drzavi govor mrznje treba zabraniti na tv novinama u javnosti odmah sipa i u zatvor sprovesti svakoga.

ODGOVORITE
Name

rob

28.09.2016 08:22

Mirno se razici ovo je sve nazor da ne gine narod bez potrebe

ODGOVORITE
Name

robovlasnik

28.09.2016 20:52

hajde razidji se.

Name

KO RUŠI USTAVNI SUD BiH?

28.09.2016 08:35

Mogao bih podržati ovog Senada samo kada odgovori ko će u zatvor zato što do sada nije provedeno oko 90 odluka Ustavnog Suda BiH? Kako to njemu i mnogima nije smetalo? Pitam,zašto da se provede i ova odluka ako druge nisu? Primjer su odluke za grad Mostar,pa o konstitutivnosti srpskog naroda u tri kantona u Federaciji ,pa formiranje Doma naroda parlamenta Federacije i mnoge druge odluke. Znači ,neke odluke se nemoraju provesti i pojeo vuk magarca,a neke kao ova o referendumu se mora i to odmah. Izasao sam na referendum samo zbog ove cinjenice,a inace ga smatram suvisnim jer svi znaju sta narod misli o 9.januaru i samo smo potrosili pare koje ionako nemamo.

ODGOVORITE
Name

Re

28.09.2016 14:01

Prije ili kasnije ispostovace se sve Odluke US BiH.Mostar za par mjeseci.Vjerovatno će biti i nekih sankcija za odugovlačenje ali ovo što je baja uradio zaslužuje oštru kaznu.

Name

bata

28.09.2016 18:34

Druze, nije isto ne ispostovati odluku suda i SUPROTSTAVLJATI JOJ SE. A Dodik je referendumom uradio ovo drugo.

Name

KO RUŠI USTAVNI SUD BiH?

29.09.2016 06:21

Svako komentariše neprovođenje pojedinih odluka Ustavnog suda BiH kako njemu i u kojem trenutku odgovara. Pojedinci to koriste u dnevno političke svrhe i skupljaju jeftine političke poene. Međutim ,radi se o nečemu drugom,a to je da su formalno pravno svi isti pred zakonom koji nepoštuju odluke Ustavnog suda bilo koje da su. Znači ,procesuirati Dodika ako treba ,ali i sve one koji nisu proveli ranije obavezujuće odluke Ustavnog suda. Zašto bi sada bila prioritet ova odluka ,a sve druge i ranije donešene ne? To je kao dječija igra. Od danas ću biti dobar,a ono ranije više ne važi.

Name

The Matrix

28.09.2016 08:36

Kako vas prave budalama, to nije normalno... Ovaj će za 100 maraka dati ovu izjavu da može da pojede i popije... Sve namjesteno, ali ljudi nikako da shvate...

ODGOVORITE
Name

Pogled bez dioptrije

28.09.2016 08:43

Dodiku zamjeram ono što i kako radi unutar Republike Srpske, dozvolio je da milionski kriminal koji cvjeta, korupciju u sudstvu, tj. pravosuđu, on je glavni sudac za sve, dozvolio je korupciju i drugim institucijama, nepotizam i slično. Tu su laži, obmane, prevare, socijalna nepravda, jednoumlje. Ako ne misliš kao on, onda si neprijatelj Republike Srpske tj. njega. Inati se sa sopstvenim narodom koji ne misli kao on. Daje narodu lekcije , naziva ga izdajnicima, pa onda inputira da narod treba da s e srami ,oni koji nisu izašli na referendum. Zato ga treba kazniti na predstojećim izborima. A što se tiče Dodika u odnosu na Sarajevo, naravno da muslimanima taj isti Dodik smete, i ne treba im dati zadovoljstvo da o Dodiku odlučuju preko institucija kao što je Ustavni sud BiH i slično. Ne treba njima i njihovim zapadnim saveznicima predati Dodika , on je naš kakav je da je, i mi ćemo odlučiti šta i kako sa Dodikom. Ima još mnoog pametnijih srba od njega koji mogu bti na čelu svog naroda.

ODGOVORITE
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

28.09.2016 09:00

Одлично друже

Name

Drasko

28.09.2016 16:52

Bravo. Odlican komentar. Konacno nesto pametno da se procita na forumu.

Name

Bane

28.09.2016 08:56

Komentari pokazuju nasu nezrelost i primitivizam.Nije ni cudo sto zivimo u haosu.Mi cemo vama ovo a mi cemo vama ono,onda vrijedjanja na racun drugih i tako svaki dan.Pitam se, osjecaju li se ovi ljudi srecnim sto pisu uvrede na racun drugih.Zar smo u javnosti vjestacki vaspitani da glumimo kulturu , a ovako skriveni iza kompjutera pokazujemo svoju nekulturu.

ODGOVORITE
Name

virus

28.09.2016 12:51

Tacno tako, posle svega sto smo prosli u zadnjih 100 godinaima jos budala poput tebe da veruju u bratstvo i jedijedinstvo.Gdesi bio 92do95.

Name

Pixy

28.09.2016 09:25

To su ovi što stručno anaLLiziraju.

ODGOVORITE
Name

Barbapapa

28.09.2016 09:37

Nikome nije do rata, ali gosp. Pećanin je u pravu. Zato hapsiti lopove i manipulatore sto brze.

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

28.09.2016 10:22

Niti se mi možemo odvojiti od BiH a niti trebamo. Kakva bi to država bila ,mislim geografski i na što bi to ličilo. Jednostavno je neizvodljivo ,neodrživo i nerealno. Ko bi čuvao te granice i na koji način. Svi bi morali biti graničari?! A svima koji žele rat poručujem dabogda im rat bio svaki dan u kući ,pa da vide kako je to.

ODGOVORITE
Name

re

28.09.2016 18:32

Bravo, glas razuma u ovom mulju komentara. A zamisli tek granicu kod Doboja, Gorazda, Sarajeva... pa to bi bio teski cirkus

Name

Poslednji kineski car

29.09.2016 06:33

Čitajući komentare čovjek se podobro zabrine kada vidi da je velika večina istih razočaravajuća. Ovdje komentarišemo mi ,običan narod i jednostavno nemogu vjerovati da postoji toliki broj ljudi koji mrze i koji bi sutra ponovo išli ratovati i nekog protjerivati. Kakav se to đavo uvukao ljudima u mozak i svijest da mogu tako misliti ,rezonovati ,pisati i slati takve poruke. Kako je moguće da se može dozvoliti da političari toliko zatruju narod koji živi u bjedi nevezano da li bio iz Mostara, Prnjavora ili Širokog brijega, ili bio srbin ,musliman ili hrvat? Kako je moguće da u 21 vijeku mi još uvijek raspravljamo dali se jezik kojeg upotrebljavaju muslimani u BiH zove bošnjački ili bosanski? Pa neka ljudi zovu svoj jezik kako oni hoće ,neću im valjda ja ili neko drugi to određivati i šta to meni ima smetati. Ružno je ovo reći ,ali mislim da nas je jedna ogromna većina "nepismena i neobrazovana" te najblaže rečeno nezrela da nekažem glupa i blentava.

Name

re car

29.09.2016 09:30

Izgledala bi geografski puno bolje i ljepse nego sto izgleda hrvatska.

Name

Poslednji kineski car

29.09.2016 10:05

Ne bi druže ,čini ti se. Hrvatska ima kontinuitet teritorije za razliku od nas. Nemam namjeru polemisati niti držati predavanja ,ali mi nemamo cjelovitu RS prije svega. To sam oduvijek tvrdio i trpio kritike na ovom portalu,a da sam bio u pravu potvrdio mi je ovaj nesretni referendum, jer se vidjelo konačno da Brčko nije Republika Srpska. Supervizor zabrani održavanje, pa ti onda kupi srbe iz Brčkog u autobuse i vozi ih u Žabare ili Bjeljinu. Na žalost,RS je iz dva djela i to neće da prizna niti jedan naš političar,a istina je. I drugo ,nije to bez veze tako odlučeno i nacrtano u Dejtonu. Već tada je neko mislio o eventualnim secesijama ,pa je i tehnički to spriječio. A treće i najbitnije. Kada bi ovi naši nakaradni i nepošteni političari radili na poboljšanju ekonomije ,kada bi ovaj narod imao posla i solidne plate i penzije tada bi bilo i manje tenzija i prica o "srbima ,muslimanima i hrvatima" . Ljudi nebi imali kada a prije svega ni potrebe da se "bave visokom politikom". Ovako ,besposlen pop i prasce krsti...

Name

CARE

29.09.2016 11:57

SRPSKA JE 5.MARTA 1999. RANJENA (BRCKO), A PRETHODNO JE SMIJENJEN (OTJERAN) NJEN LEGITIMNI PREDSJEDNIK - TI SE POKUSAJ SJETITI KO JE TADA BIO PREMIJER I KAKO JE DOVEDEN.

Name

ШУМАДИЈА

28.09.2016 11:23

Вратити вас у Аустроугарску ....то је једини начин да се поставите на место ....три родовско племенске заједнице ван света и века

ODGOVORITE
Name

Dragan

28.09.2016 11:30

Bravo care i ja mislim da je to rjesenje .

Name

Draganče

28.09.2016 12:47

Nemoj tako brate iz Šumadije.

Name

baka

28.09.2016 20:00

Otkud takvi izrodi u nasoj dragoj I casnoj Sumadiji/Blizu je Kragujevac.

Name

za Sumadiju

29.09.2016 07:41

Uvijek mi je tata govorio da su Srbi iz Srbije napredni od Srba van Srbije.Ti to potvrdjujes.Gdje bi vam bio kraj u smislu napretka da nemate iskompleksirane sunarodnjake posev od Kosova, Hrvatske do Bosne.Zele biti veci Srbi od vas i na kraju vi placate ceh njihovih kompleksa.

Name

Srpko

28.09.2016 11:49

Koga zanima sta "senad" kaze! Musliman pa da soli pamet SRBIMA! E zbog toga i treba da se odvojimo od smrdljive federacije. A ne da nam senadi i bakiri odredjuju sta mozemo slavit i kako se mozemo zvati!

ODGOVORITE
Name

e moj srpko...

28.09.2016 12:33

...Znaci neces da ti neko odreduje kako da se zoves i sta da slavis... A u redu je da se npr. bosnjacima u RS-u namece "bosnjacki" jezik, jel'?

Name

Stevo

28.09.2016 15:42

Ime jezika se izvodi iz imena naroda ,a ne imena drzave u civilizovanom svijetu,a vi ocete obrnuto.Na popisu sto se nise izjasnili da ste bosanci a ne bosnjaci.Nemam namjeru da nekoga vrijedjam postujem sve narode, ljude dijelim jedino na dbre i lose.

Name

re: Stevo

28.09.2016 18:18

Eto u tome i jeste problem ove drzave i zivota sa vama... Vi bi da turate nos tamo gdje mu nije mjesto, pa sta vas briga kako ce se zvati jezik drugoga naroda, brinite o sebi i svome, uostalom ako se zove bosanski u Srbiji, pa zvace se tako i u Bosni

Name

feniks

28.09.2016 22:14

hajd majmune spavaj..valja ti sutra u skolu..nemas za kafu a ti bi se odvajao..ratovao...jos malo plate ce vam biti u bonovima..tj ako imas srecu da imas posao..autobusne stanice vam izgledaju kao u cernobilu..tj pripjatu..jadni ste vi i vasa rs...

Name

re Stevo

29.09.2016 13:34

Kada si tako"pismen" hajde odgovori koji narod priča mandarinski? Idi malo u školu dečko.

Name

Jaser Arafat

28.09.2016 12:55

Ovome gospodinu ne smeta sto su njegove komsije Srbi trnutno u situaciji slicnoj Palestincima ali zato bi mu smetalo da se njegov narod nadje u slicnoj situaciji.

ODGOVORITE
Name

Crni

28.09.2016 14:33

Ako se zakuha sa ceste te hapse i šalju na liniju ni familija ne zna gdje si kao da se narod pita hoće li ovako i onako ?

ODGOVORITE
Name

Trtt

28.09.2016 16:13

Manite se rata

ODGOVORITE
Name

l

28.09.2016 17:01

Sve ove komentare sam citao samo jedan odgovor imam ko zeleo rat bijo mu rat u kuci

ODGOVORITE
Name

rt dobre nade

28.09.2016 17:52

Bas tako vidi sliku sirije i rat nikad ne uzimaj u usta

Name

za rt dobre nade

29.09.2016 00:40

Ne treba da se gleda Sirija. Meni je 36g i sjecam se jos uvjek granata po Cengic Vili

Name

re

29.09.2016 07:55

I ja se dobro sjećam granata po Ilidži, Ilijašu, Vogošći, Grbavici, Vracama, Lukavici i mnogim drugim mjestima gdje su padale po glavama nedužnog stanovništva. Moramo biti iskreni i priznati neke stvari onakvim kakve su uistinu bile. I to je korak ka suživotu.

Name

Миливоје

29.09.2016 11:14

Прије неколико дана навратили неки словенци, којису се враћали из посјете Сарајеву. Прво што су констатовали је то да су мислили да је Сарајево било срушено од српских граната, јер тако су слушали на својој телевизији. Рекли су да има огромно на стотине минарета а црке двије три су видјели. И ја их нисам успио убиједити да то није истина и да је Сарајево мултиетнички град, шта сад да радим овако неспособан?

Name

bosanko

29.09.2016 22:05

RE I A sto ne kazes ko odvajao entitet porodicu mu odvojili dabogda

Name

Streptomicin

28.09.2016 17:17

Super da svi iz RS da potpišemo da uopšte neprelazimo u vašu federaciju koga zanima ovakva država gdje žive tri naroda a sud opslužuju samo muslimani!! Kad budemo ravnopravni e onda može da pričamo do tad pozdrav..

ODGOVORITE
Name

ana

28.09.2016 18:30

Okej, a gdje ces s tolikim radnicima iz Rogatice, Foce i Cajnica sto rade u Gorazdu? Ili zaposlenima u zajednickim institucijama? Pa s novim ratom RS bi definitivno ekonomski propala. Zato cuti, dijete drago, pojma ti o pravljenju drzave nemas.

Name

Haha

28.09.2016 19:32

Haha, smijesni su mi ovi komentatori koji bi kao ratovali... A odakle vam oruzje? Pa bez oruzja svaki rat kod nas izgledace kao tuca navijaca fudbalskih klubova :)

ODGOVORITE
Name

ledeni

28.09.2016 19:38

Greske se opet ponavljaju . Ovi korupcioneri su nas pokrali.nista se ne desava,posla nema,jedva se zivi u RS. Kad bi nas neko mogao protjerati kao stosu siptare po svijetu, oni zardivali novac pa pomagali svoje ,I danas imaju svoju Republiku. Takode I Bosnjaci ima ih milion vani I pomazu svoje, neka psalju po 50 km velik je to novac. Ko ce nas pomoc NIKO Samo bi bjeda u prve linije a lopovi pobjrglo s parama u vrecama. SAMO DA RATA NE BUDE.

ODGOVORITE
Name

baka

28.09.2016 20:06

Ovim gluvinama sto podrzavaju kriminal,a koji su I sami kriminalci zelim da smognu snage da se duboko zastide kad se osjete podanicima propalog rezima/

ODGOVORITE
Name

BiH

28.09.2016 20:25

Jedna drzava, jedan predsjednik, samo da nije nacionalista

ODGOVORITE
Name

Neso

29.09.2016 00:02

Jarane , tako ce morati da bude. Bosna je prkosna i ona je nasa. Ima mjesta ovde za sve osim fasista,, Pozdrav i za Hercegovinu nasu.

Name

Tito

29.09.2016 06:40

I ja tako mislim, pun k...c mi je i Srba i Bosnjaka i Hrvata

Name

eeee

29.09.2016 06:49

Obama puso cigaretu tebe je davno trebalo smaknuti ti so zlotvor najgori na ovoj planeti.Dok taj zlotvor vlada u svijetu nece biti mira

Name

Nada

29.09.2016 04:38

Samo kriminalci prizeljkuju rat , tada bih se daleko izmakli grickajući pokradeno, a izbjegli bih bilo kakav proces. Pa eto zašto ne iuzglasaju zakon o porijeklu i da se krene po kratkom postupku.

ODGOVORITE
Name

ZNACI........

29.09.2016 09:32

FEDERACIJA BOSNA I HERCEGOVINA IMA NAMJERU DA IZVRSI AGRESIJU NA REPUBLIKU SRPSKU!?

ODGOVORITE
Name

Sekiracija

29.09.2016 09:39

Izjave o ukidanju RS ne dolaze iz Federacije vec godinama jer su svi svjesni da BiH moze da opstane i sa RS-om kao sastavnim dijelom. Medutim iz rs od strane kriminalca dodika svakodnevno dolaze poruke o rascijepu i dijeljenju Bosne. Price da nece niko da ratuje su besmisllene i smijesne jer bosnjaci nece nikada dozvoliti odvajanje RS-a taman se borili i sa prackama kao i sto srbi nikad nece mirnim putem dozvoliti ukidanje rs-a (sto iz federacije i ne traze). Sta nam je ciniti? Pohapsiti kriminilce i one koji zagovaraju ukidanja i odcjepljenja i graditi bolji zivot. Sa dodikom ce ovo biti veoma tesko.

ODGOVORITE
Name

ti.o

29.09.2016 10:26

Slažem se sa hapšenjem svih kriminalaca-političara, ali svih špo kriminalnim zasluga a ne po nacionalnom ključu. A što se tiče Dodika (samo da kažem da nisam ni za jednog političara, mislim da su oni nužno zlo svake države pa i ove), mislim da se ni vi u Federaciji niste usrećili sa Bakirom, ne cvjetaju ni vama ruže kao ni nama. Prodali su i uništili sve isto kao i kod nas, o standardu ne možemo ni pričati i to u čitavoj BiH, ne samo u RS kako vi iz federacije kažete. Kad neko sa strane čita rekao bi da je u Federaciji ko u Švici, med i mljeko ali nažalost nije, u istom ste sranju kao i mi. A što se tiče jedinstvene BiH, demokratije, ravnopravnosti, prava i Dejtona na šta se stalno pozivate, da samo podsjetim: 1.Vi želite jedinstvenu BiH ali samo teritorijalno, teritoriju ali bez RS i Srpskog naroda, što je nemoguće. 2. Stalno pričate o jedankosti svih naroda a uporno želite da dominrate i da donosite odluke ko šta smije slaviti, kada i kako. Stalno tražite neke ustupke, nešto zabranjujete i mjenjate. Zašto za promjenu ne živite svoj život, borite se sa svojim političarima da imate bolji život i bolju budućnost a nas ostavite na miru da i mi to radimo i onda će biti sve ok. 3. Do ovog referenduma i sve ove zajebancije nebi ni došlo da Bakiru nije nakon 23 godine (koliko RS slavi ovaj dan) nije naprasno zasmetalo to i da nije podnio apelaciju. 4. Mislim da svi možemo živjeti ako ne zajedno onda makar jedni pored drugih u BiH ali samo uz uvažavanje, toleranciju, kompromis i dogovor. Nikako uz stalni pokušaj dominacije Bošnjaka nad Srbima i Hrvatima.

Name

Zuhdija Travnik BiH

27.09.2018 20:48

Samo Bosna cjelovita,nista podjele.Svi narodi da zive normalnim zivotom I crkve I Dzamije sve treba da bude I neka ide ko kamo zeli.Narod moze da se Slaze a ovi Vrhovci tajkuni neka ratuju u svojoj kuci neka ovaj narod koji su zavadili I napatili puste da zivi u miru I dostojanstvu.Veliki pozdrav iz Travnika za sve narode u BiH.