Zvezda pobjedom završila pripreme!

U poslednjem pripremnom meču pred start sezone, košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Hapoel iz Jerusalima – 67:59 i zauzeli treće mesto na turniru u Grčkoj.

Košarka 26.09.2016 | 13:15
Zvezda pobjedom završila pripreme!
Dve jake provere imali su crveno-beli na kvalitetnom turniru na Kritu, pred start sezone, koji je zakazan za 30. septembar.

Crveno-beli odigrali su dobar meč u poslednjoj proveri pred start sezone i nagovestili zbog čega bi navijači trebalo da budu optimisti. Bjelica sjajan na obe strane terena protiv bivše NBA zvezde.

Poraz od Olimpijakosa, pa pobeda nad Hapoelom!

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su treće mesto na jakom turniru na Kritu, gde će se u finalu sastati Olimpijakos i Anadolu Efes.

Crveno-beli su ove nedelje uveče odigrali dobar meč, pokazali i određene slabosti, ali i nagovestili na čemu bi trebalo bazirati optimizam pred start sezone 2016/17, a to je već u petak uveče kada će u "Pionir" doći MZT Skoplje.

Uz 21 poen povratnika Milka Bjelice, Hapoel Jerusalim – Crvena zvezda 59:67 (19:15, 16:19, 12:11, 12:22).

Bjelica je legiji stranca iz Izraela, za koju je nastupio i vlasnik kluba, bivši NBA as Amare Studemajer, kao i prošlosezonski "faktor iks" u redovima crveno-belih, Tarens Kinzi, pravio problema i na pozicijama četiri i pet, što su bile opcije koje je šef Zvezdinog štaba Dejan Radonjić isprobavao u poslednjoj proveri pred maratonsku sezonu.

Kapiten Luka Mitrović pratio je Bjelicu sa 11 poena, važne poene ubacivao je i Marko Simonović koji je došao do osam, a mladi plejmejker Nikola Rebić nadomestio je nešto lošije veče "motora" ekipe, reprezentativca Stefana Jovića, i sa sedam poena doprineo jakom "skalpu" u pripremnom periodu koji je bio obeležen naknadnim uvođenjem igrača po igrača u sistem.

Iako je Zvezda, ukupno gledano, meč dobila pod obručima, prelomni trenutak bila je serija od četiri trojke koju su početkom četvrte četvrtine vezali Rebić, Gudurić, Lazić i Simonović, od čega se Hapoel nije oporavio

Posle veoma loseg i nervoznog starta, izarelaski tim je otisao na 14:6 i trener Radonjić bio je primoran da zatraži tajm-aut i izvrši nekoliko izmana kako bi promenio tempo utakmice. U tim trenucima angažovanje Lazića, Bjelice i Dženkinsa, koji je ostao bez poena u napadu, ali i ne bez konkretnog učinka u ovoj utakmici, bili su važni za vraćanje crno-belih u igru, pa je Hapoelu ostalo svega četiri poena prednosti za drugu četvrtinu.

U ovom intervalu treba istaći solidnu rolu kapitena Mitrovića, dok je Bjelica pod oba obručao bio bolji od goropadnog Studemajera, koji se ipak razigrao u drugoj četvrtini i poveo svoj tim ka vođstvu od 27:19. Italijanski trener Simone Pjaniđani u drugoj četvrtini uspevao je da "nacrta" neke smislene akcije i za Džeroma Dajsona, a na terenu su minute imali i poznati izraelski košarkaši poznati našoj publici, kapiten Hapoela Jotam Halperin i njegov dugogodišnji saigrač iz reprezentacije Lior Elijahu.

Ipak, do kraja poluvremena zahvaljujući ponovo angažovanijoj igri u odbrani i solidnom Ognjenu Kuzmiću pod oba koša, ali i motivisanom plejmejkeru Rebiću, Zvezda je uspela da stigne na samo poen zaostatka pred odmor, posle kojeg je viđena tvrda četvrtina, puna grešaka, promašenih šuteva, "traženja petorki", što je inače uobičajeno za ovaj period sezone.

Iz mučenja usledio je period šuterske bonace crveno-belih, tako da je posle četiri ubačene trojke u nizu za 54:47, treneru Radonjiću ostalo da pravim potezima privede utakmicu kraju, što se i dogodilo.

Hapoel je na ovaj "blic krig" crveno-belih odgovorio sa nekoliko brzih napada, međutim nova trojka Bjelice, za njegov 21. poen, stavila je "tačku na i" – 67:54.

Navijace Crvene zvezde trebalo bi da raduje sjajna predstava Bjelice koji je bio odličan na obe strane terena, nagovestivši da će biti veliko pojačanje u veoma dugoj i zahtevnoj sezoni.

To je ujedno bila i poslednja provera košarkaša Crvene zvezde mts koje start takmičenja u ABA ligi očekuje 30. septembra u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv ekipe MZT-a iz Skoplja.

Hapoel: Džerels 15, Studemajer 11, Halperin 8, Dajson 7, Džons 6, Peterson 5, Kinzi 4, Timor 3, Elijanu, Rosefelt, Menko.

Crvena zvezda: Bjelica 21, Mitrović 11, Simonović 8, Rebić 7, Lazić 6, Kuzmić 6, Gudurić 3, Dobrić 3, Jović 2, Dangubić, Simanić, Dženkins.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar