Cvajta: Hanoverov šampionski skok i magični Gvido Burgštaler!

Nirnberg posle sedam kola upisao prvu pobedu u Cvajti na gostovanju u Bilefeldu - 3:1.

Fudbal 26.09.2016 | 13:30
Cvajta: Hanoverov šampionski skok i magični Gvido Burgštaler!
Konačno! Posle sedam kola dočekasmo da i Nirnberg skine mrak u Cvajti, gde je ovog popodneva stigao do prve pobede na gostovanju u Bilfeldu protiv Arminije od 3:1. Eto, prošle sezone su igrali u baražu za Biundesligu, a ove se bore za opstanak, mada imaju vremena da se isprave u nastavku sezone.

Heroj današnjeg trijumfa posrnulog nekadašnjeg devetostrukog šampiona Nemačke bio je sjajni austrijski napadač Gvido Burgštaler koji je sa dva gola doneo totalni preokret i pobedu Der Klubu. Sjajan meč je viđen u Bilefeldu, Arminija je prva povela pogotkomŠupana u finišu prvog dela i to samo nekoliko minuta nakon što je Burgštaler promašio udarac sa bele tačke. Ipak, sjajni napadač se ispravio u 52. minutu, a čim je domaćin ostao bez Šupana koji je bez veze zaradio drugi žuti karton, krenula je ofanziva gostiju.

Posle sertije izmena i ulaska ofanzivnih fudbalera, tandem Matavž - Burgštaler zadao je završni udarac Arminiji. Prvo je Austrijanac u 81. minutu na pas Slovenca doveo Nirnberg do vođstva, a u 87. i nekadašnji fudbaler PSV Ajndhovena stavio je tačku na sjajnu partiju u drugom poluvremenu i premijerni trijumf velikana nemačkog fudbala, posle serije od čak četiri uzastopna poraza.

Sjajan posao odradio je i Hanover, koji je glatko slavio na Alijanc Areni protiv prosečnog Minhena sa 2:0. U timu domaćina nije nastupio desni bek Filip Stojković, kojeg nije bilo ni na klupi, a posle izjednačenog prvog poluvremena gosti su u nastavku prelomili ovaj meč.

Prvo je Turčin Karaman u 67. minutu posle kornera sa leve strane i gužve pred golom doveo ekipu trenera Štendela u vođstvo, a tačku na ovaj meč stavio je iskusni rezervista Martin Harnik posle kontre u finišu. Bila je ovo druga vezana pobeda za Hanover kojom su izbili na drugu poziciju tik iza lidera Hejdenhajma. 

Dinamo je u Drezdenu uspeo da prekine niz od dva uzastopna poraza, ali je Vircburger i na ovom gostovanju pokazao da je jedno od najvećih iznenađenja u Cvajti i jedan od najnezgodnijih rivala. Legenda Hamburgera Bernd Holerbah ima na raspolaganju zanimljiv tim koji je dva puta stigao vođstvo domaćina i radovao se bodu - 2:2.

CVAJTA - 7. KOLO

Petak: 
Bohum - Štutgart 1:1 (0:1)
/Vurc 79 - Gentner 57/

Grojter Firt - Sandhauzen 1:1 (0:0)
/Frajs 71 - Vuten 90+2/

Braunšvajg - Dizeldorf 2:1 (2:0)
/Kumbela 29, Rajhel 33 - Kiseveter 78/

Subota:
Karlsrue - Aue3:0 (2:0)
/Fine 2, Berman 20, Štraus 56/

Hajdenhajm - Kajzerslautern 2:0 (0:0)
/Hofer 76, Stopelkamp 87/

Nedelja:
Bilefeld - Nirnberg 1:3 (1:0)
/Šupan 42 - Burgštaler 52, 81, Matavž 86/

Minhen 1860 - Hanover 0:2 (0:0)
/Karaman 67, Harnik 87/

Dinamo - Vircburger 2:2 (1:0)
/Hartman 2, Gogija 58 - Miler 50, Šrok 72/

Ponedeljak:
20.15: Union Berlin - Sankt Pauli

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar