Mi smo Dodikovi korisni idioti!

Nekoliko stotina hiljada Srba demonstrativno izlazi na referendum i zaokružuje imperativno „DA“, a na povratku kući pitaće se: do kad ćemo biti Dodikovi korisni idioti?

Republika Srpska 25.09.2016 | 11:03
Mi smo Dodikovi korisni idioti!
Izaći ćemo na referendum, ispoljiti „srpsku volju“, te vaskolikom svijetu predstaviti se kao Dodikovi korisni idioti! Za provjeravanje utemeljenosti ovakve percepcije dovoljno je razmotriti referendumsko pitanje: "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?".

Na ovako nebulozno pitanje nas nekoliko stotina hiljada trebalo bi da zaokruži prednjeponuđeno „DA“. Mogli su nas upitati, npr: „Da li podržavate da sunce i dalje izlazi na istoku?“.

Pri tom, možemo se zapitati: zašto smo gotovo četiri godine krvavo ratovali, zašto smo uopšte strvarali Republiku Srpsku? Dvije i po decenije naših života posvetili smo odbrani i očuvanju Srpske, otrpili muke i odricanja nezapamćena u novijoj istoriji, a zbog čega? Da bi danas morali demonstrirati kako podržavamo da „sunce i dalje izlazi na istoku“!?

Znači, u ratu smo kao narod nedvosmisleno demonstrirali šta podržavamo, a šta odbijamo, u dvodecenijskom „miru“ ni za pedalj nismo odstupili od polazišnih principa, tako da je gotovo besmisleno kroz nekakvo „DA“ dokazivati sopstveni identitet.

Republika Srpska je neizostavno obilježje naših života, nešeg identiteta i naše samospoznaje. I to će biti tako dok god postoji opasnost od biološkog istrebljenja – kakvu smo spoznali i nasljeđem (preko predaka) i neposrednim iskustvima.

Po našem širem poimanju referendumsko pitanje u svojoj esenciji glasi: „Da li podržavate sopstveni biološki opstanak na prostoru Republike Srpske?“, a odgovor na takvo pitanje podrazumijeva se.

No, moram „podsjetiti“ da je Republika Srpska državotvoran i pravno-politički subjekt, te da kao takav funkcioniše preko institucija. Doista, čemu služe naše institucije i izabrani predstavnici ukoliko nas bar pola miliona mora neposredno dokazivati da „sunce izlazi na istoku“? Zašto smo pojedince birali, zašto ih plaćamo...???

Pri tom moramo se zapitati: kome dokazujemo da „podržavamo“ 9. januar kao nacionalni praznik? Unutar nesrpske zapadnobalkanske populacije nema dileme – svima je odlično znano šta nama znači ovaj praznik. Čak na globalnom planu, bar u domenu relevantnih političkih subjekata, opštepoznato je kako će rezultirati ovaj referendum. Dopalo se to nama ili ne, drugi na naš račun zbijaju šale – jer samo Srbi dokazuju da „sunce izlazi na istoku“.



Da stvari konkretizujemo: naš izlazak na referendum komotno možemo protumačiti i kao demonstraciju moći jednog pojedinca – Milorada Dodika! Nije ovde pitanje šta mi podržavamo ili ne, niti šta nama znači 9. januar, pa ni to kako doživljavamo odluke Ustavnog (kvazi)suda BiH.

U pitanju su opštepoznate stvari i na iste je besmisleno odgovarati. Pitanje (svih pitanja!) jeste: koliku moć ima Dodik? Sve što našem vrlom predsjedniku treba jeste da Izetbegoviću, Incku, Vučiću... i Iliji Grahovcu (Zmaj od Šipova) demonstrira sopstvenu moć. I kako to Dodik čini?

Prosto, dokazaće da je preko pola miliona Srba spremno izvršavati njegove političke odluke, a to je i nominalno i procentualno za ovdašnje prilike reprezentativan pokazatelj političke moći.

Već iz samog pitanja vidimo da referendum esencijalno nema nikakve veze sa odlukom ustavnog kvazisuda. Nije narodu i građanima postavljeno pitanje „da li podržavate odluku Ustavnog suda“, nego nam je podmetnuta „dilema“ o kakvoj je iluzorno i raspravljati.

Uz to, moramo sami sebi priznati istinu, Dodik na drugoj strani lično ili preko poslušnika prezentuje kako će odluka suda biti ipak biti ispoštovana. Već danas znamo da će i implementacija sudske odluke sadržavati Dodikovo već prepoznatljivo politikanstvo i političko samoljublje, baš kao i referendumsko „prebrojavanje korisnih idiota“, no. ključno pitanje jeste – šta nam je činiti?



Situacija je takva (ciljno proizvedena) da natpolovično moramo zaokružiti „DA“, jer će drugačiji ishod Bakir Izetbegović iskoristiti za ostvarivanje očevog amaneta o uništavanju Srpske.

Istovremeno, moramo u obimu od nekoliko stotina hiljada osoba izaći na referendum, jer u suprotnom šaljemo poruku da je naš odbrambeni potencijal opao ili devastiran, kako je naš patriotizam splasnuo...

Možemo ovako u nedogled nabrajati razloge našeg referendumskog „moranja“, ali je poenta valjda jasna. Milorad Dodik nas je doveo u situaciju da smo prinuđeni, baš kao korisni idioti, demonstrirati jedan podrazumijevani banalizam.

Da naša muka bude veća, prilikom glasanja, htjeli ili ne, prisjetićemo se ranijih odluka Ustavnog suda BiH i kako je njihova implementacija devastirala državnost Republike Srpske i sve ono za šta smo krvavo ratovali.

Sjetićemo se kako smo „izgubili“ zastavu, grb, himnu, konstitutivnost, jezik i ino, uz svijest da je naziv Republika Srpska sljedeći (i posljednji!) simbol našeg identiteta koji će biti napadnut. No, najgore od svega jeste samopromišljanje o tome kako Dodiku naše „DA“ ne znači mnogo, odnosno da će on svoje odluke o obimu i načinu implementacije presude zasnivati primarno na ličnim interesima.

Na kraju, moramo shvatiti da je Dodik spornu situaciju oko odluke Bakirovog kvazisuda mogao rasplesti i na drugačiji način, na nebrojeno drugačijih načina. Primjera radi na način kako to godinama čini njegov politički saveznik Dragan Čović, suvereni lider bosansko-hercegovačkih Hrvata. Bez ikakve pompe i politikanstva Čović redovno ignoriše presude ustavnog i drugih sudova države i Federacije.

Implementira samo ono šta je u korist Hrvata, a sve ostalo ignoriše. Uz to u kantonima sa hrvatskom većinom kuna je osnovno platežno sredstvo, na svakom „ćošetu“ istaknuti su simboli države Hrvatske i ino. Kako sam to mnogo puta isticao: instrumentarij prinude države BiH nije dovoljno moćan da nametne/provede presude sudova i to ovde svi znaju i obilato koriste.

Dakle, mogao je Dodik ovu presudu jednostavno ignorisati, mogao je pravnim zavrzlamama do beskonačnosti odlagati njenu primjenu, mogao je preko političkih tijela (parlamenta, vlade), nad kojima ima defakto moć, donijeti odluke suprotstavljanja i slično. Mogao je štošta, a tek ćemo vidjeti kako će materijalizovati ovu presudu.

Referendum je tek izraz volje građana, a institucije su te koje donose odluke – to je politički aksiom! Po tome što je parlament naložio vladi da pripremi zakon o izmjenama i dopunama zakona o praznicima u domenu odluke ustavnog suda već možemo naslutiti stvarnu reakciju institucija.

Inače, silne medijske špekulacije o tome kako će Dodik, Čubrilović, Cvijanovićeva i drugi krivično odgovarati zbog „referenduma“ su čiste nebuloze. Nisu oni organizovali ispitivanje volje građana oko odluke suda, nego o percepciji ovog praznika, a to nije zabranjeno (posebno nije krivično djelo).

Sa druge strane, mijenjanjem zakona o praznicima na osnovu odluke suda Dodik i bratija nedvosmisleno izbjegavaju mogućnost krivičnog progona. Dakle, dragi moji Korisni Idioti, kakav sam i sam, ovo vam je sušta istina oko situacije kakvoj smo nevoljno izloženi.

Ovaj referendum nije ništa drugo do demonstracija Dodikove političke moći i uticaja, odnosno sredstvo njegovog „uguravanja“ u institucije vlasti na državnom nivou. Upravo kako sam to nedavno najavio...

Dakle, kad se nakon glasanja vratimo kućama i zapitamo se gdje smo bili i šta smo radili, predlažem da to učinimo uz stari hit Bore Čorbe „... opet me je žensko napravilo volom, igrao sam samo epizodu...“.

Možda iz ovog stiha izvučemo kakvu pouku. Meni se čini da nas je Dodik opet „napravio volom“ i da samo igramo „epizodu“ u njegovoj demonstraciji moći. Mi smo Dodikovi korisni idioti!

Izvor: BorislavRadovanovićBlog

Komentari / 79

Ostavite komentar
Name

mozda

25.09.2016 09:14

Ako nas je napravio volovima uradio je to 7 dana prije izbora postoji nacin da mu se to obije o glavu.

ODGOVORITE
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

25.09.2016 10:12

Чисто сумњам друже, опозиција је градила кампању на причи о Додиковом криминалу, програм за привредни опоравак нису понудили, остаје нам и даље котрљање у неолибералном концепту вођења економске политике, што директно утиче на привреду. На крају су и сами насјели на његову руду... Ми смо требали организовати референдум давно, још када је отимано Брчко, укинута ВРС, химна, грб... Ево , неки ће рећи, на свијетској геополитичкој сцени, постојала је тиранија Нато пакта, која нама није наклоњена, уреду... Русија је прошле године спријечила британску резолуцију, која да је прошла ко зна шта би са нама било...Рећи ће стекли су се услови за референдум, уреду,да, али га је требало организовати у децембру ово године, после избора, овако је дошао као предизборна кампања владајуће коалиције..

Name

Korpuse

25.09.2016 11:20

Mojne tisra

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

25.09.2016 11:30

Морам, да ти сујету нахраним

Name

Deki

25.09.2016 12:47

Nece biti zadovoljni Dodik i Izetbegovic.Nema incidenata skoro nista.Njima bi valjalo da se narod malo poklepa.Ovako ako sve prodje mirno propade im plan.

Name

JOS JEDNA IZREZIRANA PREVARA SRBA

25.09.2016 15:01

Da li podrzavate da se 9 januar slavi kao dan RS? Nigdje u pitanju nema rijeci "Krsne Slave Republike Srpske" sto u prevodu znaci da smo mi sami danas ukinuli krsnu slavu i lomljenje slavskog kolaca i izglasali ono sto je trazio ustavni sud BiH,sekularno obiljezavanje Dana Republike...Al' nas je Dodik navukao,svaka nam cast!

Name

Obicna raja

25.09.2016 09:18

Dok Dodik i Izetbegovic i njihov pajdas Covic sretno trljaju ruke nek se narod valja u zivotnim problemima kako da prezivi od danas do sutra

ODGOVORITE
Name

zzzzz

25.09.2016 11:26

Odlican odgovor

Name

M

25.09.2016 09:22

Sve potpisujem!

ODGOVORITE
Name

goja bl

25.09.2016 09:25

2.10 Sledi kazna.

ODGOVORITE
Name

RE

25.09.2016 10:07

TAKO JE KAZNA JE VIŠE NEGO ZASLUŽENA, EVO I TAJ DAN SE PRIMAKAO, JEDVA ČEKAM DA IZAĐEM.

Name

Mi sami

25.09.2016 09:27

Potpisujem.

ODGOVORITE
Name

rs

25.09.2016 10:30

I jesi idiot.

Name

Do

25.09.2016 09:35

Ja necu izlaziti. Dok god politicari ne budu sluzili stvarnim interesima naroda, ja necu da budem voljno u bilo cijem toru. Samo zalim sto nisam spakovala porodicu i otisla negdje gdje cu moci posteno da radim i zaradim, odgajam djecu, setam, pecam ribu i da me zaboli kako mi se zove predsjednik. Al nek je on najveci Srbin koji nas gladne stiti i vodi...

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2016 10:05

Žena a 'vatala bi ribu???

Name

Re

25.09.2016 10:34

Pametno govoris

Name

Ne mi

25.09.2016 09:44

Nego ti!!!

ODGOVORITE
Name

Odmaram kući

25.09.2016 09:49

Odlučili smo NE izaći, jer nas ankete ne interesuju i nisu obavezne i nadasve ne želimo biti Dodikov instrument manipulacije, ma šta da se dogodi.

ODGOVORITE
Name

Srbo

25.09.2016 09:51

Vidjecemo kako ce se Dodik ponasati ..pa ako ne bude radio kako treba glasacemo za boljeg izvodjaca radova.za sada sam zadovoljan kako radi

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

25.09.2016 11:28

Čime si zadovoljan

Name

SRPSKA

25.09.2016 09:52

Tako nekako ispadne. Zato imam sve manje komšija, odlaze u Austriju, pogotovo NJemačku i Švedsku, i neke druge zemlje. Djeca se skoro i ne ćuju.

ODGOVORITE
Name

k

25.09.2016 10:42

A što ne idu u Rusiju ?

Name

re k

26.09.2016 16:14

Kad u Rusiji ne pricaju srpski ko u njemackoj, svedskoj, svajcarskoj

Name

Zool

25.09.2016 09:56

Ne mešajte babe i zabe.Ja sam izašao i glasao ali ne zbog Dodika uli nekog drugog već zbog ponizavanja koje nar radi tkz ustavni sud.Referendum je poslednji vapaj Republike Srpske da se dozovemo pameti jer je sledeće da je vise nećemo smjeti ni zvati tako jer i to nekoga vredja.

ODGOVORITE
Name

Rene. Zoole

25.09.2016 11:03

Kazes tkz Ustavni Sud. Kakav je dat je oni moraju sprovesti odluku US a tvoj glas i ovako i onako je anketni tj.nevazeci.

Name

Mile

25.09.2016 13:50

Bolje ti je cijepaj drva kući, eto zime.

Name

Pop

25.09.2016 10:00

Na ref sam izasao ali cu izaci i na izbore i glasati kako ja hocu!

ODGOVORITE
Name

EH DA SU BABI ...... BILA BI TRAMVAJ

25.09.2016 10:01

EH MOJ FILIZOFE PLITKI DA JE TO TAKO KAKO PIŠEŠ TI BI BIO MJESTO RUDONJE NAŽALIST SIMPLIFIKACIJA I IMPROVIZACIJA SU NAS DOVELE DO OVDJE , NE SAMO NAS VEĆ MILIONE LJUDI ŠIROM SVIJETA DA SE GOSTE PO KONTEJNERIMA I SIKĆU NA BOGATU ELITU. STOGA VEŽI OPANKE I VISOKI START U NJEMAČKU PRE NEGO NAGRNU MILIONI MUSLIMANA IZ SREDOZEMLJA JER AKO ZAKASNIŠ OSTAJEŠ OVDJE UZ PAROLU KO SE NIJE SKRIO MAGARAC BIO. AH DA JESI LI GLASAO ?

ODGOVORITE
Name

VETERAN

25.09.2016 10:02

Mislim da ce nam se vratiti kao bumerang,krvario sam za RS,cetiri godine i nista nisam dobio ,pardon vise gelera,vise gladi ,vise neimastine,...bojim se ako nam zavrnu i optuze za ovu avanturu bice jos gore..

ODGOVORITE
Name

Goran

25.09.2016 10:08

Dodik kralj...glasamo za njega!!!

ODGOVORITE
Name

meha

25.09.2016 10:49

Poji Mile VOLOVE na reci

Name

mami

25.09.2016 10:15

U nedostatku drzavnicke mudrosti genije je potego referenDUM!

ODGOVORITE
Name

nn

25.09.2016 10:42

ČOBANEEEEEE;ovce tvojeee ne mogu bez tebeeeee .

ODGOVORITE
Name

Стојко Габоли

25.09.2016 10:51

Сретно у бољу прошлост.

ODGOVORITE
Name

Mrki

25.09.2016 10:52

Ovaj REFERENDUM (za nista) ce uci u istoriju kao pokaz kako se manipulise masom. Ovakvim treba jedan dodik :)

ODGOVORITE
Name

DA LI SE NEKO SJECA .....

25.09.2016 10:53

CRVENOG PLAKATA (SNSD-OVSKE MLADEZI), KOJI JE GLASIO "STOP REGRUTACIJI" I PODRSKA UKIDANJU VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE??? NA PLAKATU SU BILA DVA KACKETA (JEDAN MASKIRNI, A DRUGI CRVENI - NARAVNO SNSD-OVSKI).

ODGOVORITE
Name

Devijant

25.09.2016 10:53

Novi dan proslave RS biće dan kada SNSD ode sa vlasti.

ODGOVORITE
Name

stojko

25.09.2016 11:40

pravo

Name

da ALI

25.09.2016 13:10

Ovim tempom nece docekati jos mnoge generacije

Name

Student

25.09.2016 11:08

I čekao sam kada će neko izaći sa ovim zaključcima. Nema tu šta da se doda, osim možda inicijative za ptomjenu referendumskog pitanja "Da li imate želju da založite unutrašnje organe (bubreg, jetru...) zarad krpljenja rupa u republičkom budžetu?" Pošto je narod davno založio mozak ovakav referendum ne bi bio izvjestan! Pozdrav od buduće dijaspore!

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2016 11:14

Mlad si i pametan. Bolje je svugdje nego ovdje. Ovo je drzava za unistavanje talenata. Veruj mi. Sve sam skole zavrsio. I nemam ti nista dobro reci. Pozdrav

Name

Izlazak

25.09.2016 11:15

Mislim da obavezno treba izaci na referendum i zaokruziti DA, jer ne glasa se zbog Dodika, nije on Republika Srpska. Ovo sa 9.Januarom je samo pocetak, ako se Srpski narod ne opameti za 20 godina ce biti kaznjivo i reci da si SRBIN. Samo me zanima koji ce Dodik pojedincima onda biti kriv.

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2016 11:35

Mislim ne izaci niko ti nebrani ali sta sutra isto sve a ja ako volim9 januar ja cu ga slaviti a ako i nevolim moj problem Zivela RS i Bosna sa3 naroda

Name

Re

25.09.2016 11:47

09. Januar će biti Dan Republike Srpske i tu ništa nije sporno ni Ustavnom Sudu BiH (kao što je bio i do sada), ali neće se više zvati "Krsna Slava RSa" i bit će bez vjerskih obilježja. Referendumsko pitanje NIJE: "Želite li da 09. Januar ostane Krsna Slava RSa" već Dan RSa što Ustavni sud zapravo i traži kao izmjenu. Dodik je sve preveo žedne preko vode, a SzP poslao u istoriju sa ovim.

Name

Hm

25.09.2016 11:47

Glupane, glasa se upravo zbog Dodika. I Bakira. I Čovića. I njihovog ostanka na slobo...pardon, vlasti.

