Mini komentar: Đilas ode iz košarke! I šta sad?!

Dragan Đilas će uskoro poslednji put zatvoriti vrata svoje kancelarije u Košarkaškom savezu Srbije. Napustiće Sazonovu ulicu visoko uzdignute glave, dostojanstven i ponosan na sve što je uradio i što ostavlja iza sebe.

Košarka 25.09.2016 | 21:45
Mini komentar: Đilas ode iz košarke! I šta sad?!
Đilasa možete da ne volite zato što je bivši političar, (neki) zato što je bivši član Demokratske stranke, zato što je bogat, zato što je žut... Ali morate da mu odate priznanje za sve što je uradio u našoj košarci. Od oronulog Saveza je napravio uzorno preduzeće bez finansijskih dugova, od ženske reprezentacije je napravio svetsko čudo, mušku je vratio u planetarni vrh, a s Marinom Maljković i Aleksandrom Đorđevićem je potpisao višegodišnje ugovore. Kroz sve to, za pet i po godina, šibali su ga bočni vetrovi, spletkarenja, podmetanja, potcenjivanja, nesposobni i nestručni saradnici... Čast izuzecima.

Kad su Đilasu svi okrenuli leđa zbog gubitka političkog uticaja, jer valjda je samo ovde normalno da to bude pokazatelj da li je neko dobar ili ne, ima i onih koji su bili uz njega, smatrajući da odlično vodi srpsku košarku. I da samo s njim naša košarka ima perspektivu. Borili smo se mnogo pre drugih i kasnije „zaslužnih“ da dobije i drugi mandat predsednika KSS. Zajedničkim snagama čistili smo prljavštinu, ispravljali nepravde, preskakali prepreke, otklanjali greške, iz čega se rodilo iskreno prijateljstvo. Bez interesa.

Danas Đilas, koji je prešao put od navijača, preko učenika, do najboljeg predsednika Saveza na ovim prostorima u poslednjih 25 godina, pakuje svoje stvari. Odlazi... Na još bolje mesto.

Našu košarku će preuzeti neki bivši reprezentativac ili trener, možda predsednik nekog kluba. Ima tu i nekadašnjih igrača i trenera s bogatom karijerom, koji obilaze unutrašnjost Srbije i sami se nude. Niko u ovoj državi trenutno ne zna ko će biti novi predsednik KSS. Ali mora da se zna, kad god su košarku vodili bivši košarkaši, rezultata nije bilo. Đilasov primer vam to govori...

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar