Džikić: Koliko možemo? Ne znamo ni sami!

"Ne očekujem našu najbolju košarku na početku sezone. Ko to razume - razumeće", otvoreno poručuje trener crno-belih.

Košarka 25.09.2016 | 22:45
Džikić: Koliko možemo? Ne znamo ni sami!
Iako nije bila poslednja provera, pripremna utakmica Partizana protiv Lukoila poslužila je treneru crno-belih Aleksandru Džikiću kao generalna proba tima za start prvenstva.

Nakon trijumfa nad gostima iz Bugarske, šef struke ekipe iz Humske potvrdio je da je u tom duelu hteo da napravi presek i da izmeri "prolazno vreme" svog sastava.

Zadovoljstvo zbog mirne pobede i nastupa je tu, ali za konkretnije ocene zatražio je još vremena.

"Ovo je realno bila ta utakmica u kojoj sam hteo da vidimo gde smo i šta smo. Igrali smo maksimalno takmičarski, skratili rotaciju... Želja je bila vidimo i gde su momci koji su izašli iz povreda, kao i (Adin) Vrabac, koji je završio svoje leto (u dresu reprezentacije) takvo kakvo je bilo, kao i mali Kenan (Karahodžić), koji je super krenuo, ali dogodi se to sa zglobom... Tu je naravno i Novica, koji je tek na početku trenažnog procesa", zastao je Džikić, pa pred kamerom "Sport networka" poručio:

"Svake nedelje nam dolazi neko novi i vraćamo se unazad, ali to je i u redu. Definitivno ne očekujem da igramo najbolju košarku na početku sezone. Ko to razume - razumeće, kome to smeta - njemu će smetati. Šta da radim?"

Podvukavši nekoliko puta da vodi potpuno novu ekipu, trener Partizana objasnio je da je nezahvalno sada procenjivati domete crno-belih.

"Mislim da mi ni sami ne znamo šta možemo. Imamo previše igrača, 'iks faktora', koji bi mogli da budu i gore i dole. Za neku ozbiljnu priču i analizu imamo previše takvih momaka. Prosto je tako. ABA liga samo počinje sledeće nedelje, a traje 26 kola. Nećemo mi igrati najbolje protiv Mornara. Prosto nećemo, šta da radimo...".

Džikićev tim odigraće u nedeljnu poslednju kontrolnu utakmicu protiv Spartaka u Subotici, posle čega će se potpuno okrenuti startu sezone ABA lige i uzastopnim gostovanjima Mornaru iz Bara (1. X), pa MZT Skoplju (4. X).

Upitan za raspored na početku sezone, trener crno-belih odgovorio je ironično:

"Raspored je divan, odličan. Nema puno gostovanja, a gostovanja su 'frendli', možeš svugde da ideš autobusom, super je. Imali smo sreće".

Podsetivši još jednom na probleme sa donedavno bolesnim igračima (Andrić i Marinković bili na infuziji), Džikić je dodao da je neke stvari teško predvideti, poput povrede plejmejkera Branislava Ratkovice, koji odsustvuje neplanirano dugo.

"Strašno je nezahvalna situacija. Nešto što je ličilo na manju povredu mekih tkiva na kraju ga je baš odvojila od terena, i to dobre tri nedelje, u važnom momentu... I to je nešto zbog čega kažem da idemo unazad, ali nije Partizan izuzetak, tako je u svakom timu. To je sve normalno".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar