Bosić: Probleme rješavati dijalogom

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić naglasio je da zemlje zapadnog Balkana zalažu za evropske integracije i da tu postoji konsenzus, jer bi članstvom u Evropskoj uniji bili riješeni mnogi problemi i nesporazumi u regionu.

Bosna i Hercegovina 31.08.2016 | 16:30
Bosić: Probleme rješavati dijalogom
Bosić, koji je i predsjednik SDS, učestvuje u radu parlamentarne konferencije zemalja centralne i istočne Evrope, koja se održava u Varšavi.
 
U obraćanju učesnicima konferencije, Bosić je rekao da se Evropska unija nalazi na raskrsnici nakon referenduma u Velikoj Britaniji i da je ovo trenutak za donošenje važnih odluka.   
 
"Zemlje zapadnog Balkana imaju konsenzus oko daljeg proširenja EU i sve se zalažu za dalji nastavak procesa evropskih integracija, jer bi članstvom u Evropskoj Uniji bili riješeni mnogi problemi i nesporazumi u regionu", kazao je Bosić.


 
Naglašavajući da BiH, Republika Srpska i Federacija BiH, i 20  godina poslije završetka građanskog rata osjeća posledice ratnih razaranja, Bosić je rekao da se zato zalaže da se svi problemi među državama rješavaju dijalogom i mirnim putem izbjegavajući konflikte.
 
“Poljska je jedna od država koja je najbolje iskoristila članstvo u Evropskoj Uniji i evropske fondove za razvoj privrede i ekonomije. Upravo zbog pozitivnih iskustava Poljska bi trebala biti lider daljeg procesa širenja Evropske Unije", kazao je Bosić.
 
Izrazio je zadovoljstvo što Poljska snažno podržava nastavak evropskih integracija i zajedno sa ostalim članicama Višegradske grupe   mogla bi da bude jedan od lidera proširenja Evropske unije.  
 
"Suverenitet država i veća solidarnost među narodima, uz dobru regionalnu saradnju, veoma su važni za mir i stabilnost u Evropi“. kazao je Bosić.
 
Na marginama Samita u Varšavi predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH imao je bilateralne susrete sa domaćinom, maršalom poljskog Sejma Marekom Kučinskim, predsjednikom Velikog nacionalnog parlamenta Turske Ismailom Kahramom i predsjednikom Skupštine Crne Gore Darkom Pajovićem. 
 
Tokom bileteralnih susreta sa predsjednicima parlamenata najviše pažnje posvećeno je unapređenju privredne i ekonomske saradnje.

BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

LUKA

31.08.2016 15:44

Samo ulazak u EU nas može pomaketi s mjesta Bosić je u pravu

ODGOVORITE
Name

KOJA

31.08.2016 15:47

Dijalogom će se problemi i riješiti na kraju ali ćemo izgubiti dragocijeno vrijeme. Šteta što Bosićevi apeli da se razmišlja o stvarnim interesima ne naizlaze ne razumjevanje kod drugih političara.

ODGOVORITE
Name

kiki

31.08.2016 15:50

Stav Srbije i SDS o ulasku u EU su identični jer je to interes srpskog narada. SNSD čas, jeste, čas nije za EU a samo gleda šta je u kom trenutku veći interes za njihovu stranku a za narod ih baš briga.

ODGOVORITE