Name

re

25.09.2016 13:47

Pa ti izađi, ko ti brani, nemoj drugima soliti pamet, svako ima glavu da zna šta će uraditi.

Name

lazes

25.09.2016 11:44

"U kantonima sa hrvatskom većinom kuna je osnovno platežno sredstvo..." ovo si slagao ko pas!!!

ODGOVORITE
Name

stabilnost

25.09.2016 11:50

Kao srbina smatram da treba obavezno izaci na refrendum, jer je ovo pitanje ugnjetavanja prava jednog naroda, zašto ćutati da vam neko ukida , grb , himnu, sada datum nastnaka Republike, nje li to previše, smatram da je refrendum opravdan i neophodan. Neka drugi razmišljaju zašto ulaze u jako osjetljive teme i traže ukidanje jednog po jednog , a zagovaraju o fol suzivot, mir i tolernaciju a paralelno kroz instituciju koja je politička pre svega ustavni sud ukidaju i sporavaju prava jednog od konstutuivnih naroda....A sto se tiče ko će pobjediti na parlamentarnim izborima drugog oktoba to treba ostaviti građanima i trećeg okotbra će se znati jel je i to volja naroda koju u svakom slučaju mora poštovati, ali ovde na referndumu se radi ovitalnim nacionalnim interesima jednog naroda, koji se bori za opstanak.....

ODGOVORITE
Name

Nenad Kosjerić

25.09.2016 13:45

I ti si pod hipnozom...

Name

re nenad

26.09.2016 16:13

I to dugogodisnjom hipnozom... Nece ga probuditi na drugi referendum

Name

adženda

25.09.2016 11:56

Velika većina ljudi koji žive na ovom prostoru su zbilja retardirani.

ODGOVORITE
Name

Nemoguce

25.09.2016 12:01

Pa sta vam je ljudi covjek vam pokra i opljacka i zemlju ispod nokata, a vi jos uvijek nasijedate na njegove jeftine svercerske trikove.

ODGOVORITE
Name

HEH

25.09.2016 13:44

Čuj nasijedamo...

Name

koridor

25.09.2016 12:13

Ja ne izlazim i ne nasjedam ja sam sa mnogima drugima djelom odradio da srbi imaju 9 januar ne moze nas valjda dezerter pitati za neko misljenje a posebno kada se radi o RS

ODGOVORITE
Name

Generacija 73

25.09.2016 12:40

Slažem se 100%

Name

Munja

25.09.2016 12:16

Ovce koje Dodik šiša i plete sebi čarape

ODGOVORITE
Name

Slažem se

25.09.2016 12:33

Upravo se tako i osjećam. Svežu ti ruke pa se brani. Ali svom djetetu ipak nastojim da usadim one Borine nekad zabranjene stihove: "Za ideale ginu budale".

ODGOVORITE
Name

Borac

25.09.2016 12:40

Duvaj ga Borislave dok ne pukne. Mislim na balon.

ODGOVORITE
Name

ej, Boki Boki

25.09.2016 13:06

Ne znam ciji si ali idiot sigurno jesi

Name

Mile

25.09.2016 12:50

Ma kolko god pokusavate da omalovazite nas referendum samo gubite energiju. Svi srpski lideri su vec glasali tako da nema ni rijeci o Dodikovom referendumu. To je nas srpski izraz nase slobode. Zivila nam slobodna Republika Srpska.

ODGOVORITE
Name

Re Mile

25.09.2016 13:25

Da, da, samo što je referendum vezan za izbore , interesantno. Samo nedelju dana razlike. Pašćeš Mile ko gnjila kruška.

Name

Sina

25.09.2016 12:54

Zar neko misli da se Bakir odrekao babinih ciljeva...e moji Srbi, koga god imamo na vlast borba za opstanak ne prestaje. Jeb... vas politika!

ODGOVORITE
Name

Vera Furtula

25.09.2016 13:45

JZar ste toliko zaluđeni da ne prepoznate igru Doda i Baketa.

Name

Kinta

25.09.2016 13:22

Ja nisam otišao na referendum jer nemam novaca za gorivo, nije mi Vlada RS uplatila novac za prevoz pa trošimo novac od hrane, tako da štedimo maksimalno. Moj praznik je 9.januar i bez referenduma.

ODGOVORITE
Name

Re Kinta

25.09.2016 13:29

2.000,000 KM potrošeno za referendum tj anketu, a gladnih koliko hoćeš.

Name

Gazda

25.09.2016 16:14

Radi bitango pa ces imati

Name

Pazi kako se obracas ljudima

25.09.2016 17:16

Gazda, koga ti nazivaš bitango!? Povuci riječ!

Name

Sergej

26.09.2016 18:25

Gazda je malko nepismen, a nekom popuje kako treba raditi. E moj gazda.

Name

Nadmeni Baja

25.09.2016 13:40

Sve ovo oko referenduma moglo se mnog mudrije i pametnije izvesti i ne tempirano uz izbore.

ODGOVORITE
Name

Stvarno

25.09.2016 13:45

Dodik je Veliki Nepismeni Cigan

ODGOVORITE
Name

micko

25.09.2016 13:48

Nesto kontam dali je Dodikov sin danas imao vremena da izvrsi svoju gradansku duznost on je imao minimum 3 miliona razloga.

ODGOVORITE
Name

Pametni ljudi rekose...

25.09.2016 14:43

Nisi onakav kakvim sam sebe smatras,nego si onakav kako te ogromna vecina drugih ljudi vidi! Mada ja mislim da milijarde ljudi na svijetu imaju pogresnu sliku o srbima..

ODGOVORITE
Name

re Borislav

25.09.2016 14:50

dzaba covjece objasnjavas.....srbi su glup I zaostao narod...vidjecemo za par mjeseci hocel biti penzije

ODGOVORITE
Name

Leko

25.09.2016 15:47

Ispucasmo referendum za nista,svi nas osudise i opet cemo uskladiti sa odlukom ustavnog suda ali bitno je dobiti izbore.

ODGOVORITE
Name

манијемогуће

26.09.2016 11:02

Са овим се не добијају избори,од укупног броја анкетираних бар пола су му опозиција,тако дакле па ти види...

Name

xx

25.09.2016 17:44

Koja glupost. Da li podrzavamo biološki opstanak na prostoru R.S. Da podrzavam kao Srbin opstanak i u BiH, nade je van granica R.S i Dejton podrazumeva jednaka prava. To sto se ne poštuju je stvar ne odgovornosti i krivica vladajucih struktura. Mislim, da bi predjednik trebao malo da pogleda okolo sebe jer nema jasnu sliku.

ODGOVORITE
Name

Mario

25.09.2016 19:07

Ma nek glasa svako kako misli da mu je naj bolje baš nekog interesuje za koga će ko glasati al žalosno je što se ovo sve dešaje malo se zaboravi mržnja pa opet neko čačka ajd da je neko pismen već presednik koji je šverco za vrjeme rata cigarama tad ga srbi i narod nije interesovo a kamo li sada ja mislim da nas hrvate mogu samo iznervirati da rasprodamo imanje i kuće muslimanima i odselimo u hrvatsku a onda nek Dodik rjesaje sa njima kako zna i umije

ODGOVORITE
Name

манијемогуће

26.09.2016 11:29

У дводеценијском миру ни за педаљ нисмо одступили од полазишних принципа!!!!!Поштованом писцу ових редова питање,ко је онда и како формирао Суд,Тужилаштво,Управу за индиректно опорезивање,Оружане снаге?

ODGOVORITE
Name

Bn

26.09.2016 17:58

Ti nisi trebo ni izaci na referendum vec pises glupost sta ti muslimani dadnu kaka MAJMUN

ODGOVORITE