Zbog izbora kasni štampanje udžbenika

Roditelji u Republici Srpskoj nisu za svoje osnovce mogli da kupe pojedine udžbenike i radne sveske ni tri dana pred početak školske godine, jer oni nisu bili odštampani.

Republika Srpska 31.08.2016 | 16:51
Zbog izbora kasni štampanje udžbenika
U knjižarama tako juče nije bilo udžbenika i pratećih knjiga za srpski jezik za 6. razred, te za geografiju za 9. razred osnovne škole.

Iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo objašnjavaju da su štamparije opterećene, te kasne sa ovim poslom djelimično i zbog toga što imaju puno posla pred izbore.

Dugo se, dodaju, čekalo i na odobrenja za nove udžbenike, a proces usporavaju i drugi tenderi.

Štampanje udžbenika i pratećih listova za srpski jezik je, ipak, završeno u protekla dva dana i danas bi knjige trebalo da se nađu u prodaji u većini knjižara Zavoda.

"Već su u prodaji u Istočnom Sarajevu, Bijeljini i Trebinju, a do kraja dana trebalo bi da budu dostupni i u Prijedoru i Banjaluci. Jedino će dan-dva još kasniti udžbenik i radna sveska za geografiju, ali to neće ometati nastavni ciklus, jer će uskoro i oni biti u prodaji", navode u Zavodu.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

UČITELJ

31.08.2016 16:42

KASNI ZATO STO SAMO JEDNA STAMPARIJA IMA MONOPOL DA SVE STAMPA

ODGOVORITE
Name

nije

31.08.2016 19:10

Nije tacno. Sve stamparije u RS koje imaju potrebnu opremu stampaju udzbenike. Do Zavoda je, ne do stamparija.

Name

"Škola"

31.08.2016 19:42

Koga briga za školu, to nisu više škole nego poligoni za demonstriranje političke moći. Kome trebaju dobri đaci, nikome, niko ih ne zapošljava. Glupani se šlihtaju i zapošljavaju. Onaj ko čuva koze danas ima veće obrazovanje od većine tzv. obrazovanih.

ODGOVORITE