Asfaltirane ulice u izbjegličkom naselju

U Mjesnoj zajednici „Vuk Karadžić" otvorene su tri novoasfaltirane dionice puta, ukupne dužine 780 metara.

Republika Srpska 25.09.2016 | 18:55
Asfaltirane ulice u izbjegličkom naselju
Ova investicija koštala je oko 80.000 konvertibilnih maraka, a sredstva su obezbijeđena zahvaljujući saradnji Gradske uprave i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine sa mještanima.

"Veoma mi je drago što smo danas zajedno sa mještanima ove Mjesne zajednice otvorili tri novoasfaltirane dionice puta. S obzirom na to da je ovo izbjegličko naselje, a mještani nisu bili u mogućnosti da izdvoje sredstva za sufinansiranje asfaltiranja po pricipu Gradska uprava 70 odsto, a građani 30 odsto, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je obezbijedilo 30 odsto sredstava, a ostatak je finansirala Gradska uprava", naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.



Predsjednik Mjesne zajednice „Vuk Karadžić" Miroslav Bajić istakao je da je asfaltiranje u ovom naselju rezultat izvanredne saradnje mještana, Gradske uprave i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

"Mještani su prezadovoljni, naselje je dobilo potpuno novi izgled, a naše svakodnevne aktivnosti na ovaj način biće unaprijeđene i olakšane", naveo je Bajić.

Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović istakao je da Ministarstvo nastavlja saradnju sa lokalnim zajednicama, da bi se poboljšao njihov razvoj, te pozvao sve zainteresovane građane iz izbjegličkih naselja da predaju zahtjeve za pomoć u poboljšanju infrastrukture.

BN televizija