I Partizan siguran u posljednjoj provjeri pred start ABA lige

Košarkaši Partizana pobedili su Spartak u Subotici 92:89 u poslednjem meču pred početak nove sezone.

Košarka 26.09.2016 | 13:45
I Partizan siguran u posljednjoj provjeri pred start ABA lige
Pred 2.500 gledalaca crno-beli su trijumfovali bez Ratkovice i Veličkovića.

Izabranici Aleksandra Džikića sezonu počinju prvog oktobra kada od 19 časova igraju u Baru protiv domaćeg Mornara u prvom kolu ABA lige.

Partizan gore-dole na generalki, Luković briljirao! Crno-beli su u poslednjoj proveri pred start sezone 2016/17, u punoj dvorani u Subotici, pobedili Spartak uz maestralno izdanje centra Uroša Lukovića.

Košarkaši Partizana odigrali su i dobro i loše u poslednjoj proveri pred start sezone 2016/17, a u slučaju crno-belih to je u subotu uveče u Baru, gradu ekipe Mornara.

Crno-beli su u punoj dvorani u Subotici dobro otvorili susret sa Spartakom, potom primili previše poena u drugoj i trećoj četvrtini, ali uz malo ozbiljnosti i angažovanosti u poslednjoj deonici stekli veliku prednost...

...koju su na kraju pretvorili u tesnu pobedu: Spartak – Partizan 89:92 (14:24, 24:22, 31:22, 20:24), uz sjajnu rolu 213 centimetara visokog Uroša Lukovića koju je spustio 21 poen u obruč i podelio pet blokada večeras odličnom domaćem timu.

Lukovića je u košgeterskom smislu pratio plej crno-belih Vilijam Hačer, sa 20 poena, a efikasan je bio i Stefan Birčervić sa 17.

Trener crno-belih, koji je zakazao tri utakmice ove nedelje (poraz od Antverpena, pobeda nad Lukoilom, pobeda nad Spartakom) nije "skidao" Branislava Ratkovicu, a u toku samog susreta odlučio je i da ne uvodi Novicu Veličkovića i Đorđa Majstorovića iako su bili u opremi.

Meč između plavo i crno-belih obeležila i na momente gruba igra kao i preterana nervoza u redovima dva tima, kao kulminacija napornog pripremnog perioda.

U jednom trenutku umalo je došlo do tuče između Frenklina Robinsona iz Partizana i Svetozara Popovića iz Spartaka, ali je pribrani Luković poslužio kao "kordon" u tom trenutku.

To nije bilo sve, jer je naelektrisanoj atmosferi podlegao i bivši kapiten crno-belih, mladi Vanja Marinković, koji je izbačen sa utakmice sa upisanih osam poena do tada.

Spartak: Ljubenković 5, Hristov 15, Prlja 4, Nikolić 11, Andrejević 4, Puljko 21, Jovišić 8, Miščević 7, Laketa 5, Matić 5, Lučić, Popović 4.

Partizan NIS: Robinson 8, Vrabac 6, Jovanović, Marinković 8, Tanasković 8, Veličković, Majstorović, Birčević 17, Koprivica, Andrić, Hečer 20, Pot 2, Karahodžić 2, Luković 21.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar