Nevjerica: Opasna neman na stazi Formule 1 u Singapuru!

Maks Ferštapen umalo je naleteo na "komodskog zmaja", u centru Singapura. Ova životinja opasna je po ljude.

Ostali sportovi 17.09.2016 | 14:15
Nevjerica: Opasna neman na stazi Formule 1 u Singapuru!
Zamislite da uskom stazom, zapravo ulicama Singapura, vozite brzinom od preko 200 kilometara na čas i da u tom trenutku ugledate...

Na poslednjem nezvaničnom treningu pred borbu za startne pozicije na VN Singapura, dogodila se neverovatna stvar – veliki odrasli varan, odnosno "komodski zmaj", prošetao je preko staze i šokirao Maksa Ferštapena iz Red Bula koji se odmah javio radio vezom svom timu.

"Na stazi je džinovski gušter", uzviknuo je mladi Belgijanac i zapravo bio je u pravu.

"Izgleda da si imao bliski susret s Godzilom", našalili su se u Red Bulovom boksu, iako situacija nije bila bezazlena.

Da je Ferštapen pri velikoj brzini udario u životinju ove veličine, pitanje je da li bi uspeo da zadrži kontrolu nad vozilom.

"Komodski zmaj" najveći je gušter na svetu, koji prema izgledu, veličini, ali i snazi čeljusti i brzini prilikom lova, više podseća na aligatore i krokodile, nego na guštere.

Azija i Okeanija jesu njihovo prirodno stanovište i ima ih mnogo, međutim kako se ovaj primerak našao u centru metropole kakva je Singapur, pa još na sred staze "instalirane" za Formulu 1, koja je postavljena danima uoči trke (nedelja, 14.00), ostaje misterija.

Inače, "komodski zmaj" veoma je opasna životinja, kojoj napad na ljude nije stran, jer se radi o mesožderu. Nema otrov u zubima, poput zmije, ali je pljuvačka ovog reptila toliko zagađena bakterijama, da je najveći broj onih koji su preživeli napad ove životinje momentalno dobio sepsu.

Pažnja, ako ga ugledate – bežite!

P. S. Može da dostigne brzinu i od 20 kilometara na čas u kratkom sprintu prema žrtvi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar